Τουρκία: Εγκαθιστά Σύστημα Παρακολούθησης της Ναυσιπλοΐας ή επιβάλλει την αναγνώριση του ψευδοκράτους;(video)


Γράφει ο Δημήτρης Αλαμπάνος

Κίνηση ματ επιχειρεί να κάνει ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του σε σχέση με το κυπριακό, με την ελληνική κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη να σφυρίζει αδιάφορα. Πιο συγκεκριμένα η Τουρκία ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει να εγκαταστήσει σύστημα παρακολούθησης της ναυσιπλοΐας στα κατεχόμενα προκειμένου να προστατεύσει τη Γαλάζια Πατρίδα! Η υπόθεση μάλιστα δεν έμεινε στα λόγια, αφού πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για την εγκατάσταση του Συστήματος Υπηρεσιών Ναυσιπλοΐας Ανατολικής Μεσογείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026.

Στην τελετή υπογραφής συμμετείχαν ο φερόμενος ως Πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ουνάλ Ουστέλ, ο φερόμενος ως Υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Ερχάν Αρικλί, καθώς και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου.

Σε ομιλία του στην τελετή, ο κ. Ουράλογλου δήλωσε ότι «με το έργο Εγκατάστασης του Συστήματος Υπηρεσιών Ναυσιπλοΐας, θα αυξήσουμε την επιρροή μας στην Ανατολική Μεσόγειο, θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα μας και θα παρακολουθούμε όλη τη ναυσιπλοΐα στις θάλασσες που περιβάλλουν την Τ.Δ.Β.Κ. (αναφέρεται στο ψευδοκράτος) και τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των χωρών μας». Επιπλέον πρόσθεσε ότι το έργο αυτό αναπτύσσεται με στόχο η «Τ.Δ.Β.Κ.» να αποκτήσει δυναμική, υπό την έννοια ότι θα οικειοποιηθεί ολόκληρη την υποδομή με το λογισμικό που θα αναπτυχθεί και θα εξασφαλίσει έτσι τεχνολογική ανεξαρτησία σε αυτόν τον τομέα. Από την πλευρά του ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι «χάρη σε αυτό το έργο, οι ακτές της Τ.Δ.Β.Κ. θα είναι ασφαλέστερες και θα έχουμε περισσότερο λόγο στη Μεσόγειο και τη Γαλάζια Πατρίδα». 

Πριν λίγους μόνο μήνες, ο κύριος Μητσοτάκης και σύσσωμα τα Συστημικά ΜΜΕ διαλαλούσαν ότι η επιτυχημένη πολιτική του Έλληνα πρωθυπουργού οδήγησε στην παύση των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας, γυρνώντας σελίδα, όπως χαρακτηριστικά είχαν πει, στις σχέσεις της χώρας μας με τη γείτονα χώρα. Τελικά σελίδα μπορεί να γυρίσαμε, αλλά και στην νέα σελίδα βλέπουμε μια από τα ίδια και χειρότερα. Την Τουρκία ακάθεκτη να κλιμακώνει τις προκλήσεις και να προσπαθεί να προωθήσει την ατζέντα της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και την επιβολή της παγκόσμιας αναγνώρισης του ψευδοκράτους της βόρειας Κύπρου. Είναι καταφανέστατο πως η υπογραφή της σύμβασης με το ψευδοκράτος, ουσιαστικά σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί και όχι στην πρόληψη του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετακίνησης μεταναστών, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τούρκος υπουργός, μετά την υπογραφή της σύμβασης. Όλοι άλλωστε γνωρίζουμε, ότι ο μεγαλύτερος διακινητής παρανόμων μεταναστών είναι οι ίδιες οι τουρκικές αρχές, οι οποίες εξυπηρετούν με αυτόν τον τρόπο την ατζέντα μιας εκβιαστικής  πίεσης της Τουρκίας προς την Ευρώπη.

Ποια είναι λοιπόν η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη; Πού πήγαν τα περίφημα αντανακλαστικά της; Αντανακλαστικά τα οποία  ήταν αξιομνημόνευτα, όταν στείλαμε εξοπλισμό στην Ουκρανία και φρεγάτες στην Ερυθρά θάλασσα, εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα… Όταν όμως πρέπει να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας, καθώς και τη νομιμότητα στην Κύπρο, απλά στρέφουμε τα φώτα της δημοσιότητας (με τη συνδρομή των ΜΜΕ πάντα)  προς άλλη κατεύθυνση;;; Βλέπετε αυτή τη στιγμή κατά την κυβέρνηση προέχει η νομοθετική καθιέρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφυλοφίλων, καθώς και η υποστήριξη της υποψηφιότητας της Αθήνας για τη διεξαγωγή των ΛΟΑΤΚΙ «Ολυμπιακών Αγώνων» του 2030 (θα το ζήσουμε κι αυτό!!!)

Τελικά ποια είναι σήμερα η επίσημη θέση της Ελληνικής πολιτείας σε σχέση με το Κυπριακό; Πρόκειται ή δεν πρόκειται για παράνομη κατοχή εδαφών; Είναι ή δεν είναι παράνομη η υπογραφή συνθηκών και συμφωνιών μιας κατοχικής υποτιθέμενης κυβέρνησης με μέλη άλλων κυβερνήσεων; Ποια η θέση της Ελλάδας και ποια η αντίδρασή της, όταν βλέπει να υλοποιείται το τουρκικό όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας; Γιατί δεν απαιτεί η ελληνική κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή των 12 ναυτικών μιλίων σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία;

Σε αυτά και σε άλλα πολλά βασανιστικά ερωτήματα οφείλει να απαντήσει άμεσα και έμπρακτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πρέπει να θέσει την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας πάνω-πάνω στην ατζέντα της.  Εκτός βέβαια κι αν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθετεί τη φράση του πολιτικού προγόνου του, «η Κύπρος κείται μακράν!» Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη: Κείται μακράν η Κύπρος;

Ρητορική ήταν η ερώτηση, εφόσον η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της απαρέγκλιτα… όπου τα εθνικά συμφέροντα και η εθνική κυριαρχία μπορούν να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χάριν μιας καλής συμφωνίας… Αυτά δήλωσε ο Πρωθυπουργός, λίγο μετά την επανεκλογή του, το περασμένο καλοκαίρι.


Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *