Υπουργός Υγείας: Ανακοινώνει φόρο “αμαρτίας” από το Αμπού Ντάμπι που μετά… διαψεύδει


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Στην εποχή που ζούμε, στους περισσότερους ανθρώπους έχει δημιουργηθεί μία ανάγκη η οποία όμως, κατά την άποψή μου είναι παντελώς άχρηστη. Θα μου πείτε: “ Υπάρχει ανάγκη που να είναι άχρηστη;” Ναι σαφέστατα υπάρχει και λέγεται: “Δημοσιότητα” ή “Αυτοπροβολή”.

Το πώς έχει δημιουργηθεί αυτή η “ανάγκη”, είναι λίγο δύσκολο να αποδειχθεί … γιατρός , δεν είμαι, αλλά από αυτά που βλέπω, θα τολμήσω να κάνω “διάγνωση”. Θα στηρίξω τη “διάγνωση” μου αυτή στο ψυχολογικό κομμάτι του καθενός. Η ανάγκη της συνεχόμενης δημοσιότητας ή αυτοπροβολής, δείχνει ότι κάτι μας λείπει. Μας λείπει η επικοινωνία; Μας λείπει η αναγνωρισιμότητα; Κάτι πάντως μας λείπει…Το πρόβλημα, δεν είναι τόσο μεγάλο, αν αποφασίσουμε την “ανάγκη” μας αυτή να την κάνουμε σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον (σπίτι, φίλοι, παρέες). Γίνεται όμως γιγάντιο, όταν φτάνουμε στο σημείο να το δημοσιεύουμε στο διαδίκτυο με σκοπό να πάρουμε “like”.

Αυτή είναι η μία πλευρά της “ανάγκης”. Υπάρχει κι η άλλη πλευρά που είναι τα “ψώνια” κι οι “αυτοξεφτιλιζόμενοι”. Στη δεύτερη κατηγορία, είμαι πεπεισμένος ότι δεν ανήκει το 99% των πολιτών, σε πλήρη αντίθεση με το 100% των πολιτικών μας, εκλεγμένων κι υποψηφίων. Σκληρό κι υποτιμητικό αυτό που έγραψα; Καθόλου και σας παραθέτω παραδείγματα:

Ποιος ξεχνάει τον Χατζηδάκη που έλεγε: “Είμαι τελευταίος στο ψηφοδέλτιο, κοιτάξτε χαμηλά”;  Αυτός, έχει το πρόβλημα του επιθέτου του που είναι τελευταίο, αλλά ακόμα και με βάση το ύψος να ήταν οι λίστες, πάλι τελευταίος θα ήταν, αφού ντερέκι δεν τον λες!  

Ποιος ξεχνάει τον αυτοδημιούργητο εφοπλιστή Κασσελάκη που έκανε “ασκήσεις επιδείξεων” για να περάσει κάτω από ένα κάγκελο ενός σχολείου; Ποιος ξεχνάει το πρώην μεγαλοστέλεχος και υπουργό Βουλγαράκη που μας έκανε διαφήμιση την καράφλα του για να φοράμε κράνος κι αμέσως μετά, αντέγραψε τον Κασσελάκη, αποδεικνύοντάς μας ότι κι αυτός μπορεί να κάνει “ασκήσεις επιδείξεων”, λες κι είναι μπαλαρίνα;

Μπορώ να γράψω πολλά περισσότερα τέτοια παραδείγματα, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε το σκεπτικό μου… ότι πρέπει το 99% των πολιτών να μη φτάσει ποτέ να γίνει το 100% που δείχνουν οι πολιτικοί.

Θα μπορούσε αυτή η “φτιαχτή” ανάγκη να έχει ανταγωνισμό; Θα μπορούσε να έχει νικητή; Αν υπάρχουν δύο υποψήφιοι νικητές, θα προσπαθήσουμε  να βγάλουμε εμείς νικητή; 

Θα τους ανακοινώσουμε σαν “ταυτόχρονη άφιξη”, όπως λέμε στην κολύμβηση ή (που θα είναι και το καλύτερο) θα τους βάλουμε να αναμετρηθούν “μέχρι τέλους”, όπως λέει κι ένας καλλιτέχνης; 

Θεωρώ ότι και μόνο που σας λέω για δύο νικητές, θα πρέπει να έχετε καταλάβει σε ποιους αναφέρομαι…μιλάω για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος. Μιλάω για έναν ανελέητο αγώνα μεταξύ τους, ο οποίος δεν έχει καν κανόνες.

Πάει λοιπόν ο διορισμένος πρωθυπουργός και δίνει συνεντεύξεις, που τις ακούς και λες ότι ή αυτός, ή εμείς ζούμε σε άλλη χώρα…

Φτιάχνει βίντεο που προκαλεί τον αντιπρόεδρο του κόμματος ότι θα “λυσσάξει” γιατί έχει κάτι που ο Άδωνις δεν έχει… οικόπεδα, σπίτια, αμάξια, εξοχικά, έχουν κι οι δύο, όμως αυτό που έχει παραπάνω ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός, είναι: παπούτσια με το σήμα της ΝΔ!!!! Είδατε κάτι προβλήματα που έχουν αυτοί, σε σχέση με εμάς, που δε μας περισσεύουν να πάρουμε ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια, γιατί “το αξίζουμε ρε γαμώτο”, όπως στο περίπου το είχε πει η Πατουλίδου;

Στο στρατόπεδο του αντιπροέδρου της ΝΔ βλέπουν ότι χάνουν έδαφος κι ότι ο πρόεδρος “πάει για πρωτάθλημα”.

Κάποιος αστέρας της ομάδας Γεωργιάδη, κάνει μαγική κίνηση και κανονίζει τζαμπέ ταξιδάκι του Υπουργού Υγείας στο Ντουμπάι. 

“Συνέδριο για την Υγεία” ήταν ο τίτλος, και σκέφτομαι: “Ένας πρέπει να πάει στο συνέδριο αυτό, ή όλοι εμείς, ώστε να μας μελετήσουν στο πώς τους ανεχόμαστε”; 

Πάει λοιπόν ο τηλεπωλητής εκεί και παρουσιάζει τον τομέα της υγείας της χώρας μας ως “ελλιπώς χρηματοδοτούμενο”. Κανένας τους όμως (από τους 300) δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει να παρθούν χρήματα από το δάνειο, που είναι κατατεθειμένο στους προϋπολογισμούς της Ελλάδας από το 2016. 

Τα χρήματα αυτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς και από ελλειμματικοί να μεταμορφωθούν σε πλεονασματικούς. Αλλά αυτό το δάνειο δεν είναι ψεύτικο, δεν είναι τέχνασμα, έχει υπόσταση και η χρήση του θα προκαλέσει τρικυμίες!!

Εκδικητικά λοιπόν ο υπουργός ανακοινώνει από το Αμπου Νταμπι τι; Αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, “φόρο”. Για να κερδίσει το χαμένο έδαφος τον ονομάζει “ Φόρο αμαρτίας”. Η γνώμη μου είναι ότι τον φόρο αυτό πρέπει να τον πληρώνουν αυτοί αφού εμείς “αμαρτάνουμε” κάθε φορά ψηφίζοντας τους!!! Ο “αμαρτωλός” φόρος θα επιβληθεί  σε αγαθά που είναι και καλά επιβλαβή για την υγεία μας. 

Αυτή είναι η μια εκδοχή, η άλλη είναι ότι ρήμαξαν με όλη την έννοια της λέξης τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν από πού να πιαστούν.  Και μην ξεχνάτε ποτέ των ποτών την έκφραση “μαζί τα φάγαμε”, είναι το μόνιμο άλλοθι τους.

 Τώρα θα κάνω  μια κουτή ερώτηση που λέει το εξής: υπάρχει κάτι ρε φωστήρα υπουργέ που να τρώμε ή να πίνουμε και να μην είναι επιβλαβές για την υγεία μας;  Ένα πες μας και θα το κάνουμε σημαία.

 Η συμπόνια τους έφτασε στο σημείο να θέλουν να μας προστατέψουν από τα κακά προϊόντα που στο κάτω κάτω της γραφής, αν είναι επιβλαβή κ. υπουργέ γιατί τα αφήνετε να κυκλοφορούν; 

Άμα θέλετε να σώσετε τον κόσμο δώστε του πίσω τα σπίτια που τους πήραν οι τράπεζες με δική σας εντολή. Άμα θέλετε να σώσετε τον κόσμο ζητήστε πίσω τα σχεδόν 300 δις που δώσατε λοιπόν στις τράπεζες για να τις “σώσετε” χωρίς καν να μας ρωτήσετε. Άμα θέλετε να μας σώσετε δώστε πίσω στον κοσμάκη τα δώρα που κόψατε, αλλά εσείς μια χαρά τα παίρνετε δικαιολογημένα βέβαια, γιατί το ξεπούλημα της χώρας πρέπει να αμείβεται.

Στην ήδη επιβαρυμένη τσέπη των πολιτών δεν χωράνε άλλοι φόροι, πάρτε το χαμπάρι. 

Βεβαίως, οφείλω να σημειώσω ότι ο υπουργός υγείας που τόσο πολύ παλεύει για την υγεία μας διαλύοντας ό,τι έχει απομείνει από την Δημόσια Υγεία, βγήκε σε γνωστό κανάλι να διαψεύσει τα περί φόρου αμαρτίας, λέγοντας ότι “δεν είναι αρμόδιος να επιβάλλει φόρους”…

Δεν παρέλειψε όμως να κάνει την υποσημείωση του ότι σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί και ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και στην Ελλάδα!… Μάλιστα…

Και ως γνωστόν, οι δικοί μας εδώ οσφυοκάμπτες πολιτικοί δεν δέχονται τέτοιου είδους εισηγήσεις και παρεμβάσεις… Γελάνε και τα πλακάκια της κουζίνας μας! 

Επειδή “τύχη” δεν υπάρχει  και έχουμε δει πολλές φορές το ίδιο έργο, των “εισηγήσεων” που μετατρέπονται σε επιβολές, οι οποίες εκτελούνται κατά γράμμα από τα “καλά” πολιτικά μας παιδιά… κρατάμε πολύ πολύ μικρό καλάθι!

Αγαπητοί μου αναγνώστες που θα φτάσει αυτός ο αγώνας μεταξύ 2 τυχάρπαστων κυβερνώντων; Ο βαθμός αυτογελοιοποίησης τους έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 12άρι της Eurovision!! Τους ενδιαφέρει να γελάσεις μαζί τους και να περιμένεις καρτερικά το επόμενο βίντεο τους ή τον επόμενο φόρο. 

Πολίτες και αναγνώστες πρέπει αυτός ο αγώνας μεταξύ τους να σταματήσει. Πρέπει να καταλάβουν ότι γνωρίζουμε  το αόρατο χέρι που ταΐζει και τους 300. Πρέπει να πάρουμε την ζωή μας και την χώρα μας στα χέρια μας. Πρέπει να πάρουμε πίσω ό,τι χάσαμε και ό,τι μας αξίζει. Πρέπει να ξαναγίνει η Ελλάς από χώρα του σκότους που είναι τώρα σε αυτό που ήταν πριν: χώρα του φωτός. 

Αν δεν αλλάξει αυτό, θα πληρώνουμε φόρους και για να αναπνέουμε… μέχρι να σβήσει ο ήλιος!


Visited 68 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *