Για ποιους λόγους έγινε άρση της Ασυλίας 5 βουλευτών;


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, “ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ” όπως είπε κι ο γνωστός μας Φειδιππίδης. Μετά από μια μεγάλη περίοδο σκότους κι αναταραχών στο κ(υ)νοβούλιο της χώρας μας, έρχεται επιτέλους η αλλαγή, έρχεται το φως, έρχεται η σωτηρία της, έρχεται η πολιτική άνοιξη!!! Φόρα πήρα, αλλά δεν μιλάω για την πολιτική άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά, πάει αυτός, πέρασε και δεν ακούμπησε. Για την πολιτική άνοιξη της κ(υ)νοβουλευτικής μας πολιτικής μιλάω. Κοιτάξτε  να δείτε, που έτσι όπως τα γράφω, θα το πιστέψω και εγώ!!!

Έρχεται λοιπόν η πολιτική άνοιξη κάνοντας τι, η πρώην βουλή του σκότους; Άρση ασυλίας!!! Ναι, καλά διαβάσατε, άρση ασυλίας. Ανοίγω γρήγορα τον υπολογιστή, να ψάξω, να δω τι έγινε, σε ποιους επιβλήθηκε αυτή η καινοτόμος απόφαση της βουλής, να γελάσει κι εμένα το χειλάκι μου, γιατί μέχρι στιγμής, γελάει μόνο το παρδαλό κατσίκι με αυτά που γίνονται.  

Απογοήτευση… πέντε ονόματα, που τους ξέρουν, οι λιγοστοί ψηφοφόροι τους, οι συγγενείς τους και ο ληξίαρχος, που τους έγραψε, όταν δηλώθηκαν μετά την γέννηση τους. 

Απογοήτευση… πέντε ονόματα που τους έχουν μέσα στο κ(υ)νοβούλιο για να γεμίζουν τα έδρανα.

Απογοήτευση… πέντε ονόματα που τους έχουν για να γεμίζουν τις αίθουσες, όταν υπάρχουν επιτροπές και τα μεγάλα και γνωστά κεφάλια πρέπει να λείπουν. 

Τζίφος, μάπα το καρπούζι, μουλάρι ο Αστραχάν και στάχτη στα μάτια του κόσμου, η απόφαση αυτή. Η προσωρινή μου χαρά μέχρι να διαβάσω, μετατράπηκε σε γέλια μέχρι δακρύων, σε αγανάκτηση και στην απογοήτευση πάλι, αφού τελικά δεν ήρθε το φως κι όλα τα άλλα, όπως προσωρινά νόμιζα, αλλά συνεχίζεται κανονικότατα ο κ(υ)νοβουλευτικός σκοταδισμός. Μη μου πείτε, ότι οι ίδιοι ήθελαν να γίνει αυτό, όπως λένε τα μέσα υποτιθέμενης ενημέρωσης, γιατί από τα γέλια θα πάθω τίποτα.  

Ο ένας μάλιστα, ο άντρας ο πολλά βαρύς, θέλοντας να θολώσει τα νερά, λέει το μαγικό: “Ψηφίστε κατά συνείδηση”. Εεεεε, τέλος, δεν περιγράφω άλλο, όπως είπε κάποιος, όταν η Ελλάδα κατακτούσε το Euro το 2004. 

Οι δε λόγοι τώρα για τους οποίους έκαναν άρση; Κανονικά δεν έπρεπε να κάνω αναφορά, γιατί θα λερώσω το πληκτρολόγιο μου και θα μολύνω το άρθρο,αλλά πρέπει και εσείς να δείτε την κοροϊδία κατάματα. 

Για τον έναν έγινε άρση για περίπτωση “συκοφαντικής δυσφήμισης” ενώ για τους άλλους τέσσερις “παράβαση καθήκοντος, για απαλλοτρίωση οικοπέδου”. Πόση κοροϊδία τελικά; 

 Μπορεί κάποιος να με πει αχάριστο και ισοπεδωτή των πάντων, αφού ούτε αυτή η απόφαση μου αρέσει και την λοιδορώ. Ναι αγαπητοί φίλες και φίλοι, είμαι αχάριστος και ισοπεδωτής, όταν συζητάνε και παίρνουν απόφαση για ποιό πράγμα; Την ασυλία τους; Σοβαρά τώρα; Είστε υπέρ αυτής της λέξης, θεσμός θα την έλεγα εδώ και πολλά χρόνια, ή νομίζετε ότι κάτι έγινε, ή κάτι αλλάζει; Στημένες αποφάσεις, για να χειραγωγήσουν το κοινό αίσθημα, να αισθανθεί ο πολίτης ότι αν χρειαστεί (το: “αν” με τεράστια γράμματα) η βουλή έχει το σθένος,  να κάνει αυτό που πρέπει. Σε αυτό εγώ απαντώ: σιγά μην σκίσετε κανά καλσόν και τρέχετε να αγοράσετε καινούργιο. 

Αλήθεια, προσπαθήστε να θυμηθείτε πότε έγινε άρση ασυλίας σε κάποιον ή κάποιους μεγαλόσχημους βολευτές (έτσι πρέπει να λέγονται) ή σε ολόκληρη κυβέρνηση ακόμα; ΠΟΤΕ με μεγάλα γράμματα.

ΠΟΤΕ σε κανέναν που ψήφισε τα μνημόνια,

ΠΟΤΕ σε κανέναν που ψήφισε την παράδοση της Εθνικής κυριαρχίας,

ΠΟΤΕ σε κανέναν που συμμετείχε σε σκάνδαλα – κι είναι και πολλοί,

ΠΟΤΕ σε κανέναν που πούλησε το όνομα Μακεδονία,

ΠΟΤΕ σε κανέναν που έδωσε τα χρήματα τα δικά μας για να σώσουν τις τράπεζες και

ΠΟΤΕ στον Άδωνη Γεωργιάδη για την υπόθεση των 600 δις που παρακάλαγε στην βουλή να μην ψηφιστεί η άρση ασυλίας του, ενώ υπήρχε αυτεπάγγελτη δίωξη από εισαγγελέα!!! για ψευδή καταμήνυση λέγοντας ότι: “Αυτό έλειπε, να γίνεται άρση ασυλίας σε κάθε έναν που το ζητάει”!!!! 

Το καταλάβατε αυτό; Είστε ο καθένας, που δεν έχετε καν το δικαίωμα να κάνετε την προσπάθεια, να πάτε στα δικαστήρια με έναν από δαύτους, έστω κι αν ξέρετε ότι οι πιθανότητες να χάσετε είναι μεγάλες.

Οι κυβερνώντες μας είναι παλιές… φουρνάρισσες (πήγε το μυαλό σας αλλού, έτσι;) και πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Τα πέντε ονόματα ασήμαντων βουλευτών και η απόφαση της βουλής, είναι προσβολή για την νοημοσύνη μας, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζω εγώ. Είναι προσβολή η ασυλία σαν λέξη, σαν ιδιότητα, αν μπορούμε να την πούμε και ξέρετε γιατί; Γιατί την έχουν μονοπώλιο, μόνο αυτοί κι οι παρατρεχάμενοι τους. 

Το κακό συνεχίζεται όμως, αγαπητοί μου αναγνώστες, γιατί είναι μονοφαγάδες και δεν τους φτάνει μόνο η ασυλία, γιατί σου λέει μπορεί να γίνει και καμιά στραβή, έτσι, βάλανε και το ακαταδίωκτο. Καλό; Σας αρέσει; Τέλειο; 

Ασυλία – Ακαταδίωκτο, θέλουν μόνο αυτοί, που έχουν την φωλιά τους, όχι μόνο λερωμένη, αλλά που βρωμάει από χιλιόμετρα. Κι αυτή η φωλιά λέγεται: “βουλή” κι αυτοί που φωλιάζουν μέσα και την βρωμίζουν: “βουλευτές”. 

Η βουλή για μένα είναι ολόιδια με τους στάβλους του Αυγεία. Ένας τους καθάρισε και δεν ήταν άλλος από τον Ηρακλή. Πρέπει να γίνουμε Ηρακλής είναι η ερώτηση; Ναι, κάθε ένας από εμάς πρέπει να γίνει Ηρακλής.

Πρέπει να φύγουν αυτοί που βρωμίζουν τη βουλή, 

Πρέπει να  ξεβρωμίσουμε τη βουλή από τη δυσωδία που βγάζει, 

Πρέπει να σταματήσουμε τις ασυλίες και το ακαταδίωκτο, 

Πρέπει να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία, που μόνο σαν λέξη υπάρχει πλέον,

Πρέπει να πάρουμε την τύχη της Ελλάδας στα χέρια μας,

Πρέπει να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας,

Πρέπει να φτιάξουμε ένα περιβάλλον ευδαιμονίας για εμάς και τα παιδιά μας. 

Όλοι αυτοί, είναι “άθλοι” κι είναι μόνο μερικοί. Ο καθένας μας μπορεί να βρει περισσότερους κι όταν ενωθούμε να τους κάνουμε όλοι μαζί πραγματικότητα. 

Ας γίνουμε όλοι μαζί “ΗΡΑΚΛΗΣ”. 

Visited 12 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *