Τέμπη: Επιχειρησιακή ήταν η ανάγκη του μπαζώματος.. τάδε έφη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Γράφει ο Γιώργος Β. Καραδήμας

Όχι άλλο ..πόλεμο λάσπης.. από την αντιπολίτευση, είπε ο Κ .Μητσοτάκης για την υπόθεση στα Τέμπη. Άραγε τελικά ήταν  μόνο μια υπόθεση.. για τους κυβερνώντες; Δεν ήταν δηλαδή μια εθνική τραγωδία ή εγκληματική αμέλεια;

Οπότε κατά τα φαινόμενα και για να μην υπάρχει ίχνος λάσπης- στην πεντακάθαρη κατά τα άλλα πολιτική σκηνή της  χώρας- φρόντισαν εκ των προτέρων, να κάνουν ένα πολύ προσεκτικό, μπάζωμα-τσιμέντωμα, στα Τέμπη. 

Η κυβέρνηση και όσοι διαχειρίστηκαν την τραγωδία αυτή, κατηγορήθηκαν.. για απόπειρα συγκάλυψης, γιατί με αυτήν την ενέργεια, εξαφανίστηκαν τα πολύ σημαντικά στοιχεία, τα οποία θα βοηθούσαν τη δικαιοσύνη, στην πορεία, να βγάλει τα συμπεράσματά της και να αποδώσει ευθύνες.

Για αυτόν τον λόγο ,εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και ανακοίνωσε προς όλους ότι: «Το μπάζωμα στα Τέμπη ήταν επιχειρησιακή ανάγκη και όχι απόπειρα συγκάλυψης»

Επιχειρησιακή ανάγκη ήταν το μπάζωμα σχεδόν 2 στρεμμάτων, με υλικά όπως εμποτισμένο χαλίκι λατομείου, σκυρόδεμα και μπετόν και όλα αυτά με μόνιμο τρόπο ( αφού αφαιρέθηκε ακόμη και χώμα σε αρκετά ικανοποιητικό βάθος); Επειδή λένε.. το ζήτησε η πυροσβεστική , έτσι ώστε οι γερανοί να μπορούν να σηκώσουν τα βαγόνια και  να ψάξουν για επιζώντες;

Μα καλά, δεν υπήρχαν σιδερένιες πλάκες μεγάλες για να μπορέσουν οι γερανοί να πατήσουν εκεί πάνω και να μην βυθίζονται και βέβαια ούτε να κάνουν και ζημιά στον αγωγό του αερίου που περνούσε από κάτω;

Γιατί δεν μπορούσαν να ζητήσουν τη συμβολή του στρατού με τα μηχανήματα που διαθέτει για να μπορέσουν οι γερανοί να κάνουν τη δουλειά τους; O Στρατός, ήταν και απαραίτητο να επέμβει λόγω και του σημείου σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών. Εξάλλου δεν ήταν ένα τροχαίο ατύχημα δύο αυτοκινήτων. Σε αυτό το δυστύχημα {έγκλημα και δολοφονία κατά πολλούς άλλους} θρηνήσαμε 57 νεκρούς!

Άραγε δεν γνώριζαν οι εμπλεκόμενοι ότι, ο χώρος αυτός έπρεπε να προστατευτεί, να μείνει φραγμένος και φυλασσόμενος, προκειμένου οι ειδικοί πραγματογνώμονες να κάνουν αυτοψία και να  μπορέσουν να συλλέξουν τα στοιχεία που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της έρευνας και την απόδοση δικαιοσύνης;

Σε μία τέτοια τραγωδία όπου η κυβέρνηση θα έπρεπε να απαντάει συγκεκριμένα, σε κάθε ερώτημα που τίθεται, εκείνοι βλέπουμε ότι πράττουν ακριβώς το αντίθετο!

Είδαμε επίσης την κυβέρνηση να υπερασπίζεται σθεναρά τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας κύριο Αγοραστό αλλά πολύ περισσότερο τον κύριο Τριαντόπουλο υφυπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, σε σχέση με την καταγγελία της Μαρίας Καρυστινού, όπου κατονόμαζε, ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα, τον υφυπουργό Τριαντόπουλο, επικαλούμενη έγγραφο του πρώην περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού.

Πιο συγκεκριμένα ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε, ότι ουδέποτε ο κύριος Αγοραστός κατονόμασε τον κύριο Τριαντόπουλο, ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα.

Τελικά για άλλη μια φορά όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι σε θεσμικές θέσεις, εκ του αποτελέσματος, τους βλέπουμε να  σφυρίζουν αδιάφορα, μεταφέροντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο  και παίζοντας παιχνίδι εις βάρος της νόησης μας! 

Εδώ ακόμα και η ντροπή ντρέπεται με όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα, διότι όλο αυτό το παιχνίδι, παίζεται σε βάρος των 57 αδικοχαμένων ανθρώπων αλλά και όλων των συγγενών τους, που απεγνωσμένοι ψάχνουν την δικαίωση.. 

Διαχρονικά σε καμία κυβέρνηση δεν τιμωρήθηκαν υπουργοί, εκμεταλλευόμενοι την ασυλία τους παρόλες της εθνικές τραγωδίες που έχουν συμβεί κατά καιρούς. Να θυμίσουμε την πυρκαγιά στην Ηλεία, την πυρκαγιά στο Μάτι, τις πλημμύρες στη Μάνδρα, την πτώση υπηρεσιακών αεροσκαφών, λόγω της παλαιότητας και τις κακής  συντήρησης τους, και πόσα άλλα…

Μέχρι πότε οι κύριοι αυτοί  θα κρύβονται πίσω από την ασυλία τους και δεν θα λογοδοτούν στη δικαιοσύνη, όπως όλοι εμείς οι πολίτες; 

Μέχρι πότε θα περιμένουμε οι πολιτικοί μας να πράττουν το πρέπον έτσι ώστε να νιώθουμε αλλά και να είμαστε ασφαλείς; Και όταν λέμε ασφαλείς, δεν εννοούμε μόνο το σιδηροδρομικό δίκτυο ή το οδικό δίκτυο της χώρας αλλά σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή καθαρών αγροτικών προϊόντων, το νερό που πίνουμε, τις παροχές υγείας που έχουμε και ότι άλλο χρειαζόμαστε ως άνθρωποι, να έχουμε, προκειμένου να πορευόμαστε  υγιείς  και δημιουργικά στο βίο μας

Είναι η ώρα λοιπόν, όλοι μας να ενεργοποιηθούμε ως πραγματικοί ενεργοί πολίτες και να πάρουμε στα χέρια μας εμείς, την διαχείριση του κράτους. 


Visited 18 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *