ΤτΕ: Το παρασκήνιο πίσω από τα εγκαίνια του νέου Θησαυροφυλακίου


Γράφει ο Στέφανος Σουφλερός

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκοψαν κορδέλες κι εγκαινίασαν το ανακαινισμένο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος.


Ο διοικητής της τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, αφού αναφέρθηκε στην αξία του χρυσού ως αποθεματικό μέσο, είπε ότι αποτελεί ενεργητικό περιουσιακό στοιχείο της τράπεζας, μιας και σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αβεβαιότητας, και αστάθειας της αγοράς είναι το μόνο καταφύγιο που δεν χάνει ποτέ την αξία του.

Ας δούμε όμως τα πραγματικά στοιχεία, για να καταλάβουμε, τι εστί Τράπεζα της Ελλάδος και για να μην μένουμε επιφανειακά μόνο στην είδηση.


Το 1927, με τον νόμο 3424, ιδρύεται η Τράπεζα της Ελλάδος και για όσους δεν γνωρίζουν παίζει τον ρόλο θυγατρικής, αφού ιδρύεται από την Εθνική Τράπεζα, αναλαμβάνοντας όλες τις δικαιοδοσίες της Εθνικής Τράπεζας, η οποία είχε ιδρυθεί αρκετά χρόνια πριν, το 1841.

Με λίγα λόγια, ο συγκεκριμένος νόμος αναφέρει ότι, η Τράπεζα της Ελλάδος, που έχει το αποκλειστικό προνόμιο να κόβει νόμισμα, την τότε δραχμή, δανείζει το κράτος της Ελλάδος και χρεώνει με τόκο πάνω από 1%, τους λογαριασμούς που διατηρεί το ελληνικό κράτος στην τράπεζα.


Είναι η τράπεζα των τραπεζών γιατί, εφόσον έχει το αποκλειστικό προνόμιο να εκδίδει νόμισμα, είναι η μόνη που δανείζει τις άλλες τράπεζες, οι οποίες δανείζουν με την σειρά τους, τους πολίτες, τα φυσικά πρόσωπα και τα νομικά πρόσωπα, τις εταιρίες.

Το οξύμωρο είναι ότι, για να μπορεί να εκδώσει νόμισμα η Τράπεζα της Ελλάδος, κάνει χρήση ως εγγύηση την περιουσία του ελληνικού έθνους, δηλαδή όλοι μαζί οι Έλληνες πολίτες εγγυόμαστε, για το νόμισμα που εκδίδεται.


Και θα πει κάποιος, γιατί να μην εγγυόμαστε, για την δική μας τράπεζα, την Τράπεζα της Ελλάδος; Δική μας είναι μόνο στο όνομα, διότι στην ουσία είναι ένα ιδιωτικό μαγαζί, εφόσον ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ανήκει στους Rothschild, από τους οποίους είχαμε πάρει τα πρώτα δάνεια μετά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.


Εμείς οι Έλληνες πολίτες, ιδιοκτήτες της εθνικής μας περιουσίας εγγυόμαστε, να εκδίδει ένας ιδιώτης, το νόμισμα το οποίο, στην συνέχεια, να κερδίζει, εφόσον δανείζει με τόκο σε μια από τις συστημικές τράπεζες, οι οποίες με την σειρά τους, ξανακερδίζουν, γιατί μας δανείζουν τα χρήματα που χρειαζόμαστε στις συναλλαγές μας πάντα με τόκο, και ο μόνος που δεν έχει κέρδος από όλη αυτή την διακίνηση του νομίσματος, είναι ο πολίτης που εγγυάται την ύπαρξη του.


Αποτέλεσμα; Η Τράπεζα της Ελλάδος, να έχει αποκτήσει όλο τον πλούτο των Ελλήνων και οι Έλληνες να πτωχεύσουν.


Πόσο οξύμωρο ακούγεται; Και πόσο άδικο γίνεται, όταν η τράπεζα που σε δάνεισε να πάρεις μια κατοικία, όταν για κάποιο λόγο αδυνατείς να πληρώσεις τον τόκο που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ληστρικός, στην τελική να σου παίρνει και το σπίτι.

Για ποιο λόγο η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός, ήταν παρών στα εγκαίνια, για να διασφαλίσουν εκ των θεσμικών τους θέσεων που κατέχουν, τα συμφέροντα και τα δίκαια των Ελλήνων πολιτών που εκπροσωπούν; Ή Παρευρέθηκαν για να δώσουν κύρος στον ιδιώτη τραπεζίτη και να του πουν εμμέσως πλην σαφώς ότι ορθά πράττει κι αφαιμάζει τους Έλληνες;

Το να κόβουν κορδέλες, χειροκροτώντας την ανακαίνιση του θησαυροφυλακίου, που θα αποθηκεύει και θα εκμεταλλεύεται τον μόχθο και το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών κάνοντας τους ακόμα φτωχότερους, όχι μόνο τους σημερινούς πολίτες αλλά και τις επόμενες γενιές, δείχνουν ότι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα δίκαια των πολιτών αλλά την κερδοφορία και των πλουτισμό, του ιδιώτη τραπεζίτη σε βάρος όλων μας.


Η δυσχερής πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι αποτέλεσμα της φορολογικής και νομισματικής πολιτικής που χαράζει η κεντρική τράπεζα της χώρας μας, η οποία διοικείται από έναν ιδιώτη. Πόσο πιο ξεκάθαρα πρέπει να δούμε την αλήθεια και να μην πέφτουμε σε παγίδες της προπαγανδιστικής καμπάνιας, των φιλοκυβερνητικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που παρουσιάζουν το γεγονός των εγκαινίων, ως κάτι το θετικό για τους Έλληνες.


Πως είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στους διαχειριστές μας, να παίρνουν αποφάσεις οι οποίες βάλουν κατά των πολιτών; Γιατί δίνουμε την δυνατότητα μέσω των αποφάσεων που παίρνουν οι κυβερνώντες, να κάνουν ότι θέλουν τον πλούτο μας οι ιδιώτες, χωρίς να έχουμε την παραμικρή ισχύ να τους ασκήσουμε έλεγχο;


Με βάση τα λόγια του διοικητή της τράπεζας Γιάννη Στουρνάρα, η τράπεζα χρησιμοποιεί τον χρυσό του έθνους των Ελλήνων, αντλεί τεράστια οικονομική ισχύ με αυτό, και ασκεί νομισματική πολιτική στην χώρα μας, με αυστηρή πρόταση για την διαμόρφωση του ετήσιου προϋπολογισμού, χωρίς το κράτος να μπορεί να κάνει τον παραμικρό έλεγχο στην τράπεζα, δηλαδή σε έναν ιδιώτη.


Αντιλαμβανόμαστε πως λειτουργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και τον ρόλο της στον δανεισμό του νομίσματος. Άρα, όσα χρήματα έχει ο κάθε πολίτης, είναι δανεικά από την τράπεζα, εφόσον μόνο η Κεντρική Τράπεζα, έχει το μοναδικό προνόμιο να δανείζει. Και γνωρίζουμε πολύ καλά που καταλήγει, όποιος ζει και διαβιώνει πάντα με δανεικά.

Αυτό πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο και να δημιουργηθεί ένα αμιγώς Ελληνικό Τραπεζικό Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα, το οποίο θα λειτουργεί μόνο για τα δίκαια τον Ελλήνων πολιτών.

Όταν έχεις τις υπάρχουσες τράπεζες, που λειτουργούν με δανεικά και με εγγυήσεις την εθνική περιουσία σου, είναι μονόδρομος, να επιλέξεις την πρόταση του πολιτικού φορέα, Ελλήνων Συνέλευσις, που μιλάει για την δημιουργία Ελληνικής Τράπεζας, με αρχικό κεφάλαιο πιστοποιημένο και αποδεδειγμένο . Αυτό θα ταράξει τα νερά όχι μόνο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον πλανήτη. Θα είσαι η μοναδική χώρα που όχι μόνο δεν θα οφείλεις σε κανέναν, αλλά θα διαθέτεις και μια τεράστια δυναμική για ανάπτυξη, χρηματοδοτώντας όλους τους τομείς της οικονομίας,της εγχώριας αγοράς και όχι μόνο!


Visited 20 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *