Νομιμοποίηση  παράνομων μεταναστών: Ανάγκη Εργατικού Δυναμικού ή Κυβερνητική Ειρωνεία;


Γράφει η Ελένη Νιάρχου

Περί τους 30.000 μετανάστες, που ζουν και δουλεύουν στην χώρας μας, τουλάχιστον επί τρία χρόνια, πρόκειται να νομιμοποιήσει η κυβέρνηση με την νέα ρύθμιση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με στόχο … να καλυφθούν οι “πιεστικές” ανάγκες εργατικών χεριών στην χώρα μας. Και εδώ γελάμε … Οι άνθρωποι της κυβέρνησης είναι πραγματικά για άσυλο και ταιριάζουν απόλυτα με το όνομα που έχει δοθεί στο αντίστοιχο υπουργείο. Αντί να φροντίσουν, να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας, που υπάρχουν στην Ελλάδα από τους ίδιους τους Έλληνες, εξαθλιώνουν τον εργατικό τομέα, δυσκολεύουν την επιβίωση των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι αλλοδαποί να είναι “περιζήτητοι” αφού η πρόσληψη τους χωρίς κοινωνική ασφάλιση, αλλά και χωρίς μεγάλες απαιτήσεις απολαβών, μειώνει το κόστος των επιχειρήσεων. Γιατί να το κάνουν αυτό άραγε;

Η απάντηση βρίσκεται στις επόμενες γραμμές αυτού του άρθρου, αλλά και στην νόηση όλων μας. Καταρχήν, η κυβέρνηση αποδεικνύει, πως γνωρίζει πολύ καλά τον αριθμό των εργατικών χεριών, που εδώ και 3 χρόνια εργάζεται παράνομα στην χώρα μας, αλλά δεν έχει αγγίξει, ούτε τους μετανάστες που εργάζονται παράνομα, ούτε τους εργοδότες που τους δίνουν εργασία. Παίρνουν μέτρα για την διασφάλιση των διαδικασιών στον εργασιακό τομέα, αλλά επεμβαίνουν επιλεκτικά. Γιατί, όσα μέτρα κι αν πάρει η κυβέρνηση για την πάταξη της παράνομης εργασίας, αυτά αφορούν μόνο τους Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δυσκολεύονται να βρουν εργασία, αφού οι επιχειρήσεις- στην προσπάθειά να μείνουν ζωντανές σε ένα εχθρικό περιβάλλον -προτιμούν τους παράνομους μετανάστες, που τους κοστίζουν λιγότερο. 

Ένα άλλο σημαντικό κομμάτι είναι, ότι η νομιμοποίηση των αλλοδαπών θα γίνει μόνο με τα στοιχεία, που οι ίδιοι θα δηλώσουν στο κράτος μας και με την “υπεύθυνη” δήλωση του εργοδότη τους, ο οποίος “υπεύθυνα” θα δηλώσει, ότι … παράνομα τους είχε να εργάζονται για αυτόν … εδώ και 3 χρόνια. Και αυτό, αντί για έναν εργοδότη να είναι ποινικά διώξιμο, θα είναι το εισιτήριο για την νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών. Και η νομιμοποίηση αυτή φυσικά, δεν συμπεριλαμβάνει την επιβεβαίωση των στοιχείων, που δηλώνουν οι μετανάστες, μέσω της χώρας από την οποία προέρχονται, με αποτέλεσμα η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη να είναι ανύπαρκτη, αφού και πάλι δεν θα γνωριζουμε το “ποιον” του μετανάστη.

Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δηλώνει ότι η τροπολογία αυτή είναι λανθασμένη. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Σαμαράς, το 1991 ως υπουργός εξωτερικών στην τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πρωτοστάτησε στην ιδέα του ανοίγματος των ελληνοαλβανικών συνόρων, κάτι το οποίο έγινε πράξη, με αποτέλεσμα την συρροή μεγάλου αριθμού μεταναστών, χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Ο ίδιος, κατά την θητεία του ως πρωθυπουργός, την περίοδο 2012-2014, θέσπισε ένα νομικό πλαίσιο που προέβλεπε, τη χορήγηση της άδειας παραμονής, αν οι αιτούντες συμπλήρωναν 7 έτη συνεχούς παρουσίας στη χώρα μας, κάτι το οποίο συνεχίστηκε και επί ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τον κ. Σαμαρά τον ενόχλησε μόνο η διαφορά στην διάρκεια της παραμονής; Η ουσία είναι ότι ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του έχουν μετατρέψει την χώρα σε τόπο προσέλκυσης λαθρομεταναστών, αφού εδώ βρίσκουν όλο και πιο εύφορο έδαφος  για εργασία χωρίς να είναι πολίτες αυτής της χώρας. Αυτή είναι η ουσία κ Σαμαρά, και όχι πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι νομοθετούν κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα τους σχέδια, που δεν είναι άλλα από την εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών, τους οποίους οδηγούν στην αιώνια ανεργία, αναγκάζοντάς τους να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυρίως για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Σε αυτό συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες μέχρι σήμερα συνεχώς κλιμακώνουν τις διευκολύνσεις προς τους παράνομους αλλοδαπούς για την νόμιμη, αλλά κατά τα άλλα παράλογη παραμονή τους στην χώρα μας, αφού οι προδιαγραφές για κάτι τέτοιο δεν είναι οι ανάλογες των περιστάσεων. Ούτε γνωρίζουμε ποιοι είναι, ούτε πώς μπήκαν στην χώρα, αλλά ούτε και τις προσθέσεις τους. Παρόλα αυτά, οι εργασιακές αλλά και οικονομικές διευκολύνσεις προς αυτούς καλά κρατούν. Η νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών αδικεί όλους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν καμμία υποστήριξη από τις Ελληνικές κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να είναι άνεργοι, οικονομικά ανίσχυροι και φυσικά ανίκανοι να δημιουργήσουν οικογένεια. Στο τέλος αυτή η πληθυσμιακή μετακίνηση θα αλλάξει τελείως το σκηνικό στην χώρα μας με τις κυβερνήσεις να παρουσιάζουν ήδη την παραμονή των μεταναστών, ως η μόνη λύση για το δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Αυτό είναι το κράτος μας … Αυτές είναι οι κυβερνήσεις μας …

Μία πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της, φροντίζει κυρίως να έχουν εργασία και ασφάλεια. Ως αναπόσπαστο κομμάτι των πολιτών, η εργασία είναι αυτό που τους προσφέρει τα προς το ζειν αλλά και την ευχαρίστηση της δημιουργικότητας. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα είναι πάντα παραγωγικοί και χρήσιμοι ως ενεργά κύτταρα της πολιτείας. Το κράτος θα πρέπει να ανοίγει τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς ορίζοντες με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται εργασία για όλους τους πολίτες. Επίσης, το κράτος θα πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο των ατόμων που εισέρχονται σε αυτό. Σε συνδυασμό με την άνθηση της οικονομίας όχι μόνο θα μπορεί να παρέχει εργασία στους πολίτες, αλλά θα χρειάζεται για την ανάπτυξη του και άλλα εργατικά χέρια από ξένες χώρες, πάντα διασφαλίζοντας την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.

Η ασφάλεια μιας χώρας αλλά και των πολιτών της ορίζεται αρχικά από το γεγονός ότι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, η διοίκηση, αλλά και οι μηχανισμοί της, γνωρίζουν τους πολίτες, που την απαρτίζουν. Από την άλλη, η ανάπτυξη μιας χώρας ορίζεται αρχικά από την ευημερία των ίδιων των πολιτών της, με τους αλλοδαπούς να λειτουργούν στο δυναμικό της συμπληρωματικά και όχι καταχρηστικά.


Visited 15 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *