ΕΚΑΒ:Πατέρας καταγγέλλει ότι, αρνήθηκαν να μεταφέρουν το 7χρονο κοριτσάκι του απο το νοσοκομείο Ιωαννίνων στο Παίδων Αγία Σοφία, στην Αθήνα!


Γράφει η Ασημίνα Τσιριγώτη

Σε καταγγελία-διαμαρτυρία κατά του ΕΚΑΒ, προχώρησε ο πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού από τα Ιωάννινα.
Αιτία της καταγγελίας ήταν η άρνηση του ΕΚΑΒ, να πραγματοποιήσει τη διακομιδή του παιδιού, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που νοσηλευόταν η μικρή, στο Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα. Η διακομιδή κρίθηκε απαραίτητη ,όπως συνέστησαν οι ιατροί του Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας του κοριτσιού και εξαιτίας ενός αποστήματος στην τραχηλική χώρα που θα μπορούσε να προκαλέσει ασφυξία.

Το ΕΚΑΒ αρνήθηκε να εκτελέσει τη μεταφορά του παιδιού, γιατί όπως ισχυρίστηκε σε 5 ώρες θα έληγε η εφημερία του παιδιατρικού νοσοκομείου της Αθήνας και ο χρόνος για την μεταφορά ήταν χρονικά οριακός.

Έτσι ο πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει ο ίδιος την 7χρονη κόρη του με Ι.Χ ,χωρίς την ιατρική υποστήριξη ενός ασθενοφόρου, παίρνοντας έτσι το ρίσκο και προσθέτοντας έναν ακόμα κίνδυνο στην ήδη επιβαρυμένη υγεία του παιδιού.

Και ας έρθουμε για λίγο στη θέση αυτού του γονιού όπου, αντί να έχει τη πλήρη κάλυψη και στήριξη για την ασφαλή μεταφορά του παιδιού του, από το σύστημα Υγείας, βρέθηκε σε ένα τρομερό δίλημμα!
Κράτος το μεγαλείο σου… για μια φορά ακόμα…
Για άλλη μια φορά, το Σύστημα υγείας αποδείχθηκε ανεπαρκές, αδιάφορο και εγκληματικά ανεύθυνο!
Για άλλη μια φορά, αποδείχθηκε, πόσο έχει απαξιωθεί από τις κρατικές υπηρεσίες Υγείας η ανθρώπινη ζωή και στην προκειμένη περίπτωση, η ζωή ενός μικρού παιδιού!

Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται καταγγελία για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα. Σωρεία καταγγελιών υπάρχουν διαχρονικά, από εκατοντάδες πολίτες για τις ανεπαρκείς υπηρεσίες, τόσο του ΕΚΑΒ, αλλά και γενικότερα όλου του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τελικά δεν μας εκπλήσσει..είναι γνωστό τοις πάσι, ότι, το Σύστημα Υγείας στη χώρα νοσεί, εδώ και πολλές δεκαετίες!

Το οξύμωρο και κατακριτέο όμως είναι, ότι αυτοί που μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για να ανακάμψουν την καθοδική πορεία του συστήματος, αλλά τουναντίον το σπρώχνουν, με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, για να το διαλύσουν!.

Η γνωστή και πλήρως επιτυχημένη μέθοδος κατάρρευσης οποιουδήποτε τομέα στην Ελλάδα- εν προκειμένω του Συστήματος Υγείας- για να ξεπουληθεί φθηνά σε όσους επωφελούνται και θέλουν να επενδύσουν σε αυτό, αποδεικνύεται ως μιά παλιά, μεθοδευμένη και πετυχημένη συνταγή!
Αυτή είναι η μέθοδος του κομματικού συστήματος που διοικεί τη Χώρα μας, ό,τι χρώμα κι αν έχει!

Μία μέθοδος που στη προκειμένη περίπτωση γίνεται επικίνδυνη, όχι μόνο για τη σωματική μας υγεία, αλλά και για την ψυχική, αν σκεφτούμε την αγωνία και την απόγνωση αυτού του πατέρα, που ευκόλως θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς στη θέση του. Περιττό να αναφέρουμε ότι έχουμε ακριβοπληρώσει για χρόνια…(διαμέσου της εργασίας μας, αλλά και διαμέσου της φορολογίας), προκειμένου να έχουμε αξιοπρεπείς παροχές Υγείας, αντ’ αυτού βλέπουμε το Κράτος να πετάει κυριολεκτικά “χαρταετό” με τα γνωστά αποτελέσματα…

Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια η στάση των πολιτικών της χώρας.. έχουν πολλάκις αποδείξει την ανεπάρκεια τους, να υπηρετήσουν τους πολίτες τους.
Αναρωτιόμαστε όμως οι Ευρωπαίοι ελεγκτές τι κάνουν; Ούτε αυτοί ενδιαφέρονται στο να τηρούνται στοιχειωδώς, τουλάχιστον, κάποιοι κανόνες; Είναι τελικά κι αυτοί αρωγοί στην καταστροφική πολιτική που ασκείται;
Οι ευρωβουλευτές που ψηφίζουμε για να μας εκπροσωπούν στην Ε.Ε, με ποιόν τρόπο, μέσω του ρόλου τους, ασκούν πιέσεις στην πολιτική Εξουσία, για να βελτιωθεί ο τομέας της υγείας;

Διότι ψάχνοντας τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, βρήκαμε ότι είναι πρωτευούσης σημασίας, η προστασία και η βελτίωση της υγείας των πολιτών της ΕΕ.

Έτσι τουλάχιστον λένε…

Λένε ακόμα ότι, τα κράτη-μέλη χρήζουν υποστήριξης και πιέσεων για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών υγείας και ότι είναι μεγίστης σημασίας η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.
Επίσης λένε, ότι σε όλες τις χώρες επιβάλλεται να αναλώνονται κονδύλια τέτοια, που το σύστημα υγείας των κρατών-μελών να είναι το καλύτερο δυνατό!.

Όλα αυτά αφορούν όλες τις άλλες χώρες στην Ευρώπη, εκτός της Ελλάδος και της Κύπρου που έχουν τις τελευταίες θέσεις των μαυροπινάκων τους;

Τελικά στην Ελλάδα, που το σύστημα Υγείας, όχι μόνο δεν εκσυγχρονίζεται, αλλά συστηματικά για 10ετίες εξαθλιώνεται, γιατί δεν ασκούνται πιέσεις από τους Ευρωπαίους Εταίρους;
(Όλοι θυμόμαστε την πίεση που ασκούσαν την περίοδο των μνημονίων στην χώρα μας).

Ασφαλώς και θα αναμέναμε και πιέσεις και από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές μας, ώστε να συμμορφωθεί η Κυβερνητική Εξουσία και το 6% του ΑΕΠ που διατέθηκε για τις ανάγκες της Υγείας το 2023 να είχε διπλασιαστεί , έτσι ώστε να έφτανε τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, που διαθέτουν τα διπλάσια κονδύλια από εμάς.

Αλλά όχι, οι Έλληνες ευρωβουλευτές μιμούνται με τον τελειότερο τρόπο, τους 300 της Βουλής, είναι σύμφωνοι με όλες τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις, ενθουσιώδεις και πλήρως αδρανείς.
‘Ιδιοι με τους 300 συναδέλφους τους στην Ελληνική Βουλή. Επενδύουν και αυτοί στη κοντή μας μνήμη, μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που θα μας φλομώσουν πάλι στα “ΘΑ” για άλλη μια φορά! Γιατί, σε επίπεδο πράξεων και το ζούμε και το απολαμβάνουμε άπαντες, ότι δεν τηρούν ποτέ καμία υπόσχεση!

Επειδή λοιπόν είμαστε προ των πυλών, για να εκλέξουμε τους αντιπροσώπους μας στην Ευρωβουλή- θα ήθελα να γράψω εκπροσώπους όπως θα ήταν το πρέπον- ας σκεφτούμε λοιπόν όλοι μας σε ποιους θα δώσουμε τη δύναμη αυτή!

Οι δοκιμασμένες συνταγές που μας κομμάτιασαν, πρέπει να πάρουν τέλος και την Πολιτική Εξουσία να τήν αναλάβουν Άνθρωποι Έλληνες με Ήθος και Αίσθημα Ευθύνης.

Μόνο έτσι θα δούμε ΆΣΠΡΗ ΜΈΡΑ… και ένα Εθνικό σύστημα Υγείας που θα σέβεται με πράξεις και όχι με λόγια, όλους τους Ανθρώπους!


Visited 14 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *