ΥΓΕΙΑ: Τα “Απογευματινά Χειρουργεία’’ του Άδωνη ανεβάζουν την πίεση… (video)


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σε προηγούμενο άρθρο, σας είχα προειδοποιήσει (και δυστυχώς επιβεβαιώνομαι) ότι η κίνηση του Μηζοτάκη, να βάλει Υπουργό Υγείας, τον τηλεοσφυοκάμπτη παρουσιαστή, δεν ήταν κίνηση απελπισίας. Ήταν πολύ καλά οργανωμένη, και σας είχα γράψει και τους λόγους.

Όσοι παρακολουθείτε, μέσω των υποτιθέμενων “μέσων ενημέρωσης”, τις ειδήσεις, που σας λένε όοολη την αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος, μόλις τελειώσουν, κάντε ένα πείραμα ή μια χάρη στον εαυτό σας, αν θέλετε. Μετρήστε την πίεση σας!!! Το πείραμα, για να έχει σωστά αποτελέσματα και να θεωρηθεί επιτυχές, πρέπει να συμβεί το εξής: θα πρέπει να μετρήσετε την πίεση σας, αφού έχετε δει πρώτα τον Υπουργό της υποτιθέμενης Υγείας. Αφού τον δείτε, αμέσως ξεκινήστε τη μέτρηση. Αν σας δείξει ότι είστε εντός των φυσιολογικών ορίων, τρέξτε αμέσως στο εφημερεύον νοσοκομείο, ίσα που προλαβαίνετε… Αν τώρα, σας δείξει εκτός των φυσιολογικών ορίων, μην πάτε πουθενά! Είστε μια χαρά κι η ζωή είναι μπροστά σας!!! Πραγματικά, μέσα από την καρδιά μου, δε θέλω κανείς να χρειαστεί να πάει σε νοσοκομείο μετά το πείραμα και, πολύ περισσότερο, να χρειαστεί να χειρουργηθεί!

Τα νοσοκομεία, τα χειρουργεία κι ο Άδωνις είναι το ρεζουμέ του άρθρου. Πώς μας παρουσίασε, ο ευφάνταστος τηλεμαϊντανός Υπουργός, την νέα του εργολαβία; Ότι ο πολίτης – λέει με στόμφο – θα έχει τη μοναδική, φαντασμαγορική ευκαιρία, να χειρουργηθεί ΑΠΟΓΕΥΜΑ, στα δημόσια νοσοκομεία, πληρώνοντας όμως, ο ίδιος το “μαρούλι”!!! “Εύγε”, “Μπράβο”, Συγχαρητήρια”, είναι μερικά από τα επιφωνήματα που θα φωνάξω εγώ. Όχι όμως για τον Άδωνη, αυτός θέλει άλλου τύπου, αλλά για εσάς, που μετά από αυτές τις δηλώσεις δεν έχετε βγει στους δρόμους, γιατί ακόμα δεν βλέπετε αυτό που έρχεται.

Στο άθλιο παράδειγμα που χρησιμοποιεί, βάζει τον εαυτό του μπροστά και λέει: “εγώ που δεν έχω καθόλου χρήματα, ωφελούμαι από το γεγονός ότι μειώνεται η λίστα, καθώς θα χειρουργηθώ γρηγορότερα.

Υπουργέ μου, εσύ δεν έχεις λεφτά; Εκείνα τα ψιλά, από το σκάνδαλο Novartis που η α-δικαιοσύνη τα έβγαλε “αδιευκρίνιστα”, δε μετράνε; Φτωχαδάκι; Μπατιράκι; Κρίμα ένα ταλέντο σαν κι εσένα, να μην έχει λεφτά.

Απογευματινά χειρουργεία λοιπόν, επί πληρωμή για όσους έχουν, για όσους δεν έχουν, έχει ο Θεός!!!

Μια κυβέρνηση, που λατρεύει να μας χωρίζει σε κατηγορίες, ακόμα και στην Υγεία. Η Υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό για όλους εμάς, αλλά το πιο επικερδές για τους κυβερνώντες. Άμα είσαι 30ος – λέει στη λίστα – και φύγουν 10, που μπορούν να πληρώσουν, θα πας 20ος! Δάκρυσα, από τη μαθηματική αυτή διάνοια, με εξόργισε το άθλιο παράδειγμα του, με αηδίασε ο δημοσιογράφος, που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Να μου πεις, άμα ήταν να την κάνει σωστά, δε θα πληρωνόταν μέσω της λίστας Πέτσα. Σας διαβεβαιώνω, ότι τα νοσοκομεία στενάζουν, λόγω της υποστελέχωσης τους, την οποία οι κυβερνώντες – σωτήρες προκάλεσαν. Ούτε εγώ, ούτε εσείς την προκαλέσαμε!

Αντί λοιπόν να προσλάβουν κόσμο, να ξαναμπούν τα νοσοκομεία στις σωστές βάσεις, να μπορεί ο ασθενής να εξυπηρετείται ανθρώπινα κι όχι κλείνοντας 8ωρο στα επείγοντα, να μπορεί ο ασθενής, αν χρειαστεί, να χειρουργηθεί σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα κι όχι μετά από 4,6,8 μήνες και μέχρι τότε, έχει ο Θεός αν ζήσει…μας πλασάρει τα απογευματινά δημόσια νοσοκομεία.

Ξεχνάει ο φτωχός μας υπουργός και θα έλεγα ότι (η αμνησία είναι η μάστιγα αυτής της εποχής για τους κυβερνώντες) κι αυτοί που έχουν να πληρώσουν, αλλά κι αυτοί που δεν έχουν, έχουν πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν μια Δωρεάν Δημόσια Υγεία. Υγεία, που δεν είναι πρωινή, απογευματινή, βραδινή… Δεν είναι εμπορικό κατάστημα.

Λέτε αναγνώστες μου, να βρήκαν πουθενά, ότι αυτό που θα συμβεί, ήταν έμπνευση του Ιπποκράτη και το κάνουν τώρα πραγματικότητα; Ικανούς τους έχω, να το πουν κι αυτό!!!

Άρα, φτιάχνοντας τα νοσοκομεία σου, ο πολίτης θα τα χρησιμοποιεί χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ούτε 1€ παραπάνω. Να δοθούν ικανοποιητικές αμοιβές στους ιατρούς και στο νοσηλευτικό προσωπικό, έτσι ώστε να μην αναγκάζονται να φεύγουν από την Δημόσια Υγεία. Με τις ικανοποιητικές αμοιβές, θα σταματήσει επίσης να υπάρχει, η ανάγκη του “δώρου” από τους ασθενείς.

Θα κάνω τώρα μερικές ερωτήσεις, που απάντηση σίγουρα δεν θα πάρω, αλλά μου φτάνει, να σας προβληματίσουν εσάς, αγαπητοί φίλοι και φίλες:

Ανθυγιεινέ Υπουργέ, γιατί δεν κάνεις έναν έλεγχο, στα ασφαλιστικά ταμεία, να μας πεις κι εμάς, πού έχουν πάει τα χρήματα μας;

Ανθυγιεινέ Υπουργέ, ποιός διαπλεκόμενος, σας επέβαλε τη λύση των απογευματινών χειρουργείων;

Ανθυγιεινέ Υπουργέ, θα προσλάβετε υγειονομικό προσωπικό γενικά, ή αυτοί που θα πάρετε, θα είναι πριβέ, απογευματινοί;

Ανθυγιεινέ Υπουργέ, αφού δεν έχετε χρήματα, εσείς, πού θα πάτε, αν χρειαστεί; Σε δημόσιο νοσοκομείο; Πρωί ή Απόγευμα; Εκτός, αν βρεθεί ένας καλός φίλος σας, πολύ καλός, χορηγός, ας πούμε, και σας κάνει δωρεά τα νοσήλια σε ιδιωτικό νοσοκομείο!!!

Δυστυχώς, αγαπητοί αναγνώστες μου, μας πέρασαν στο υποσυνείδητο μας ότι πρέπει να μας κυβερνάει μια μεγάλη παρέα ηλιθίων και πανηλιθίων, στην οποία περιλαμβάνονται: πολιτικοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι, καναλάρχες. Μας έπεισαν ότι χωρίς αυτούς, καήκαμε, ότι είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε την υγεία μας. Είναι έτσι; Αυτό το θέατρο που παίζουν, σας αρέσει; Εμένα καθόλου.

Με προσβάλλει, με υποτιμά, με υποβαθμίζει σαν άνθρωπο.

Μόλις διαβάσετε το άρθρο, κάντε το πείραμα που σας είπα και δράστε αναλόγως. Για να μην πεθαίνει ο κόσμος, στην αναμονή για ένα χειρουργείο, πρέπει να πάρουμε πίσω τα δικά μας και το δίκαιο μας.

Κατ΄επανάληψη σας έχω πει ότι ο μόνος τρόπος για να σωθούμε, είναι η ένωση μας.

Όλοι μαζί ενωμένοι “για την Ελλάδα, ρε γαμώτο”, που είπε κι η Βούλα Πατουλίδου.

Όλοι μαζί ενωμένοι “για την Υγειά (μας) ρε γαμώτο” που το λέω εγώ!!!


Visited 12 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *