Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί…στον Δήμο Αθηναίων! Διορίστηκε στο Δ.Σ του Εθνικού Κήπου, ο υιός του Γ.Παπανδρέου.(Βίντεο)


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, καθίστε αναπαυτικά σε καρέκλα, καναπέ, σαλόνι, σκαμπό, ή τέλος πάντων σε ό,τι θέλετε εσείς, αρκεί να είστε αναπαυτικά γιατί: θα απαγγείλω!!! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και πνευματικών δικαιωμάτων, τονίζω ότι δεν το έγραψα εγώ, αλλά ένας αυτοαποκαλούμενος ποιητής και ρήτορας το είπε, και θα σας το παραθέσω για να δείτε πόσο χρήσιμο είναι και τι διαχρονικό νόημα έχει.

«Άλλαξε η Αθήνα όψη, σαν μαχαίρι δίχως κόψη,
πήρε κάτι απ’ την Ευρώπη και ξεφούσκωσε σαν τόπι.
Άλλαξαν χαζοί και κούφοι και μας κάναν κλωτσοσκούφι.
Άλλαξε κι ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε ότι το άρθρο μας θα έχει σχέση με την τρίσμοιρη πόλη της Αθήνας, ότι οι χαζοί και κούφοι είναι οι εκάστοτε άρχοντες (τρομάρα τους) της πόλης των Αθηνών κι ότι η τελευταία πρόταση αφορά τις συμπεριφορές όλων των δημάρχων χωρίς καμία εξαίρεση. Απέναντι σε ποιούς; Μα στους ψηφοφόρους – δημότες τους. Μεγάλωσα στον Δήμο Αθηναίων και είχα την δυνατότητα αλλά και την περιέργεια (μικρό παιδί ήμουν..) να ακούω τους υποψήφιους δημάρχους. Τους άκουγα να τάζουν λαγούς με πετραχήλια αλλά άργησα να καταλάβω ότι τους “λαγούς” τους πηγαίναμε εμείς και ότι τα “πετραχήλια” τα πληρώναμε και πάλι εμείς.


Οι εποχές τότε, ήταν ονειρικές για τους εμπλεκόμενους άρχοντες και τους υποτακτικούς τους. Γκρεμίζανε, χτίζανε, ξηλώνανε, ράβανε, ανεβάζανε, κατεβάζανε, προσλαμβάνανε, χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού δεν υπήρχε τότε ο ρουφιάνος του διαδικτύου που τώρα ό,τι και να θες να κάνεις, βγαίνει με μεγάλα έντονα γράμματα σε σάιτ, μπλογκ κι όπου μπορείτε να φανταστείτε. Υπήρχαν όμως και τότε, καλοθελητές ψευτοεπαναστάτες, αριστερόστροφοι αντισυστημικοί δεξιοτσέπες που ήθελαν να βγάλουν στην φόρα το όποιο σκάνδαλο και να το κρεμάσουν στα μανταλάκια, για ίδιον όφελος, όμως. Το έκαναν, αλλά κι εμείς, το προσπερνούσαμε με χαμόγελο και το ξεχνάγαμε γρήγορα, γιατί οι εποχές ήταν “χρυσές” και δεν μας ένοιαζε τίποτα ή γιατί μας είχαν πείσει ότι αυτό ήταν το σωστό. Δύσκολο το δίλημμα.


Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ζήσαμε στην εποχή που δεν υπήρχε το ίντερνετ κι η υποτιθέμενη άμεση και γρήγορη ενημέρωση, σωστά; Τώρα ζούμε στην εποχή που το ίντερνετ μας έχει γίνει τόσο αναγκαίο όσο το φαγητό (κακώς), τόσο πολύ δηλαδή, που η υποτιθέμενη ενημέρωση και πληροφόρηση έχει πάει σε άλλο επίπεδο, σωστά; Τι δεν έχει αλλάξει όμως και στις 2 εποχές; Μα οι Δημαρχιακές υποχρεώσεις!!! Ναι αυτές καλά κρατούν. Υιοι, κόρες, ανιψάκια, βαφτιστήρια, ξώγαμα – άμα χρειαστεί, έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε άλλου ψηφοφόρου – θύματος – δημότη. Καλά, μη σας πω τι συμβαίνει άμα έχεις επώνυμο όπως: Παπανδρέου, Καραμανλής, Μητσοτάκης. Σε αυτά τα επώνυμα, μαζί με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, δημιουργείται αυτόματα θέση εργασίας είτε στο ευρύτερο δημόσιο, είτε στους δήμους ή όπου υπάρχει μόνιμη θέση, προκειμένου να μη μείνει στους 5 δρόμους ο συγγενής.


Ελπίζω να μη δημιούργησα πανικό με αυτό που έγραψα και τρέχετε όλοι εσείς που σας λένε Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη να βρείτε που έχετε διοριστεί! Όοοχι εσείς είστε οι άτυχοι της υπόθεσης και θα καταλάβετε το γιατί παρακάτω.

Πάμε λοιπόν, στον νέο δήμαρχο της Αθήνας ο οποίος, προεκλογικά, έσκισε πάνω από τα μισά του ρούχα φωνάζοντας ότι θα διαλύσει την οικογενειοκρατία στον Δήμο Αθηναίων. Πού την είδε την οικογενειοκρατία, δεν μπορώ να καταλάβω. Επειδή η μητέρα κι αργότερα ο υιός έγιναν δήμαρχοι Αθηνών, να τους κολλήσουμε την ταμπέλα της οικογενειοκρατίας; Ντροπή… (γελάμε τώρα)
Δεν υπολόγισε όμως κάτι όταν το φώναζε. Τι ήταν αυτό; Ότι θα βγει Δήμαρχος!!!

Κεραυνός εν αιθρία, δεν ήξερε που να κρυφτεί, αυτοχαστουκιζόταν για να δει μήπως του κάνουν πλάκα. Απο έγκυρες πηγές, όπως πάντα, το ntoros.gr φώναζε: “Δεν έλεγα να βρω λίρες;”
Βγαίνει λοιπόν το μουλάρι πρώτο στην κούρσα και πάει να αναλάβει το πόστο του. Ξεκινάει, όλα καλά κι ωραία, μέχρι την ώρα που χτυπάει το τηλέφωνο … από την άλλη μεριά της γραμμής μια φωνή εικάζω ότι λέει: “Δήμαρχε, ένας Παπανδρέου πρέπει να διοριστεί”, κλείνει το τηλέφωνο. Σιγή, τον κόβει κρύος ιδρώτας, “Ρε τι πάθαμε;” αναρωτιέται. Κάνει συνάντηση με το επιτελείο του, τους ανακοινώνει ότι πρέπει να διοριστεί ένας Ανδρέας Παπανδρέου και ψάχνουν να βρουν πού θα τον βάλουν. Μην είναι στο ίδιο πόστο με κανέναν Καραμανλικό ή Μητσοτάκη, θα υπάρξει θέμα! Αποφασίζουν λοιπόν να τον βάλουν Διευθύνων Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο. Από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, ο νεο-διορισμένος σύμβουλος, ούτε γεωπόνος είναι, ούτε κηπουρός, ούτε φυτολόγος. Είναι επαγγελματίας βελονιστής!!!

Μου έκανε τρομερή εντύπωση. Θα ήθελα να δω πάντως την έρευνα που πιθανώς να υπάρχει στα συρτάρια του Δήμου κι η οποία θα αποδεικνύει ότι τα δέντρα χρειάζονται βελονισμό για να μεγαλώσουν κι όχι πότισμα, κλάδεμα, λίπασμα. Ίσως να είναι μια νέα καινοτόμα τεχνική που δε γνωρίζουμε… Εδώ όμως, δε θέλω να αδικήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων γιατί η θέση στην οποία τον έβαλε ήταν ολόσωστη. Μπορεί σα βελονιστής να μη μας κάνει, αλλά πάντα υπάρχει ένα “αλλά”, έχει ισχυρά γονίδια κηπουρικής. Μην ξεχνάτε ότι το 2013 ο πατέρας του, μέγας λάτρης της φύσης, φύτεψε στην Τουρκία δέντρο μαζί με την γλάστρα. Θέλετε κι άλλο αποδεικτικό; Μας τάπωσε ο δήμαρχος.

Τα μεγάλα προβλήματα όμως, τώρα ξεκινάνε για τον δήμαρχο. Το τηλέφωνο του διορισμού το είχε υποκλέψει ο χειριστής του Predator που είναι της αντίπαλης παράταξης. Τρέχει, το σφυρίζει στους δικούς του κι αρχίζει η αστραπιαία ενημέρωση όλων των σαιτ, μπλογκ, εφημερίδων, ραδιοφώνων, μέσων μαζικής εξαπάτησης, όλα εναντίον του δημάρχου και της απόφασής του.

Για να σώσει κάπως την παρτίδα, ο δήμαρχος ανακοινώνει περήφανα ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου τζούνιορ θα εργάζεται “αμισθί”. Οι αντίπαλοι όμως, πού να τον πιστέψουν, αφού ξέρουν καλά κι οι ίδιοι ότι κάτι τέτοιο δεν “παίζει”. Τους χαλάει τη συνταγή μια τέτοια κίνηση. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε ότι το “αμισθί” είναι μια δικαιολογία ή ένας τρόπος να μπουν σε θέσεις δικά μας παιδιά. Τα άλλα παιδιά όμως, τα Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Καραμανλής, από την γέννησή τους έχουν θέση, όπως είπαμε παραπάνω.

Τώρα, ήρθε η ώρα να σας πω ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων είναι πολύ μπροστά, πιστέψτε με. Όσο και να μη μας αρέσει ή να μη θέλουμε, ο τύπος έχει στρατηγικό μυαλό. Κατάφερε να κατατροπώσει, κατά την άποψη μου, τους αντιπάλους του. Ναι καλά διαβάσατε, “να τους κατατροπώσει”. Με ρωτάτε γιατί; Είναι πολύ απλό.
Γιατί τους τάπωσε 2η φορά, βάζοντας στη θέση αυτή “αμισθί” τον υιό που ο πατέρας του φώναξε δυνατά μέσα από τα κανάλια: “ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ”. Ποιός άλλος θα μπορούσε να τοποθετηθεί εκεί αγαπητοί αναγνώστες; Κανένας! Η θέση αυτή, περίμενε τον Ανδρέα Παπανδρέου!!!

Για να μην είμαστε μηδενιστές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να καταλαμβάνουν δημόσιες θέσεις τα παιδιά, τα ανίψια, τα βαφτιστήρια, τα εξώγαμα των πολιτικών, εφόσον πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις, αρκεί στο κράτος που είμαστε να λειτουργούν όλα στην ακρίβεια και με απόλυτο δίκαιο για όλους.

Όμως, δε συμβαίνει αυτό κι έχει κυριαρχήσει το ρουσφέτι, η διαφθορά, τα βολέματα, οι τακτοποιήσεις κλπ κλπ. Όσοι έχετε τα ίδια επώνυμα, αναγκάζεστε να κουβαλάτε τη ρετσινιά και την κοροϊδία, χωρίς να μπορείτε, τουλάχιστον, να κερδίσετε κάτι. Τα παιδιά εμάς των υπολοίπων, είναι άνεργα με τα πτυχία τους σε κορνίζες, για να θυμούνται ότι τελείωσαν κάποιο πανεπιστήμιο, χωρίς να μπορούν να ορίζουν το μέλλον τους, δουλεύοντας ντελίβερι και σερβιτόροι, σε σχέση με τα δικά τους παιδιά που τα τακτοποιούν. Μην ξεχάσουμε και την ανιψιά του Μητσοτάκη, που με το βαρύ βιογραφικό της, με χρόνια μέσα στις κουζίνες και με εμφανή τα σημάδια από την μαγειρική, διορίστηκε ως “σεφ” στη Βουλή!!!

Άρα, αγαπητοί φίλες και φίλοι, καταλάβατε ότι ο Μανωλιός άλλαξε, αλλά και που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, διαφορετικό αποτέλεσμα δεν είδαμε! Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου!
Χρειαζόμαστε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, μια πραγματική αλλαγή που θα διασφαλίζει την ισότητα, την αξιοκρατία, την αρετή, το δίκαιο κι όλα αυτά χωρίς να επεμβαίνει το ίδιον όφελος. Αυτή η αλλαγή, μπορεί να έρθει μέσω των Ευρωεκλογών του 2024 και μόνο με τη στήριξη του πολιτικού φορέα όλων των Ελλήνων την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Ελάτε να κάνουμε την αλλαγή πραγματικότητα, ελάτε να κάνουμε την Ελλάδα αυτή που πρέπει, ελάτε να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.


Visited 22 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *