Γαλαντόμος η Κυβέρνηση : Χάρισε 156 εκ. € στην ΑΝΕΚ


Γράφει η Ειρήνη Σιδέρη

Άλλη μια πρόκληση της πολιτικής ηγεσίας αποτελεί η είδηση ότι έγινε διαγραφή χρεών της  εταιρείας ΑΝΕΚ ύψους 156 εκατομμυρίων ευρώ. Και γιατί να μην το κάνουν; Ποιος θα τους εμποδίσει;; Μήπως λογοδοτούν κάπου ή υπολογίζουν συνέπειες; Όλα στα χέρια τους είναι, και το μαχαίρι και το καρπούζι και όλη η καρπουζιά μαζί με το χωράφι.

Δεν έχουν τέλος τα εξόφθαλμα σκάνδαλα-αποφάσεις τους με το καθένα να είναι πιο προκλητικό από το προηγούμενο, και το Δικαστικό Σύστημα που είναι; Διότι φαίνεται να έχει λουφάξει  σε μια άκρη σαν να μην υπάρχει. Ίσως πράγματι δεν υπάρχει και είναι μια φανταστική οντότητα η Δικαστική Εξουσία. Πώς αλλιώς να εξηγείται αυτή η ασυδοσία της πολιτικής ηγεσίας χωρίς καμία συνέπεια; Δεν μπορούν να ικανοποιήσουν την απληστία τους και ως μεθυσμένοι έχουν χάσει κάθε έλεγχο αλλά ούτε τους φρενάρει κάποιος.

Με γκάζι  διαγράφουν ξέφρενη πορεία ασυδοσίας; οι πολιτικοί ηγέτες μας. Γκάζι στους  πλειστηριασμούς από τα Funds, τις Τράπεζες και λοιπούς; έδωσε και ο Άρειος Πάγος  τον Φεβρουάριο του 2023 σε μια ιστορική απόφαση όπως την χαρακτήρισαν. Πλειστηριασμοί  πρώτης κατοικίας για κόκκινα δάνεια και χωρίς επαφή με την πραγματικότητα πετάνε τους ανθρώπους στο δρόμο.  Μαζί με την προκλητική είδηση για διαγραφή του χρέους της ΑΝΕΚ είχαμε και την τραγική είδηση της αυτοκτονίας πολίτη στην Ελευσίνα λόγω πλειστηριασμού του σπιτιού του αφού πρώτα του έβαλε φωτιά για να πάρουν στάχτες. 

Πρόκειται για άλλη μια δολοφονία εκ προ μελέτης διότι τα κόκκινα δάνεια  έχουν ήδη αποπληρωθεί μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων που έκαναν οι πολιτικοί  με δημόσιο χρήμα. Καταλαβαίνουμε τι έχουν κάνει; Έδωσαν δημόσιο χρήμα στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια, τα πληρώθηκαν δύο και τρεις φορές αλλά ο Άρειος Πάγος  νομιμοποίησε τα Funds να ξεσπιτώνουν τους πολίτες. Πόσοι αυτοκτονούν καθημερινά για χρέη; Γιατί ένα τόσο τεράστιο θέμα δεν αναδεικνύεται από τα ΜΜΕ;; Επειδή είναι υπερ-χρεωμένα κι αυτά;

Η εύλογη εντύπωση ότι, οι τρεις βασικοί πυλώνες του κράτους- η νομοθετική εξουσία, η εκτελεστική και η  δικαστική – βρίσκονται σε πλήρη διαπλοκή μεταξύ τους, αποδεικνύεται αληθής! Αλλά και η τέταρτη δήθεν-εξουσία,  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης  τους κάνουν πλάτες! Μας λιβανίζουν πρωί-βράδυ παρουσιάζοντας τη μισή αλήθεια των γεγονότων, χωρίς ποτέ να “μπήγουν το μαχαίρι στο κόκκαλο!

Η πρόκληση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη δε, όταν οι εμπλεκόμενοι συστήνουν τάχα μου εξεταστικές επιτροπές ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ. Μία από αυτές τις επιτροπές ήταν και το 2016 για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. «Βόμβα» είπαν, πως είχε ρίξει  η διευθύντρια της Τράπεζας της Ελλάδος Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου, η οποία Εποπτεύει τη λειτουργία των τραπεζών. Η Παπαγιαννίδου ομολόγησε πως η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών έγινε απο το δημόσιο, από τα χρήματα των ελλήνων πολιτών… Παρά την “βόμβα” Παπαγιαννίδου, ποιο είναι το αποτέλεσμα; ΜΜΕ, κόμματα και τα “θαλασσοδάνεια” τους έμειναν στο απυρόβλητο, αλλά όλοι οι υπόλοιποι να  τιμωρηθούμε με τον χειρότερο τρόπο!

Το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ που έχουν συγκεντρώσει όλοι οι πολίτες μαζί, αυτοί το μοιράζουν μεταξύ τους και έμμεσα  ή άμεσα σκοτώνουν τους πολίτες. (Για να μην τους είναι εμπόδιο;)  Πρόκειται για εγκλήματα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Είναι άγνωστος λοιπόν, αλλά τεράστιος ο αριθμός, πολιτών που έχουν αυτοκτονήσει λόγω χρεών, χωρίς να υπολογίζουμε τις ασθένειες που έχουν προκληθεί για τον ίδιο λόγο.

Όμως τα παραπάνω, σοβαρότατα κακουργήματα είναι αδιανόητο να μένουν  ατιμώρητα. Το ότι «κάποιοι» έχουν τίτλους, θέσεις και καρέκλες όπως λέμε, δεν αλλάζει το γεγονός του εγκλήματος. Πού πήγε η Αρχή της Ισονομίας;  Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι του Νόμου και όλοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους Νόμους. Εδώ μιλάμε τώρα πως έχουν ξεχάσει ότι είναι και οι ίδιοι πολίτες,  ξεγελάστηκαν απο μια διοικητική θέση και θεώρησαν ότι έγιναν Θεοί! Κλέβουν, βιάζουν, σκοτώνουν τους πολίτες και όλα αυτά χωρίς κανέναν νομικό φραγμό. Ως πότε;

Ποιά δικαστική αρχή μπορεί να αποδώσει Δικαιοσύνη;
Ποιά δικαστική αρχή θα δικάσει σήμερα τον εαυτό της;
Ποιά δικαστική αρχή θα δικάσει τους τραπεζίτες;
Τους πολιτικούς και όλα τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ;

Τελικά μέσα σε όλη αυτή την εμπλοκή και διαπλοκή, η λύση είναι πολύ κοντά μας. Η μόνη αρχή που μπορεί να αντιστρέψει όλη αυτή την κατάσταση είμαστε εμείς, οι ίδιοι, οι πολίτες, που δίνουμε την εντολή μας στις εκλογές, να την πάρουμε πίσω. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτός ο κατήφορος, γιατί πάει ευθεία-κάτω στον γκρεμό.

Άλλωστε κάποιος είπε:
Έλληνα, δεν ψάχνεις μόνο εσύ την Αλήθεια, Και η Αλήθεια ψάχνει ΕΣΕΝΑ!

Visited 11 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *