Εκδήλωση στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Γιατί χάρηκε ο Χατζηδάκης;


Στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του, παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης. Ο Υπουργός αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των Γερμανών για την ελληνική οικονομία, εξήρε μάλιστα την γερμανική επενδυτική δραστηριότητα, ότι είναι “πηγή πλούτου”. Σχολίασε την έκδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου,τον στόχο για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 2,1%, το επιτόκιο δανεισμού που είναι 3,5% μικρότερο και από μεγάλες χώρες και ότι κανείς δεν επενδύει σε μια οικονομία που στηρίζεται σε πήλινα πόδια και μάλιστα όλα αυτά, όχι γιατί μας τα επιβάλλει κάποιος τρίτος, αλλά δεν μπορεί η χώρα να ζει πάνω από τις δυνατότητές της. Λόγια ευήκοα αλλά κενά περιεχομένου!

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, Βασίλειος Γούναρης, ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα 100 χρόνια που κλείνει φέτος ο φορέας, στις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών, την αύξηση των επενδυτικών κεφαλαίων στα 7,7 δις € σε σύγκριση με άλλες χρονιές και την διαχρονική στήριξη της Γερμανίας στην ελληνική οικονομία (φυσικά με το αζημίωτο, λέμε εμείς!).

Ο Γερμανός Πρέσβης, ο πρόεδρος του γερμανικού επιμελητηρίου και ο γενικός διευθυντής του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, είπαν πάνω -κάτω τα ίδια, για την αγαστή σχέση των δύο χωρών με αοριστίες για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη, χωρίς καμιά κουβέντα φυσικά για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Αλήθεια, για τόσο «κοιμισμένους» μας θεωρούν οι «πανέξυπνοι» πολιτικοί; Δηλαδή έχουν την εντύπωση χρόνια τώρα, ότι όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες τρώμε «κουτόχορτο»; Από την εποχή των Μνημονίων και εντεύθεν, το μόνο που έχουμε διαπιστώσει εμείς οι πολίτες, είναι το «σφίξιμο στο ζωνάρι» με τρόπο ανελέητο, προκειμένου να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία για τα πολιτικά πρόσωπα που την τηρούν απαρέγκλιτα, για να στηρίζουν τις γερμανικές επενδύσεις, ώστε να δέχονται τα εύσημα από τα αφεντικά τους για να μην χάνουν έτσι τον «θώκο» της εξουσίας!

Τώρα, για τις δηλώσεις τους περί θετικής πορείας στα μακροοικονομικά μεγέθη της οικονομίας, που βέβαια αφορούν και όλους εμάς τους πολίτες, τι ακριβώς εννοούν; Την επιτυχία της βελτίωσης των οικονομικών μεγεθών, ή σημαίνουν κατάφωρη συρρίκνωση των εισοδημάτων μας, πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας, με χιλιάδες αυτοκτονίες, με χιλιάδες κατασχέσεις περιουσιών, ομαδική μετανάστευση στο εξωτερικό κυρίως των νέων, απαξίωση της Υγείας, των Συντάξεων και την αδυναμία να «βγάλει» τον μήνα ο μέσος Έλληνας πολίτης, που τα χρήματά του τελειώνουν στις 20 πρώτες μέρες; Αλλά ευτυχώς όμως, γιατί το «ψυχοπονιάρικο» καθεστώς, φροντίζει για εμάς με συνεχή επιδόματα, αντί να μας παρέχει συνεχή εργασία!

Σε τι ωφελούν αυτές οι επενδύσεις που επαίρονται οι πολιτικοί; Όπως δείχνουν τα στοιχεία, σίγουρα δεν αφορούν όλους εμάς, την ελληνική κοινωνία! Οι «επενδυτές» φροντίζουν να αποσύρουν τα κέρδη στις χώρες τους, οπότε τι απομένει να μοιράσει σ’ εμάς τους πολίτες το Κράτος; Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος εχέφρων πολίτης, «μα καλά εμείς σαν Χώρα δεν κερδίζουμε τίποτα από αυτές τις επενδύσεις;»

Φυσικάααα, στο σύνολο του 100% της επένδυσης ένα 2-3% είναι αρκετά!!! Ευχαριστημένος;;; (!!!)

Ο Έλληνας (;) Υπουργός, όπως και όλοι οι τέως ομόλογοί του, μίλησε για αποτελεσματικότερη Διαχείριση της Δημόσιας Περιουσίας, ρίχνοντας ακόμα περισσότερο «στάχτη στα μάτια» σ ‘εμάς τους πολίτες, αφού έχουμε διαπιστώσει μετά λόγου γνώσεως, πως σχεδόν όλη η δημόσια περιουσία, είναι υποθηκευμένη στο Υπερταμείο για εκατό χρόνια. Τα λέει αυτά επειδή γνωρίζει πολύ καλά από την εμπειρία πολλών χρόνων, ότι ο ελληνικός Λαός «ξεχνάει»! Όμως όταν χαρίζεις τον δημόσιο πλούτο και «πουλάς» τους πολίτες, δεν μένει ΤΊΠΟΤΑ να κληρονομήσουν οι επερχόμενες γενιές, έτσι είναι επόμενο να υποδουλωθούν εύκολα σε κάθε μορφή «επενδυτή». Καθαρή γενοκτονία δηλαδή, ενώ συρρικνώνεται και εξαφανίζεται σταδιακά η συνοχή και η οντότητα του Έθνους!

Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουμε για το «παράνομο, απεχθές και καταχρηστικό» χρέος, που επιβαρύνει την Χώρα μας. Όμως αυτό το χρέος δημιουργήθηκε είτε μέσω της πολιτικής διαφθοράς, είτε από κακοδιαχείριση, πάντως όχι από εμάς τους πολίτες, που καλούμαστε να το αποπληρώσουμε υποχρεωτικά, με την επιβάρυνση στα εισοδήματά μας και στις συντάξεις. Όμως οι «πολιτικά ορθές» ενέργειες και συνετές αποφάσεις των «αρίστων», ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκαν να ελέγξουν από πού πηγάζει, πως ακριβώς προέκυψε και ποιες είναι οι αιτίες. Φυσικά και δεν έλεγξαν το χρέος, γιατί υπάρχουν «καραμπινάτες» πολιτικές ευθύνες, έτσι μένουν για πολλοστή φορά ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ οι «δημιουργοί» του! Αυτοί όμως, με τις προδοτικές αποφάσεις, υπέγραψαν και την καταδίκη συγχρόνως της ελληνικής οικονομίας καθώς και του Έθνους, αφού χωρίς ψήγμα πατριωτισμού μας έβαλαν στα Μνημόνια!

Βέβαια τίποτα δεν θα αλλάξει από τα παραπάνω αν δεν υπάρξει κυβέρνηση που θα έχει την πολιτική βούληση για αλλαγή, να διεξάγει έλεγχο για το Δημόσιο Χρέος, την Διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος, την Δημόσια Περιουσία, τα Δημόσια Ασφαλιστικά Ταμεία, στα Τραπεζικά Ιδρύματα, στο ΤΑΙΠΕΔ και το ΕΕΣΥΠ (είναι τα ταμεία με την δεσμευμένη περιουσία του Δημοσίου), έλεγχος στα οικονομικά όλων των περιφερειακών διοικήσεων, (Δήμους, Νομαρχίες κ.λ.π.), στα Εξοπλιστικά Προγράμματα και στα ταμεία με Μυστικά Κονδύλια, δηλαδή θα διοικήσει και θα απονείμει δικαιοσύνη ΠΑΝΤΟΥ!!!

Έχουμε συνειδητοποιήσει πλέον τα «παχιά» λόγια των υποτακτικών πολιτικών μας, που προκειμένου να προβούν σε κάποια μεθοδευμένη «παραχώρηση», επιστρατεύουν τον «ξύλινο λόγο»!

Π.Μ


Visited 10 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *