“Να δώσουμε λόγο στη βάση…”


Γράφει ο Ηλίας Καλλέργης

Οι τελευταίες ευρωεκλογές εμφάνισαν την τεράστια αποστροφή των Ελλήνων ψηφοφόρων – αλλά και των ευρωπαίων- από τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα εξουσίας.Τρανταχτό παράδειγμα η τεράστια αποχή που ξεπέρασε το 60%, άσχετα αν δεν ήθελαν να την εμφανίσουν.

Η αρχή όμως δεν έγινε από αυτές τις εκλογές που αναφέρω, μιας και στη διπλή ψηφοφορία του 2023 η αποχή ξεπέρασε το 50%, δείχνοντας έτσι την απάθεια των Ελλήνων, αλλά και την συνέχεια που θα ακολουθούσε πριν από μερικές μέρες σε αυτές τις -κατά τα άλλα- αδιάφορες ευρωπαϊκές εκλογές.

Τα περισσότερα κόμματα έτσι, προσπάθησαν να αντιστρέψουν το κλίμα, κάνοντας συνέδρια με πρόσταγμα την πρόταση του τίτλου. “Να δώσουμε λόγο στη βάση, στους φίλους και υποστηρικτές”. Αρχικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρόεδρο του, να μιλάει για τη “βάση” του κόμματος, τους φίλους και μέλη και στη συνέχεια με τον Νίκο Παπανδρέου, έπειτα από την ήττα όπως χαρακτήρισε την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θέτοντας παράλληλα και θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικά έγραψε σε άρθρο:
Ο κόσμος θέλει ένα γνήσιο λαϊκό κίνημα. Ένα ΠΑΣΟΚ που αγκαλιάζει τους πολίτες. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν αφαιρεί αλλά προσθέτει. Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν διαιρεί, αλλά ενώνει. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη της, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω».

Είναι γεγονός λοιπόν πως ακόμα και το κομματικό καθεστώς, θα πω εγώ και όχι το πολιτικό σύστημα όπως θέλουν να λένε οι ίδιοι μπερδεύοντας τους Έλληνες, έδειξε την αποστροφή των φίλων και μελών τους από τα ίδια τα κόμματα. Έτσι προσπαθούν με επικοινωνιακά τεχνάσματα να ξαναφέρουν τους χαμένους ψηφοφόρους τους πίσω.

Είναι όμως έτσι; Και αν είναι, πότε ξεκίνησαν να μιλάνε για τα μέλη και τους «φίλους» των κομμάτων;

Ας το δούμε όμως στην ολότητα του.

Το 2015 ιδρύεται ο μοναδικός εθνικός πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» από τα ίδια τα μέλη των μέχρι τότε 110 τοπικών οργανισμών σε όλη την επικράτεια. Σύνθημα ήταν τότε το: Μέχρι σήμερα (2015) είχαμε τους επαγγελματίες πολιτικούς. Τώρα θα εμφανιστεί ο ίδιος ο πολίτης.

Ισχύει όμως το ίδιο με τα κόμματα που προανέφερα;

Σαφώς και όχι. Γιατί στην μια περίπτωση μιλάμε για τους φίλους ψηφοφόρους που πληρώνουν για να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές αντιπροσώπους, ενώ στην άλλη περίπτωση μιλάμε για ενεργούς πολίτες που έθεσαν εαυτόν ακόμα και στις εκλογικές διαδικασίες από το 2019 μέχρι και τις πρόσφατες ευρωεκλογές , μετέχοντας κρίσεως και αρχής, όπως προστάζει και η Δημοκρατία.

Είναι επίσης γεγονός, πως αυτή η μεταστροφή των κομμάτων στη λεγόμενη “βάση”, ξεκίνησε μετά το 2019 που η Ελλήνων Συνέλευσις έκανε τη παρθενική της εμφάνιση σε εθνικές εκλογές ως η Εκπροσώπηση του Έθνους των Ελλήνων. Που με την πραγματική βάση ενεργών πολιτών έδειξε τον δρόμο.

Τι είναι η βάση τελικά ενός κόμματος, σε σχέση με τη βάση του μοναδικού πολιτικού φορέα Εκπροσώπησης του Έθνους των Ελλήνων. Έχει καμία σχέση; Έχει κοινά στοιχεία;

Κοινά στοιχεία σίγουρα έχει, γιατί μιλάμε για πολίτες αυτής της χώρας. Σχέση όμως δεν θα μπορούσαν να έχουν. Στην πρώτη περίπτωση, μιλάμε για άτομα που υποστηρίζουν με τα χρήματα τους και τη ψήφο τους. Και στην άλλη, για ενεργούς πολίτες που αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει στη χώρα μας, από τη μεταπολίτευση και μετά και αποφάσισαν να δημιουργήσουν και να χρηματοδοτήσουν το όχημα αυτό που φέρει πολίτες (πολιτικός φορέας) από όλους τους «κομματικούς» χώρους και να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση όλων των Ελλήνων πολιτών ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ.

Οπότε, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως αυτό το «Να δώσουμε λόγο στη βάση»  του Κασσελάκη, Παπανδρέου, Δούκα, αλλά και άλλων, είναι ένα πυροτέχνημα για τα μάτια του κόσμου, μια κλεμμένη έκφραση από την Ελλήνων Συνέλευσις, που χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές με την ίδρυσή της, το έκανε πράξη.

Μια ενέργεια, που ίσως υιοθέτησαν, σε μια προσπάθεια να παραπλανήσουν κάθε Έλληνα πολίτη που ήρθε σε επαφή με αυτόν τον πολιτικό φορέα, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τα παραδοσιακά κόμματα. Διότι, ούτε πυραμιδικό σύστημα έχει, όπως όλα τα κόμματα που έχουν δημιουργηθεί,  αλλά ούτε και καμία σχέση έχει με τις κομματικές θέσεις που εκπροσωπούν ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Σύνθημα εξαρχής ήταν το: “Χωρίς κόμμα, Χωρίς δόγμα, Χωρίς χρώμα”. Αποποιούμενος τα κόμματα ακόμα και στην ιδρυτική του διακήρυξη. 

Η πραγματική βάση λοιπόν δεν είναι απλά ο κόσμος που υποστηρίζει ένα κόμμα ή το ψηφίζει στις εκλογικές διαδικασίες, αλλά οι ενεργοί πολίτες που δεν σταματάνε να έχουν πολιτική δράση ακόμα και όταν δεν έχουμε εκλογές. Αυτό κάνει επί της ουσίας και ο πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις». Δεν σταματά να ενημερώνει και να ενεργοποιεί τους Έλληνες πολίτες στην πραγματική βάση που δεν είναι άλλη από τον ίδιο τον Ελληνικό λαό που τόσα χρόνια κοροϊδεύουν αυτά τα κόμματα εξ-ουσίας (μακριά και έξω από την ουσία – ουσία είναι ο ίδιος ο πολίτης).

Ήρθε η ώρα που η βάση πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει.


Visited 35 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *