F16: Μετά την Σουηδία και οι Η.Π.Α υποκύπτουν στον τουρκικό εκβιασμό


Μετά την υποχώρηση της Σουηδίας στις εκβιαστικές απαιτήσεις της Τουρκίας, να τροποποιήσει το Σύνταγμά της και να υιοθετήσει νέο αντιτρομοκρατικό νόμο, κατηγορώντας την ότι υποθάλπει τρομοκράτες -όσον αφορά τους Κούρδους που κατέφυγαν στα εδάφη της- η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε τελικά, την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Την επόμενη ακριβώς μέρα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με επιστολή του ζητά την έγκριση της πώλησης των μαχητικών F-16 στην Τουρκία.

Εδώ, να επισημάνουμε ότι η κίνηση του Προέδρου, έρχεται να προλάβει την επίσημη επιστολή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προϊδεάζοντας τα μέλη του Κογκρέσο να προχωρήσουν στην διαδικασία της πώλησης των μαχητικών.

Αυτή η εσπευσμένη ενέργεια του Μπάιντεν, μας προτρέπει να αντιληφθούμε, τα φιλοτουρκικά του αισθήματα και ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Πρέπει από τα τρέχοντα γεγονότα να παραδεχθούμε, ότι η Τουρκία είναι ένας «ευέλικτος και ικανός παίκτης», στην πολιτική σκηνή που εκτυλίσσεται στην ανατολική Μεσόγειο. Εκτός του ότι σαν χώρα ενταγμένη στο ΝΑΤΟ τα πάει καλά και με την Ρωσία, δείχνει την ικανότητά της στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Έχει ορίσει ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) με την Λιβύη, περνώντας μάλιστα πάνω από την ελληνική, που δεν φροντίσαμε να ανακηρύξουμε εμείς, που είχαμε το αναφαίρετο δικαίωμα ως χώρα, επιτίθεται και διεκδικεί παράνομα περιοχές (βλέπε Κουρδιστάν και βόρεια Συρία), επίσης επιβουλεύεται την ανατολική Θράκη, όπως και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κάνει καθημερινές αεροπορικές παραβιάσεις στον εναέριο ελληνικό FIR, παράνομες έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Κυπριακή ΑΟΖ, τέλος διαφημίζει την «Γαλάζια Πατρίδα», υπονομεύοντας έτσι την διχοτόμηση του Αιγαίου και φυσικά δεν την αγγίζει κανείς!

Αυτό σημαίνει ότι οι παγκόσμιοι οικονομικοί και στρατιωτικοί παράγοντες, σέβονται και υπολογίζουν την συμπεριφορά της Τουρκίας, παρακολουθώντας τις κινήσεις της, που μας θυμίζουν την πάλαι ποτέ Οθωμανική Αυτοκρατορία, από την συμπεριφορά κυρίως του προέδρου της και της «χαϊδεύουν τα αυτιά», φοβούμενοι την απειλή της να οδηγήσει στα ευρωπαϊκά κράτη, ορδές παράνομων μεταναστών, ισλαμιστών, τζιχαντιστών κ.λ.π. Αναβαθμίζει την εσωτερική πολεμική βιομηχανία με σταθερούς ρυθμούς, ενισχύοντας την στρατιωτική ισχύ και την άμυνά της. Μπόρεσε να θέσει VETO η ίδια στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, διαπραγματευόμενη με το αμερικανικό Κογκρέσο, προβάλλοντας έτσι τις αξιώσεις για την αγορά και αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, πράγμα που όπως φαίνεται από τις εξελίξεις θα τα καταφέρει! Αυτή είναι η Τουρκία, ένα κράτος «νταής» που εκτός από τα εσωτερικά της συμφέροντα, διεκδικεί και όμορες περιοχές, παράνομα μεν, αλλά αποφασιστικά και αμετακίνητα δε… Ένα συγκροτημένο κράτος με προοπτική!

Εμείς; Τί κάνουμε εμείς; Ποια είναι η θέση της Ελλάδος και ο ρόλος της στην διεθνή πολιτική σκηνή και κυρίως στην περιοχή μας; Τι κάνει η πολιτική ηγεσία την οποία επέλεξε ο ελληνικός λαός για να προστατεύει και να διασφαλίζει τα δικά μας συμφέροντα; Δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ το αναγκαίο, για την σταθερή και αξιοπρεπή διαχείριση, για την στήριξη και ασφάλεια της ιερής ελληνικής γης και των πολιτών της! Έχουμε καταντήσει ως χώρα να ανεχόμαστε, την απαξιωτική φράση «μπάτε σκύλοι και αλέστε» με τις υποχωρήσεις και τις πιέσεις που δεχόμαστε από εξωτερικούς κύκλους, (βλέπε Ε.Ε. Γερμανία, Η.Π.Α.) κάθε φορά, αφού όλες οι κομματικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, έκαναν διαπραγματεύσεις με γνώμονα την πατριδοκαπηλία! Για να καθησυχάζουν εμάς τους πολίτες βρίσκουν αστείες δικαιολογίες, (όπως προστατεύουμε τα σύνορά μας και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδος), προκειμένου να ξεχαστεί οποιαδήποτε άστοχη ενέργεια κακοδιαχείρισης εις βάρος της Πατρίδος μας!

Είναι δυνατόν να ξεχάσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Την επέκταση της επικράτειας στα 12 ναυτικά μίλια, που ποτέ δεν τόλμησαν (παρά το ότι το δικαιούμαστε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας στην Χάγη) να οριοθετήσουν, στην απειλή από την γείτονα με αιτία πολέμου (casus belli); Τις παράνομες ενέργειες των τουρκικών ερευνητικών πλοίων στο Αιγαίο, τις απειλές «θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά» με απόβαση στα ελληνικά νησιά, τον αφοπλισμό των νησιών μας, προκειμένου να σταλεί ο οπλισμός της άμυνάς τους στην Ουκρανία, την υπογραφή του Παγκόσμιου Συμφώνου του ΟΗΕ, που έγινε το 2018 στις 11 Δεκεμβρίου στο Μαρακές και το υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο νομιμοποιείται η ανεξέλεγκτη είσοδος παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ενημέρωσε κάποιο κίνημα, κάποιο κόμμα έστω της αντιπολίτευσης τους Έλληνες πολίτες, γι’ αυτό το απάνθρωπο σχέδιο, για τον χαοτικό χυλό της ανθρώπινης ύπαρξης;

Ήδη βιώνουμε την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, από τον Έβρο και από την θάλασσα! Στη Θράκη βλέπουμε να ενεργεί το τουρκικό Προξενείο κατά το δοκούν, χωρίς εμπόδια από την ελληνική κυβέρνηση, ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται για διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα και ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ., κατά την άφιξη του Τούρκου Προέδρου υποκλίνεται μπροστά του με υποτακτικό τρόπο, όλα δείχνουν σημάδια παραχώρησης «κάτω από το τραπέζι» για την διχοτόμηση του Αιγαίου.

Ο πρωθυπουργός μας, στην συνάντηση με τον ΥΠ. ΕΞ. των Η.Π.Α., δέχεται να στείλει φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στην Ερυθρά θάλασσα, για να πάρουμε γρήγορα τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 και ας θυσιαστεί το πλήρωμα των Ελλήνων ναυτικών για συμφέροντα τρίτων, με άλλα λόγια «ανταλλακτήριο νόμισμα» ένα πράγμα! ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, χωρίς περίσκεψη, χωρίς ευθύνη, χωρίς ανταπόδοση για το εθνικό μας συμφέρον! Σε αυτό το σημείο κατάντησε την ένδοξη Πατρίδα μας η κομματοκρατία!!!

Δεν θέλουμε αυτή την Ελλάδα, δεν θέλουμε η κοιτίδα του πολιτισμού να διασύρεται διεθνώς, από ανάξιους κυβερνήτες διαχειριστές, πολιτικά αποτυχημένα πρόσωπα. Αντί αυτού, χρειάζεται η δομημένη καινούργια ανασυγκρότηση της Χώρας, με βασικούς μοχλούς στήριξης ισχυρή πατριωτική κυβέρνηση, που θα εκλέγεται με γνώμονα αξιολόγησης την ικανότητα των πολιτικών προσώπων, που θα τοποθετούνται στις κατάλληλες θέσεις διαχείρισης, για την ασφάλεια και την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων του Κράτους. Να υπάρχει ένας πατριώτης εκλεγμένος Πρωθυπουργός, που θα είναι αταλάντευτος στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική, αφοσιωμένος αποκλειστικά στο καθήκον του, να υπερασπίζεται να διοικεί και να υπηρετεί με σύνεση, ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες που θα προκύπτουν στην διάρκεια της θητείας του.

Να υπάρχει ένα Υπουργείο Εξωτερικών, που θα απαρτίζεται από επίλεκτο προσωπικό (υποχρεωτικά από ελληνικό DΝΑ), που θα είναι ορκισμένο να υπηρετεί αποκλειστικά τα εθνικά συμφέροντα. Θα είναι καθήκον τους να συνεργάζονται με φορείς άλλων κρατών, να προωθούν και να διαφημίζουν τα ελληνικά πολιτιστικά στοιχεία, ώστε να αλληλεπιδρούν και για όφελος άλλων κοινωνιών. Η εξωτερική πολιτική μας θα εμπνέει εμπιστοσύνη και θαυμασμό, για την διαχρονική προώθηση του πολιτισμού μας, θα διεκδικεί με δυναμισμό την εθνική της υπόσταση και θα είναι παράδειγμα ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, μην επιτρέποντας επιβουλές άλλων όμορων κρατών και αποικιακών «γερακιών» στο εσωτερικό της.

Αυτή την Ελλάδα ονειρευόμαστε, αυτή την αξιοπρεπή Πατρίδα, ώστε να αναβιώσει ως το «λίκνο» του παγκόσμιου πολιτισμού!

Π.Μ.


Visited 8 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *