O “Thrasher” Μητσοτακης  με το skateboard


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Σε μια πρωτότυπη ιδέα, όπως νομίζει ο ίδιος και το επιτελείο του,  προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας και άξιος υπερασπιστής του 41%, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Του έδωσαν για αρχή ένα καπέλο γιατί, όπως του είπε το επιτελείο των αρίστων, πρέπει να δείχνει νεανικός.  Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ήρθε για να διαφημίσει τις κενές αιτήσεις του youth pass, δηλαδή ενός άλλου πάσου – που ο ίδιος μας διαβεβαίωνε ότι δε θα χρειαστεί επί της πρωθυπουργίας του.  Βέβαια, το τι έλεγε τότε, με το τι κάνει τώρα, είναι θέμα που μόνο σε επιστημονικό συνέδριο μπορεί να συζητηθεί!

Στο βίντεο, τον βλέπουμε να φοράει ένα καπέλο με το logo: “Thrasher” που σημαίνει : “αλωνιστής”, το οποίο κανείς από το επιτελείο των άριστων δεν πρόσεξε ή το πρόσεξε και απλά το άφησε!!!! Τι θα αλωνίσετε κύριε Μητσοτάκη; Τους νέους που δεν πήραν το pass ή όλους τους πολίτες που δε δέχονται να συμμετέχουν στα pass; Είναι κάποια προειδοποίηση αυτή;

Εδώ, αγαπητοί αναγνώστες, πέραν του χιούμορ αλλά και της σοβαρότητας που έχει το άρθρο, βλέπουμε τον πρωθυπουργό να γίνεται περίγελος, έτσι ώστε να μην χρεωθεί ο ίδιος την αποτυχία του youth pass, καθώς με 90.000 κενές αιτήσεις, καταλαβαίνει ότι οι νέοι του γυρνάνε την πλάτη, το οποίο δεν μπορεί καν να φανταστεί, στον κόσμο που βρίσκεται. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, αυτή των αρίστων που λένε: “ 90.000 κενές, άμα δεν τις θέλετε, αυτό σημαίνει ότι από κάπου τα βγάζετε πέρα… άρα;;;; Τι πρέπει να κάνουμε για να μην τα βγάζουν πέρα;” Αυτοί, ξέρουν τι να μας κάνουν, εμείς δεν ξέρουμε…

Το βίντεο καταλήγει πιθανώς με τον πρωθυπουργό να κάνει σκέιτμπορντ μέσα στο Μαξίμου, αφού πρώτα αναρωτήθηκε, χαριτολογώντας θέλω να πιστεύω, αν το σκέιτμπορντ είναι μέσο μεταφοράς. 

Θέλοντας από την μεριά μου  να βοηθήσω αυτή την χώρα, αλλά και τους πολίτες της, εγώ θα πρότεινα στον πρωθυπουργό να πάρει το καπελάκι του, (κυριολεκτικά και μεταφορικά), να πάρει το σκέιτμπορντ του και να ξαναπάει εκεί στην κορυφή της Κρήτης, την οποία κάθιδρος και με κόπο  κατέκτησε, και να κάνει την κατάβαση του βουνού πάνω σε αυτό. Εκεί σε θέλω πρωθυπουργέ, να αποδείξεις τι κότσια έχεις!

Αγαπητοί μου αναγνώστες, για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σωστή ροή: με μια ελληνική κυβέρνηση, ο “νέος”, δεν πρέπει να έχει ανάγκη ούτε  τα “ψίχουλα – τυράκια” που του δίνουν οι κυβερνήσεις, ούτε και τα pass, ούτε τίποτα. Ο νέος, πρέπει  να έχει παιδεία, εκπαίδευση, αξίες, αρχές, έτσι ώστε αυτά να είναι τα εφόδια του για το μέλλον και τη ζωή του. Πρέπει να του δίνεται η δυνατότητα να έχει ό,τι χρειάζεται, έτσι ώστε αργότερα αυτός, ο ίδιος να γίνει αρωγός στην ανάπτυξη της χώρας και όχι να ψάχνει διεξόδους στο εξωτερικό. Αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας, δεν είναι πολιτική Ελληνικής κυβέρνησης.

Όλα  αυτά, αλλά και πολλά άλλα, τα οποία  μπορούν να αναλυθούν σε διαφορετικό άρθρο, πρέπει  να είναι οι δεσμεύσεις μιας κυβέρνησης, ενός κράτους χωρίς πολιτικούς  διαχωρισμούς και  ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως… όχι μόνο στους άριστους ημετέρους και υμετέρους.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι αναμένω ένα επόμενο βίντεο του πρωθυπουργού που θα τον αναγκάσουν οι άριστοί  να γίνει περίγελος. Κούκλες σε βιτρίνες χαιρέτησε, ελπίζω  να μην τον βάλουν να χαϊδέψει κάνα ψεύτικο πρόβατο σε φάτνη……

Visited 9 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *