Το Αζερμπαϊτζάν αναγνωρίζει ως κράτος την κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, την ώρα που Έλληνας υπουργός δηλώνει μέσα στη βουλή πως η μισή Κύπρος είναι τουρκική!(Βίντεο)

Κάπως έτσι γίνεται συνήθως. Πρώτα μας ανακοινώνουν τις προθέσεις τους δίκην γλωσσικού λάθους, μετά το «λάθος» επαναλαμβάνεται και στο τέλος μας σέρνουν σε μια κατάσταση, μέχρι να παγιωθεί τελικά αυτό που θέλουν ή καλύτερα αυτό που τους επιβάλλουν τα Μεγάλα Συμφέροντα. Και συνήθως αυτό είναι η κομμάτι – κομμάτι παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας. Με αυτόν τον τρόπο πέρασαν τα μνημόνια, κάπως έτσι παρέδωσαν το όνομα της Μακεδονίας….

Η επικοινωνιακή και μόνον.. επίσκεψη Ν.Δένδια, στην 115 πτέρυγα μάχης, στην Σούδα.

Ν.Δένδιας:«Hδη συζητάμε, την απόκτηση και του F-35,το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας». Ναι λοιπόν, στον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, Υπουργέ μου, αλλά που θα χρησιμοποιηθούν τα F-35; Θα χρησιμοποιηθούν, για την προστασία της Εθνικής μας ακεραιότητας ή προς όφελος των πολιτικών του ΝΑΤΟ;

Αντιδράσεις για την Βρετανική εφημερίδα Sun, που βάφτισε το Καστελόριζο, ως τουρκικό νησί.

Βούτυρο στο ψωμί πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων, που θέλουν να κυριαρχήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί το δημοσίευμα της βρετανικής ταμπλόιντ, The Sun, βαφτίζοντας το Καστελόριζο τουρκικό, λόγο της εγγύτητάς του στις Τουρκικές ακτές.

Το “τερμάτισε” ο Μητσοτάκης στην Εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (video)

Ο Κυριάκος ανέφερε δε, «…ότι έχουμε την βούληση και την νομιμοποίηση να το κάνουμε…» ! Μάλιστα είπε πως «… για να συνεχιστεί η πορεία της ανάκαμψης, είναι απαράβατη προϋπόθεση η συνετή δημοσιονομική πολιτική…». Μην και παρεκκλίνουμε αποδημοσιονομική αυστηρότητα και τις εντολές των αφεντικών.

 Π. Κόκκαλης , παρουσίασε νέο κόμμα εμφορούμενο  τον μανδύα Πολιτικού Φορέα

Αλήθεια, έχει ανάγκη η ελληνική πραγματικότητα από άλλο ένα κόμμα; μια ακόμη υποδιαίρεση ή και επέκταση των πολιτικών ιδεολογιών που έχουν οδηγήσει την χώρα μας σε αυτή την κατάσταση που βιώνουμε, με αποκορύφωμα την τελευταία οικονομική κρίση με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα

Τζ. Μπάιντεν: Δώστε 200 εκ.$ στην Ελλάδα και θα χαρίσει 2 δις € στην Ουκρανία

Σε επικίνδυνα μονοπάτια, με σοβαρές συνέπειες για την χώρα μας, βαδίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφήνοντας την ανοχύρωτη, καθώς αφοπλίζει την άμυνα  μας από στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ε.Ε: Ανήκει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης;

Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε η δήλωση ευρωπαίου ηγέτη που έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου: «Έχουμε γίνει πρωταγωνιστής στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η χώρα μας εισηγήθηκε λύσεις που κατέληξαν σε πρακτικές συγκλίσεις…»

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου: “Κάνει πλάτες” στον Πρωθυπουργό, η Πρόεδρος…

Ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων λοιπόν στην Ελλάδα, οι στρατοκομματικοί φοιτητές: “στα κάγκελα”, οι τηλεκατευθυνόμενοι πρυτάνεις: “τους κινέζους”, ο κόσμος “διχασμένος” και το κλίμα: “πολεμικό” . 

Η ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, απαγορεύεται, βάσει του άρθρου 16 του Συντάγματος, παράγραφος 8. Εγώ όμως, θα τονίσω ότι στο άρθρο 16, έχει εξίσου μεγάλη σημασία, η παράγραφος 4, που λέει: “Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια”.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ακόμη δεν μάθαμε; (video)

Άλλο ένα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τελείωσε με τις γνώριμες σε όλους εικόνες. Μια φαινομενικά ειρηνική διαμαρτυρία φοιτητών, που κατέβηκαν στους δρόμους να εκφράσουν την αντίθεση τους στην δημιουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων οδηγήθηκε, (τυχαία;) για άλλη μια φορά, σε εκφυλισμό της έννοιας της δημοκρατίας και του διαλόγου.

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς Βαρβιτσιώτη;

Η είδηση της αποχώρησης από την πολιτική του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μας θύμισε τους στίχους του Καβάφη «Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύση». Ένα άκρως ειρωνικό ποίημα γραμμένο το 1900 που είναι ακόμα σήμερα επίκαιρο.

Σας Ενδιαφέρει Επίσης