Συγκεκριμένα η καταγγελία αναφέρει τα ονόματα των: Μάκη Βορίδη, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Άδωνη Γεωργιάδη, Κώστα Σκρέκα, Βασίλη Κικίλια, και Κώστα Χατζηδάκη, ότι έχουν κληρονομήσει όλοι από το 2017 βοσκοτόπια στην περιοχή της Καρδίτσας. Το περίεργο των συμπτώσεων είναι ότι δεν έχουν καταγωγή από την περιοχή, ώστε να δικαιολογείται η κληρονομιά, αλλά και η χρονολογία που έγιναν όλες το 2017 (!) που κυβέρνηση δεν ήταν η ΝΔ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η μέθοδος ΔΩΡΕΑ είναι μια διαδεδομένη πρακτική η οποία επιβεβαιώνεται αν παρατηρήσει κανείς τα “πόθεν έσχες” όλων των υπουργών και βουλευτών μας, κάτι που μας βάζει σε σκέψεις για καταπάτηση δημόσιας περιουσίας μέσω νομιμοφανούς οδού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε μια καταγγελία στην οποία εμπλέκονται όλοι αυτοί που έχουν το ακαταδίωκτο και στην οποία υπάρχει και φωτιά εφόσον βλέπουμε τον καπνό.
Η ιστορία έχει δείξει ότι παρόλο που έχουμε δει τον καπνό και στην συνέχεια την φωτιά, δεν είδαμε να αποδίδεται δικαιοσύνη σε τόσα σκάνδαλα. Μην ξεχνάμε την υπόθεση με τα βοσκοτόπια του πεθερού του Πέτσα που έφτασε στην δικαιοσύνη, τα ‘’ πέτσινα¨ βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και τόσα άλλα τεράστια σκάνδαλα (NOVARTIS SIEMENS ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΘΑΛΑΣΣΟΔΆΝΕΙΑ ΜΜΕ).
ΠΡΟΣΟΧΗ: μιλάμε για καταγγελία η οποία προφανώς ερευνάται, από ότι αναφέρει ο καταγγέλλων σε επικοινωνία που είχε ο ίδιος με το μέγαρο Μαξίμου.
Οι κραταιοί πάντως είναι πολύ εφευρετικοί στο να βρίσκουν τρόπους να αδειάζουν τα ταμεία των πολιτών, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι διαχειριστές, δεν έφεραν δικά τους χρήματα.
Κάθε φορά που αδικείται ο πολίτης από την ίδια του την πολιτεία, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει τεράστιο ζήτημα αξιοπιστίας στους θεσμούς. Αυτή τη φορά, με την ιδιότητα του βοσκού (αν ισχύει η καταγγελία), κάνουν χρήση χρημάτων, τα οποία ανήκουν στους κτηνοτρόφους. Βάλλουν, ουσιαστικά, κατά του πρωτογενή τομέα της χώρας μας.
Ο πρωτογενής τομέας είναι ένας από τους πιο βασικούς πυλώνες, όχι μόνο της οικονομίας της χώρας μας, αλλά παίζει και τον πιο σημαντικό ρόλο για την ύπαρξη και την ανάπτυξη του δευτερογενή τομέα κι όσων εμπλέκονται, ώστε να φτάνουν τα προϊόντα στον τελικό καταναλωτή.
Είναι γεγονός, ότι στην απαξίωση του πρωτογενή τομέα της χώρας μας συμμετείχαν, και συνεχίζουν να το κάνουν, όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν με νόμους, που εξαθλιώνουν συνεχώς τους πολίτες, οι οποίοι επιβίωσαν και προσπαθούν και σήμερα κάτω από αντίξοες συνθήκες να επιβιώσουν.
Ένα κομμάτι του πρωτογενή τομέα είναι κι η κτηνοτροφία που μετρά απώλειες κάθε χρόνο. Πριν από 10 χρόνια είχαμε 10 με 13% περισσότερο πληθυσμό ζώων. Αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι δεν ασχολούνται με το επάγγελμα.
Η Ευρωπαϊκή επιτροπή, στα πλαίσια της διαχείρισης προς τις χώρες κράτη – μέλη, ενισχύει οικονομικά τα βοσκοτόπια. Στην χώρα μας όμως, παρακράτησε 435 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία στερήθηκαν οι κτηνοτρόφοι μας, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό, γιατί μέσα από τους ελέγχους που διενήργησε, έκρινε ότι είχαμε παραβιάσει την κοινοτική νομοθεσία, που προσδίδει άλλη έννοια στα βοσκοτόπια από αυτή που δίνει η χώρα μας.
Βέβαια, μετά από δικαστικές διαμάχες, απελευθερώθηκε το ποσό προς την χώρα μας, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. Αναρωτιέται κανείς, πόσοι κτηνοτρόφοι λόγω των εμποδίων που αντιμετώπισαν με βοσκοτόπους, δεν είναι πλέον κτηνοτρόφοι;!
Όπως αναφέραμε και πριν, η απαξίωση του τομέα είναι εμφανής. Τα εμπόδια που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν έχουν τέλος. Η περιβόητη τεχνική λύση είναι ένα από αυτά. Οι βοσκότοποι είναι συγκεκριμένοι και θα πρέπει να μοιραστούν ορθά σε αυτούς που θα τους κάνουν χρήση και όχι όπως συμβαίνει τώρα. Δεν μπορεί να σου δίνεται βοσκότοπος στην Σαμοθράκη και να κατοικείς στην Θεσσαλία! Δεν γίνεται να μεταναστεύεις εντός της χώρας με τα ζώα σου, και κάθε φορά που αλλάζει η νομοθεσία να ξεσπιτώνεσαι. Μήπως αυτή η διάταξη αφήνει ένα τεράστιο παράθυρο, για να βάζουν χέρι στα χρήματα του ταμείου, όλοι αυτοί που δεν είναι κτηνοτρόφοι, σε βάρος των κτηνοτρόφων;
Αν ήθελε πραγματικά την ανάπτυξη του τομέα η κάθε κυβέρνηση, θα δημιουργούσε τέτοιο νομικό πλαίσιο, που πολλοί συμπολίτες μας θα ήθελαν να επενδύσουν στην ελληνική ύπαιθρο.
Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ο κος Ελευθέριος Αυγενάκης, από το βήμα της βουλής είπε ότι τις επόμενες ημέρες ανεβαίνει στην διαβούλευση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει διαχειριστικά σχέδια βόσκησης.
Αυτό που θα περίμενε να δει κανείς από το νέο νομοσχέδιο που αναγγέλλει ο υπουργός, είναι η εξασφάλιση των κτηνοτρόφων με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει αφθονία σε κρέας, σε γάλα, σε μαλλί, αλλά και σε δέρματα. Όχι μόνο για να μην έχουμε απώλεια συναλλάγματος από τις εισαγωγές προϊόντων που κάνουμε ως χώρα (για να καλύψουμε τις ανάγκες) αλλά και για να βάλουμε σε λειτουργία ξανά τον δευτερογενή τομέα. Δηλαδή την επεξεργασία και την τυποποίηση όλων αυτών των υλών που παράγει ο πρωτογενής. Αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και γενικότερα ανάπτυξη της οικονομίας.
Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει το νέο νομοσχέδιο να παρέχει την γη και τις απαιτούμενες εκτάσεις υπαίθρου, ώστε να μην περιορίζονται οι κτηνοτρόφοι. Να μην αναγκάζονται να μεταναστεύσουν. Να τους εξασφαλίζει χρηματοδότηση για να μπορούν να επενδύουν σε νέες κερδοφόρες καλλιέργειες, σε τεχνολογικό εξοπλισμό και σε σύγχρονες εγκαταστάσεις.
Το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει να δημιουργεί την προοπτική και το όνειρο στους νέους ανθρώπους για να εισέρχονται πάντα νέοι πολίτες στην αγροτική απασχόληση.
Τώρα εδώ που τα λέμε, αν περιμένουμε να λύσουν το πρόβλημα αυτοί που το δημιούργησαν, είναι από οξύμωρο εως και σχιζοφρενικό.