Προκλητικός ο Άδωνις: Ανακοίνωσε το δυσβάσταχτο κόστος των απογευματινών χειρουργείων


Γράφει η Ελευθερία Δελαγραμμάτικα 

Σε Συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας όπου  ανακοινώθηκαν οι τιμές των επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις χωρίζονται σε έξι κατηγορίες :

Πολύ μικρή επέμβαση: Ο πολίτης θα κληθεί να καταβάλλει 300 ευρώ.

Μικρή: Το κόστος για τον πολίτη θα είναι 500 ευρώ.

Μεσαία: Το κόστος για τον πολίτη θα είναι 900 ευρώ.

Μεγάλη: Το κόστος ανέρχεται σε 1.200 ευρώ.

Βαριά: Το κόστος ανέρχεται σε 1.600 ευρώ.

Εξαιρετικά βαριά: Το κόστος ανέρχεται σε 2.000 ευρώ.

Σε μία προσπάθεια να καλύψουν την πλήρη αδυναμία του Υπουργείου υγείας να στελεχώσει  με  ιατρικό προσωπικό τα πρωινά τακτικά χειρουργεία, η ηγεσία του Υπουργείου προχωρά στην απαράδεκτη σύσταση των απογευματινών χειρουργείων  έναντι αδράς αμοιβής από τον ίδιο τον ασφαλισμένο. Πάντως για τον Γεωργιάδη φαίνεται να είναι  μηδαμινή συγκριτικά  με το κόστος που θα απαιτούνταν αν η ίδια επέμβαση γινόταν σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, σύμφωνα με δηλώσεις του. 

Ότι και να επικαλείται ο ΄Αδωνις, το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτόν τον τρόπο αφέθηκαν στην τύχη τους χιλιάδες ασθενείς που περιμένουν στις λίστες αναμονής, έως και ένα χρόνο, για να χειρουργηθούν .

Το πρόβλημα της αναμονής των χειρουργικών επεμβάσεων για τους ασφαλισμένους είναι χρόνιο και αυτό γιατί κανείς αρμόδιος υπουργός δεν φρόντισε να στελεχώσει τις χειρουργικές μονάδες με επαρκή ιατρικό προσωπικό το οποίο θα ανταμείβεται επάξια των υπηρεσιών που προσφέρει.

Ειδικότητες όπως αναισθησιολόγοι δεν δέχονται τις θέσεις και αυτό, διότι  η ανταμοιβή τους είναι ψίχουλα με αποτέλεσμα να έχουν στραφεί στον ιδιωτικό τομέα.

Στην προκειμένη περίπτωση των απογευματινών χειρουργείων, έρχεται ο Πολίτης να πληρώσει όλες τις ειδικότητες που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά η Πολιτεία.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ιατρικά ραντεβού, λόγω της αδυναμίας του συστήματος υγείας να καλύψει όλα τα τακτικά ραντεβού σε δημόσιες δομές υγείας θεσμοθέτησε τα απογευματινά ιατρικά  ραντεβού έναντι αμοιβής από τον ασφαλισμένο.

Αν αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση τότε τι είναι?

“Μακριά από την καμπούρα μου και ας είναι σε όποιον θέλει”, μας λέει το Υπουργείο Υγείας .

Για μία ακόμη φορά ο Πολίτης επιβαρύνεται τις παραλείψεις  της Πολιτείας, ο Πολίτης ο οποίος πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για να έχει ασφαλή και ίση ιατρική περίθαλψη.

Τελικά κάθε νοήμων νους φτάνει να αναρωτηθεί: αφού η Πολιτεία δεν μπορεί να  προσφέρει τίποτα , γιατί πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές για ένα σύστημα υγείας, το οποίο δεν μπορεί να παρέχει στον ασφαλισμένο ασφάλεια;

Αιμορραγεί το ασφαλιστικό σύστημα υγείας και είναι ορατό σε όλους μας.

Ποιος, όμως, μέχρι σήμερα έχει ελέγξει προκειμένου να δει που πηγαίνουν τα χρήματα μας;

Ποιος μας έχει ενημερώσει επίσημα; ΟΥΔΕΙΣ!!!!

Η ενημέρωση σημαίνει και συνέπειες σε υπεύθυνους για την κακοδιαχείριση των ασφαλιστικών ταμείων.

Γνωρίζεις, ότι από το 1950 κακοδιαχειρίζονται τα χρήματα που εσύ πληρώνεις στα ασφαλιστικά ταμεία;

Το 1950, με τον αναγκαστικό νόμο 1611 τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων δεσμεύτηκαν σε άτοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι απώλειες των ταμείων απ’ αυτήν τη δέσμευση -που κράτησε μέχρι το 1982 -υπολογίζονται από 58 έως 75 δισ. ευρώ!

Το 1982 (ΠΑΣΟΚ) τα χρήματα των ταμείων άρχισαν να τοκίζονται, αλλά το επιτόκιο ορίστηκε στο 1/4 του πληθωρισμού, (!!!) τη στιγμή που τα επιτόκια ήταν πάνω από τον πληθωρισμό. Με πληθωρισμό 16%, το επιτόκιο για τα αποθεματικά των ταμείων ήταν 4%, ενώ θα μπορούσαν να τοκίζονται στις τράπεζες με 20%! Οι απώλειες για τα ταμεία ανυπολόγιστες.

Το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεσμοθέτησε τη δυνατότητα να επενδύουν τα ασφαλιστικά ταμεία το 20% των αποθεματικών τους σε επισφαλείς επενδύσεις (χρηματιστήριο, τραπεζικά προϊόντα κλπ).

Το 1999 η κυβέρνηση Σημίτη αυξάνει το ποσοστό των αποθεματικών που μπορούν να επενδύσουν τα ταμεία σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, στο 23% .

Στην περίοδο 1999-2003, τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων παίχτηκαν στο χρηματιστήριο της Σοφοκλέους.

Πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, ο Κ. Σημίτης  προχώρησε απροκάλυπτα στην ενίσχυση του γενικού δείκτη του χρηματιστηρίου, με την ενθάρρυνση των ασφαλιστικών ταμείων να επενδύσουν κι άλλα αποθεματικά στο ΧΑΑ, επειδή οι μετοχές ήταν τάχα φτηνές. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες των ταμείων στις επενδύσεις του χρηματιστηρίου ξεπέρασαν τα 3,5 δισ. ευρώ από το 1999 έως το 2002!

Το 2007 η κυβέρνηση Καραμανλή φορτώνει τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζόμενων με τα περίφημα δομημένα ομόλογα τα οποία δεν λογίζονται ως δημόσιο χρέος:

‘’Τα ταμεία και οι επιχειρήσεις που ελέγχονταν από το δημόσιο πήραν κατευθύνσεις να πουλήσουν τα σταθερά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και να αγοράσουν μέσω τραπεζών και χρηματιστών τα δομημένα ομόλογα που πωλούνταν συνήθως στο 85% έως 87% της ονομαστικής τους αξίας, λόγω υψηλού ρίσκου. Οι διοικήσεις των ταμείων, όμως, πήραν γραμμή να τα αγοράσουν στο 100% της αξίας τους! Με το κόλπο αυτό των δομημένων ομόλογων τα ταμεία έχασαν κεφάλαια και δάνεισαν με μηδενικό επιτόκιο, με κερδισμένους τους μεσάζοντες και πιθανώς όσους τους εξυπηρετούσαν.’’

Το 2012 επί μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) τα ασφαλιστικά ταμεία αφού, πρώτα, υποχρεώθηκαν να αγοράσουν ομόλογα του ελληνικού δημοσίου – δανείζοντας ουσιαστικά τις μνημονιακές κυβερνήσεις, για να ξελασπώνουν με χρήματα των εργαζομένων- στη συνέχεια τα ομόλογα, αυτά, υπέστησαν κούρεμα με το περιβόητο PSI κατά 53,5% (χάθηκαν δηλαδή τα μισά διαθέσιμα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων) και η  συνολική ζημιά για τα ταμεία γύρω στα 14 δισ. ευρώ!

Το 2015 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με αποτέλεσμα να χάσουν τα ταμεία πάνω από 1-1,5 δισ. ευρώ από τα πενιχρά αποθεματικά τους!

Και ύστερα ήρθε ο μνημονιακός νόμος (ασφαλιστικό – εργασιακό – φορολογικό – αναπτυξιακό) που δίνει τη χαριστική βολή σε ένα εξαθλιωμένο πλέον ασφαλιστικό σύστημα με τις συνέπειες που έφτασαν στο σήμερα. Έτσι ο ασφαλισμένος πολίτης πρέπει να πληρώσει κι άλλο για μία χειρουργική επέμβαση, ενώ τα χρήματα που τόσα χρόνια πλήρωνε κατασπαταλήθηκαν από το σύστημα της εξουσίας και των πολιτικών κυβερνήσεων.

Βέβαια κανείς δεν πήρε τις ευθύνες για την απώλεια των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Το σύστημα έχει φροντίσει να καλύπτει πάντα εκείνους που το υπηρετούν!!!!!!

Άρα δεν υπάρχουν χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία μας για να καλύψουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του Πολίτη. Τα λιγοστά που έχουν απομείνει φέρονται να χρησιμοποιούνται ως μορφή ένεσης, όπως ο ασθενής που πονάει και περιμένει το παυσίπονο του.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε ένα σύστημα υγείας κατεστραμμένο και υπεύθυνες είναι όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι σήμερα στην χώρα μας, οι οποίες τι μας λένε;

‘’Εις υγείαν του κορόιδου, αφού ‘’ξεκοκάλισα’’  ότι οικονομικά αποθεματικά είχατε στα ασφαλιστικά ταμεία, έλα τώρα να πληρώσεις για να χειρουργηθείς στο δημόσιο νοσοκομείο και να είσαι και ευχαριστημένος γιατί στοιχίζει φθηνότερα από κάποιο ιδιωτικό’’.

Όλα αυτά που περιγράφηκαν, κάποιοι τα αποκαλούν απλώς ‘’κακοδιαχείριση’’, εγώ θα έλεγα πως πρόκειται για οργανωμένη αρπαγή των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων.  

Οι δομημένοι μηχανισμοί του κράτους δρουν με χειρότερο τρόπο και από εγκληματική οργάνωση! Προσβάλλουν εμάς τους πολίτες, κλέβουν τον πλούτο σου και κυρίως την υγεία μας.

Η υγεία είναι ό,τι πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο και όταν δεν την σέβεται η Πολιτεία, δεν σέβεται  ταυτόχρονα και την ΘΕΑ του!!!!! Διότι  η Υγεία είναι η ΘΕΑ του ανθρώπου!!!!!


Visited 11 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *