Απολυταρχισμός: Η “ιδιοφυής” λύση για την πάταξη της οπαδικής βίας


Γράφει ο Αντώνης Χριστόπουλος

Τις προηγούμενες ημέρες, ζήσαμε για ακόμα μια φορά την οπαδική βία, όπου είχε αυτή τη φορά θύμα έναν νεαρό αστυνομικό, όπου η ζωή του κυριολεκτικά, την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, κρέμεται σε μια κλωστή. Ευχή όλων των υγιών σκεπτόμενων φιλάθλων – γιατί υπάρχουν και αυτοί – είναι ο εν λόγω αστυνομικός να αναρρώσει γρήγορα.

Το μεγάλο θέμα που αποκαλύπτεται από τα τελευταία γεγονότα, είναι η απολυταρχική στάση της κυβέρνησης -η οποία με σπασμωδικές κινήσεις άνευ ουσίας και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και με ΚΥΑ που εξέδωσαν, ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Οικονόμου, ο Κατσαφάδος, υφυπουργός προστασίας του Πολίτη καθώς και ο Βρούτσης υφυπουργός αθλητισμού- απαγορεύει την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα. Αυτήν την ‘’ ιδιοφυή” λύση βρήκε για να πατάξει τον λεγόμενο χουλιγκανισμό και να βάλει τέλος στην βία, που μαστίζει τα γήπεδα.

Βέβαια, οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης είναι βαθιά νυχτωμένοι, αν με αυτό τον άθλιο τρόπο νομίζουν ότι θα τελειώσει η βία στα γήπεδα. Άλλωστε, το μόνο πράγμα που μπορούν να κάνουν με επιτυχία είναι να καταστρέφουν κι όχι να χτίζουν και να δημιουργούν! 

Διότι, αν ήθελαν να σταματήσουν πραγματικά την βία, να τους ενημερώσουμε, ότι αυτή σταματάει μόνο με την Παιδεία ως προς την στάση μας απέναντι στο αθλητικό ιδεώδες . Αλλά, για ποιό αθλητικό ιδεώδες μιλάμε, την στιγμή που ΟΛΟΙ οι οπαδικοί σύνδεσμοι είναι μικρές φαβέλες που φιλοξενούν, κατά πλειοψηφία οπαδούς με παραβατική συμπεριφορά. Οπαδικοί σύνδεσμοι που διακινούν ναρκωτικά κάθε λογής. Σύνδεσμοι που γεννούν θρασύδειλα άτομα, που δρουν μέσα σε όχλο.

Όλες οι κυβερνήσεις λοιπόν είναι υπόλογες, γιατί βοηθούν την ύπαρξη τέτοιων συνδέσμων ανά την Ελλάδα. Θέλουν να σταματήσουν την οπαδική βία; ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΧΘΕΣ!!! Και η ερώτηση είναι: έχουν ψυχή να το κάνουν; Διότι, προφανώς, θέλουν να υπάρχουν τέτοιους είδους άτομα για να εξυπηρετούν τις διάφορες “λαμογιές” τους, αλλά και τις “ορέξεις” ορισμένων μεγαλοπροέδρων…

Σε αυτόν τον κόσμο που ζούμε, που οι εκάστοτε κυβερνήσεις κατασκεύασαν,- δημιουργώντας μεγάλα αστικά κέντρα με τα χιλιάδες γνωστά προβλήματα, φοβούμενες, μήπως όλο αυτό το χαος τους γυρίσει μπούμερανγκ, άφησαν να υπάρχει μια βαλβίδα εκτόνωσης. Ο μεθοδευμένος φανατισμός των οπαδών έχει ως επακόλουθο την έκρηξη βίας, τα αποτελέσματα της οποίας, μόνο καταστροφικά είναι τόσο για εμας, τους φιλάθλους, όσο και για τον ίδιο τον αθλητισμό.

Visited 6 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *