Το ‘’Μητσοτάκης Show’’ παίχτηκε και στο CNN


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Κάποτε ένας μεγάλος καλλιτέχνης είπε: “Τίποτα δεν κρατάει για πάντα, εκτός από μία κακή παράσταση.” Δυστυχώς αγαπητέ μου, δε ζεις πλέον, για να διαβάσεις την διάψευση αυτού που είπες!

Πάμε λοιπόν, να βάλουμε ως τίτλο της παράστασης το: “Η ΕΛΛΑΔΑ”, στο όπου: “τίποτα δεν κρατάει για πάντα”, θα βάλουμε τα 8 χρόνια διακυβέρνησης του Μητσοτάκη κι όπου: “κακή παράσταση”, τον ίδιο τον Μητσοτάκη.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και την (παραφρασμένη) έκφραση: “Αχ κατακαημένη Ελλάδα μου, τι σου ‘μελλε να πάθεις!” αλλά νομίζω έχει φορεθεί πολύ. Δεν ξέρω αν σας συμβαίνει συχνά, τα άρθρα που διαβάζετε, να ξεκινάνε με παρομοιώσεις και διάφορες εκφράσεις, αλλά ειδικά στα άρθρα που αφορούν τον ακτινολαμπεροφωτοστόλιστο πρωθυπουργό μας, επιβάλλεται. Η Ελλάδα μας λοιπόν, είναι μια παράσταση, της οποίας οι θεατές, είναι οι ξένοι, διαχρονικοί δανειστές, οι οποίοι σιγά – σιγά ανάγκασαν τον θεατρικό παραγωγό (εσένα Έλληνα πολίτη) να προσλάβεις 300 ηθοποιούς. Το: “δεν κρατάει για πάντα” δεν ισχύει, γιατί δυστυχώς έχουμε τους ηθοποιούς κοντά στα 200 χρόνια, φτάσαμε σχεδόν στα μισά χρόνια της τουρκοκρατίας και το έργο δεν αλλάζει, μόνο οι ηθοποιοί!!! Μέσα στα χρόνια αυτά, συμπεριλαμβάνονται και τα μαγικά 8 (4+4) χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Τρομάζω στη σκέψη του: “πόσο θα τους αντέξουμε ακόμα…” από εμάς εξαρτάται όμως, το πότε θα τους απολύσουμε όλους…

Ήρθε κι η ώρα της ανάλυσης της κακής παράστασης, και δεν αφορά άλλο, από τον Μητσοτάκη. Έναν ηθοποιό, πολυτάλαντο και πολυδιαστασικό, που τον λες κι ισάξιο του Μπένυ Χιλ (όσοι τον θυμάστε, ξέρετε, έχει τις ίδιες αστείες κινήσεις), ισάξιο του Ρόουαν Άτκινσον (Mr Bean, κάνει τις ίδιες αστείες γκριμάτσες). Αυτός λοιπόν, είναι ο ηθοποιός που θέλει κάθε παραγωγός, κι εκτός Χόλιγουντ, πλέον.

Άξιος μαθητής της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, άξιος προσκυνητής του Ισραήλ, άξιος απόφοιτος της σχολής παρακολούθησης αντιπάλων “Χρήστος Μαυρίκης”, άξιος εκτελεστής εντολών της νέας τάξης πραγμάτων, με ειδική εκπαίδευση στην κατηγορία: “κατά γράμμα”.

Αυτός λοιπόν, μας εκπροσώπησε στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός. Ένα παγκόσμιο φόρουμ που εξελίσσεται σε “πρωτόγονη φυλή”, αφού φέτος έφεραν και τη μάγο Καζαμπούμπου για την έναρξη των εργασιών. Φοβήθηκαν κάτι; Ότι δεν θα πάνε καλά οι δουλειές; Θα τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι; Δεν ξέρω, θα δείξει, να είστε σίγουροι και σίγουρες. Εκστασιασμένος, λοιπόν, ο πρωθυπουργός από τη μάγο της φυλής που βρίσκεται εκεί, και μη μπορώντας να κρύψει την χαρά του με τις γνωστές ( Benny Hill) κινήσεις του ή τις (Mr Bean) γκριμάτσες του, αποφασίζει να δώσει συνέντευξη!!! Το ένα κακό είναι, ότι ο φωστήρας έδωσε συνέντευξη, το άλλο και χειρότερο είναι, ότι δεν την έδωσε σε ένα ελληνικό κανάλι, που είναι αντικειμενικό… ενημερωτικό… αλλά κι άκρως προστατευτικό. Όχι επειδή τους έχει δώσει κρατικά λεφτά, καμία σχέση, ντροπή άμα το σκεφτήκατε… αλλά επειδή έχουμε ανεξάρτητη δημοσιογραφία!!!

Την έδωσε σε φιλικό αμερικανικό κανάλι. Γιατί φιλικό, με ρωτάτε; Μα κοτζάμ λιμάνι τους έδωσε στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, δε θα του έπαιρναν μια συνέντευξη;

Κι εκεί αρχίζει η παράσταση του πρωθυπουργού. Κερδίσαμε λέει τις εκλογές, γιατί … διαχειριστήκαμε το μεταναστευτικό με συγκεκριμένη πολιτική. Αυτό κατάλαβε, μέχρι εκεί φτάνει. Όχι ότι δεν μας καίει αυτό, αλλά έχουμε εξίσου σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσε να αναφέρει. Είδατε πόσο ωραία εξαφανίστηκε η τεράστια αποχή των εκλογών; Γαργάρα το έκανε ο συνεντευξιαζόμενος, όπως κι οι όμοιοι του.

Και τι μας αποκαλύπτει μετά ο άριστος; Ότι όλος αυτός ο συρφετός που έχει κατακλύσει την Ελλάδα, ήταν αποτέλεσμα πολιτικής! Ποιάς πολιτικής; Χαραγμένη από ποιόν και για ποιούς; Γιατί δε μας λέει και ποιοί του την επέβαλαν; Εδώ, να σας θυμίσω ότι κατά την προεκλογική περίοδο, στην οποία και πήρε την παρθενική του πρωθυπουργία, είχε κάνει επίθεση, εντός Βουλής, στην τότε κυβέρνηση (ξέρετε, αυτήν που έκανε τα κάπιταλ κοντρόλ, που κατήργησε την Γενική Γραμματεία Εσόδων, έδωσε την Μακεδονία κλπ), κατηγορώντας την για την αθρόα προσέλευση των υποτιθέμενων μεταναστών και δεσμεύτηκε τότε, ότι επί της κυβερνήσεως του, αυτά θα αντιμετωπιστούν. Σκεφτείτε να μην είχε δεσμευτεί!!!

Μετά, συνεχίζει με γρίφο, στο οποίο, ούτε το πρόγραμμα της τεχνητής νοημοσύνης, (μέχρι και αυτό δυσκολεύτηκε) δεν μπορεί να δώσει απάντηση: “Πρέπει να φτιάξουμε λέει τους φράχτες αλλά πρέπει να ανοίξουμε και πόρτες”!!! Επειδή θα τρελαθούμε τελείως, πρωθυπουργέ και στα τρελάδικα δεν προσλαμβάνει κόσμο ο Άδωνις, μας λέτε δηλαδή, ότι θα βάλουμε μια πόρτα ασφαλείας (μεταφορικά) αλλά θα την αφήνουμε ξεκλείδωτη, ή με το κλειδί από την άλλη μεριά; Θα βάλουμε πόρτα με τηλεχειρισμό; Πόρτα συρόμενη με δακτυλικό αποτύπωμα ή επιτέλους, θα δικαιωθεί η πατέντα του Χρόνη Εξαρχάκου: “Βαγγέληηηη, πόρτα”. Εκτός αν την ώρα της συνέντευξης, άκουσε από κάποιον προβοκάτορα που τυχαία βρέθηκε εκεί για να κάνει χαλάστρα, το λαϊκόν άσμα του Στέλιου Καζαντζίδη: “2 πόρτες έχει η ζωή” και το πέταξε, για να κάνει εντύπωση.

Πρωθυπουργέ, παίρνω το θάρρος να μιλήσω εκ μέρους των υγιών, σκεπτόμενων πολιτών και να αφιερώσω στους βουλευτές όλους, αλλά ειδικά στους άριστους κυβερνώντες, όχι ένα λαϊκό άσμα, αλλά ένα σύνθημα που λέγαμε στο δημοτικό: “Ανοίξτε τις πόρτες να φύγουνε οι όρνιθες!” (θα πέσει διαγραφή άμα γράψω το σωστό!!!) Ανοίξτε λοιπόν εσείς τις πόρτες σας γρήγορα, αδειάστε μας τη γωνιά κι αφήστε εμάς να πάρουμε στα χέρια μας την Ελλάδα.

Επανερχόμαστε στη συνέντευξη κι αναρωτιόμαστε, το ψευτο – μεταναστευτικό είναι τεράστιο πρόβλημα για όλη την Ευρώπη; Όχι, μόνο για εμάς. Μας παραμυθιάζουν ότι είμαστε το σύνορο της Ευρώπης, σοβαρά; Αφού είμαστε, πού είναι η βοήθεια σας, βρε Ευρωπαίοι φίλοι – συνεταιράκια; Αλλά ξέχασα, αυτό, είναι συγκεκριμένη πολιτική.

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες, η συνέντευξη αυτή ήταν άλλη μία, σαν όλες τις άλλες, κοροϊδία προς όλους εμάς. Άλλη μία παράσταση που παίζεται χωρίς εσύ να μπορείς να τη δεις, αλλά ταυτόχρονα σε υποχρεώνουν να πληρώνεις εισιτήριο. Τον βλέπουμε, να μας παρουσιάζει το ψευτο – μεταναστευτικό σα να μην μπορεί να γίνει κάτι άλλο, μας παρουσιάζει την οικονομία, με έναν τρόπο που νομίζεις ότι αναστήθηκε ο Καποδίστριας ή ότι μιλάει ο πρωθυπουργός της Ελβετίας. Πραγματικά, είναι σε άλλο σύμπαν!

Αν υπήρχε μια σοβαρή κυβέρνηση, με έναν μη εξαρτώμενο πρωθυπουργό, που θα νοιαζόταν για την Ελλάδα και τους Έλληνες, θα πήγαινε στο Νταβός και θα ενημέρωνε τους φυλάρχους εκεί, ότι η χώρα μας έχει τεράστιο κόστος επιβίωσης για τους πολίτες της, ότι η ενέργεια, παρότι έχουμε στήσει τόσα σιδερένια πουλιά (ανεμογεννήτριες), έχουμε κάψει όλη την Ελλάδα για να μπουν, είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη, ότι η φορολογία είναι δυσβάσταχτη, ειδικά μετά τα μνημόνια και πολλά πολλά άλλα. Ως διαπραγματευτικό χαρτί, θα μπορούσε να έχει τον τελευταίο προϋπολογισμό της χώρας με τα 700δις έσοδα και να τους το κουνάει έτσι απλά, για να κάνει αέρα, ρε παιδιά, να μην σκάσει από τη ζέστη!!!!

Άμα δεν το έχει, να του το δώσω εγώ.

Μάπα το καρπούζι κυρίες και κύριοι, άλλο ένα ταξιδάκι αναψυχής για τον πρωθυπουργό. Ξέρω ότι θα με πείτε αχάριστο, γιατί γύρισε άρρωστος… με πυρετό, κατάκοπος, από το πάρτι που συμμετείχε, συγνώμη από την συνάντηση ήθελα να γράψω… Αν νομίζετε ότι τον έφαγα με την γλωσσοφαγιά μου, να του στείλω με “άυλη” ένα σιρόπι, όχι γενόσημο, κανονικό αυθεντικό.

Για να μην σας κουράσω άλλο, θέλω να κλείσω το άρθρο λέγοντας ότι σε μια δίκαιη πολιτεία, ο γηγενής πολίτης θα έχει ισονομία, ισοκρατία, ισοπολιτεία και κανένας μη – Έλληνας πολίτης δε θα μπορεί να έχει περισσότερα δικαιώματα. Ο μη – Έλληνας πολίτης, θα έχει όμως το σεβασμό της πολιτείας.

Καμία κοινότητα αλλοεθνών, δεν μπορεί να είναι μέσα στην πολιτεία σα φορέας δημοσίου δικαίου (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο) με ιδιαίτερα προνόμια όπως, φοροαπαλλαγές, ιδιοκτησιακές ασυλίες κλπ.

Η “φιλοξενία” ανήκει στην παράδοση μας, και θα μπορεί ο καθένας να διαβιώνει μαζί μας, εφόσον όμως αποδέχεται ως τρόπο ζωής τον δικό μας, όχι να μας επιβάλλει τον δικό του.

Αυτά και μόνο αυτά αποτελούν σοβαρή μεταναστευτική πολιτική για ένα κράτος που θέλει να εξασφαλίσει την συνέχεια του. Όλα τα υπόλοιπα, είπαμε, είναι η κακή παράσταση του Κυριάκου που στο χέρι μας είναι αν θα συνεχίσει να παίζεται για πάντα…


Visited 8 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *