Διακαναλική συνέντευξη του Προέδρου της “Ελλήνων Συνέλευσις” κ. Αρτέμη Σώρρα ενόψει ευρωεκλογών: Όλα όσα δεν θέλουν να ακουστούν…(video)


Γράφει η Αργυρώ Παναγιωτοπούλου

Την διακαναλική συνέντευξη του έδωσε την Πέμπτη 6/6/2024 ο κ. Αρτέμης Σώρρας, Πρόεδρος του Πολιτικού Φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», εν όψει ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024.

Τοποθετήθηκε για πολλά και σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν όλους μας ως πολίτες, προτείνοντας λύσεις ουσιαστικές και καίριες, αν θέλουμε να αλλάξει πραγματικά το δυστοπικό περιβάλλον που ζούμε στην χώρα μας, στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια.

Αναφέρθηκε στον έλεγχο των συμβάσεων που έχουμε υπογράψει ως χώρα και οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο προς όφελος μας, για την επικυριαρχία του τραπεζικού συστήματος  και πώς μπορεί να εξυγιανθεί προς όφελος των πολιτών, για την απαξίωση του αγροτικού τομέα, για τις ελλιπείς υποδομές στην χώρα μας, εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, για το μεταναστευτικό, για τις πολεμικές αποζημιώσεις, για την ακρίβεια, τους μισθούς και τις συντάξεις την φύλαξη των συνόρων μας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, την πράσινη ενέργεια, για την υγεία, την δικαιοσύνη και την παιδεία.

Ενδεικτικά θα αγγίξουμε κάποια σημεία της συνέντευξης που προκάλεσαν το ενδιαφέρον μας…

Όσον αφορά για τις ιδιωτικές τράπεζες, που έχουμε όλοι νιώσει στο πετσί μας τις επιπτώσεις από το «σώσιμο» τους -πτωχεύσεις, πλειστηριασμούς και δεκάδες χιλιάδες αυτοχειρίες συνανθρώπων μας- ο κ. Σώρρας δήλωσε χαρακτηριστικά: “… Η αλήθεια είναι ότι ενώ βλέπουμε πολλές τράπεζες ουσιαστικά είναι μία. Γι’ αυτό οι κατευθυντήριες γραμμές είναι πολύ συγκεκριμένες για όλον τον πλανήτη, για την Ευρώπη, ακόμα και για την χώρα μας… έχουν θεσμοθετηθεί νόμοι όπου οι τράπεζες ουσιαστικά είναι λογιστικά μαγαζιά μιας μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας, κεντρικών τραπεζών και όλες μαζί σε μια κεντρική παγκόσμια διοίκηση… Οι τράπεζες αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά ειδικά στην Ελλάδα χρωστάνε πολλά χρήματα στο δημόσιο. Άρα ουσιαστικά τις έχει δανειοδοτήσει το δημόσιο. Το Δημόσιο είμαστε εμείς! … Η πτώχευση των πολιτών αυτή την στιγμή, εφόσον δεν πτώχευσαν οι τράπεζες είναι δεδομένη και αυτή την στιγμή ο πολίτης είναι πτωχευμένος μέσω των τραπεζών… Ουσιαστικά έχουμε πλούσιες τράπεζες – και πτωχευμένες, άμα το θέλετε, χρωστώντας στο δημόσιο… Άρα το δημόσιο που είμαστε εμείς κρατικοποιεί τις τράπεζες, γίνεται μια τεράστια εξυγίανση και πάμε σε μια αρχική βαθιά ανάπτυξη με βάσεις πολύ συγκεκριμένες και απόλυτες…”

Για το τεράστιο θέμα του αγροτικού τομέα που τείνει προς εξαφάνιση, ο κ. Σώρρας μίλησε για την σκοτεινή ανταγωνιστικότητα έναντι των ελληνικών προϊόντων και σε αυτά που εισάγουν άλλες χώρες, όπως Γαλλία, Αγγλία, Ισπανία από τις αποικίες τους και τα βαφτίζουν «ευρωπαϊκά».  «Δεν είναι πολιτική της Ευρώπης, αλλά μια ατζέντα, τις επιταγές της οποίας εκτελούν ακόμα και Έλληνες πολιτικοί…» δήλωσε. Φυσικά, αναφέρθηκε στο αυτονόητο, -πράγμα που τελικά δεν είναι τελικά τόσο αυτονόητο από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά-, δηλαδή στην αυτάρκεια που πρέπει να έχει η χώρα μας και να καλύπτει πρωτίστως όλες τις ανάγκες των πολιτών Όσο για τις εξαγωγές είπε χαρακτηριστικά: «… Βεβαίως, μπορούμε να το κάνουμε με όλα μας τα προϊόντα τυποποιημένα, αμιγώς ελληνικά. Η θέση είναι πολύ συγκεκριμένη και όλος αυτός ο χάρτης θα αλλάξει σε όλη την ελληνική επικράτεια…»

Σαφής και απόλυτη είναι και η τοποθέτηση του για την χωροταξική ανάπτυξη και τις ελλιπείς υποδομές στην χώρα μας… «…. Ο χάρτης, όταν γίναμε μέτοχοι στην Ευρώπη και καταθέσαμε τον πλούτο μας ήταν πολύ ξεκάθαρος. Έπρεπε από όλα τα χρήματα όχι μόνο του ΦΠΑ, αλλά και από άλλες δεσμεύσεις που έχουμε και δίνουμε στην Ευρώπη, θα έπρεπε σήμερα η χώρα μας να είναι ισάξια και εφάμιλλη με οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα που σημαίνει… Έχει γίνει μία άδικη κατανομή πλούτου συμβολαίων, προγραμμάτων στην Ελλάδα, εφόσον οι πολιτικοί στην Ελλάδα μέχρι τώρα και τα κόμματα, όχι μόνο αδράνησαν αλλά απείχαν από οποιοδήποτε δίκαιο και δικαίωμα έπρεπε η Ελλάδα να εισπράξει μέσα από αυτή την συμφωνία…. Πραγματικά είναι ντροπή το 2024 να είμαστε στην Ευρώπη και αυτό το χάλι να υπάρχει στην Ελλάδα μας… Αυτό θα διορθωθεί άμεσα με την «Ελλήνων Συνέλευσις» στην Ευρωβουλή… Όχι «θα πιέσουμε» την Ευρώπη… δεν πιέζουμε κανέναν! Θα ζητήσουμε τα δίκαια και τα δικά μας και θα γίνει οποιαδήποτε επανόρθωση λάθους που έχει συμβεί στην Ελλάδα. Θα εκτελεστούν όλες οι συμβάσεις, όλος ο πλούτος και ό,τι έργο δεν έχει γίνει θα γίνει με πρόστιμο… θα γίνει πραγματικά με πλούτο παραπάνω που πρέπει να συμβεί λόγω καθυστέρησης του…»

Όσο για το μεταναστευτικό ο κ. Σώρρας δήλωσε: Η Ευρώπη εξισλαμίζεται… ζει τον εφιάλτη της… Αυτό θα σταματήσει όταν χρηματοδοτηθούν οι χώρες αυτές και οι άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους και να εργαστούν…”

Ενώ για τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα δάνεια που πήραν από την Ελλάδα, η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για ανοικοδομηθούν, η επιστροφή των χρημάτων είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης

Αναφορικά με την ακρίβεια, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που μας απασχολεί στην χώρα μας, ο κ. Σώρρας  δήλωσε ότι δεν γίνεται στη χώρα μας τα προϊόντα να είναι τόσο ακριβά. Αυτό οφείλεται στο ότι υπάρχουν παντού μονοπώλια και δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. Το κόστος των προϊόντων σε συνδυασμό με τους τεράστιους και άδικους νόμους  δημιουργούν δολοφονικές συνθήκες στον πλανήτη για τη διαβίωσή του ανθρώπου. Η “Ελλήνων Συνέλευσις” θα βγάλει κάθε άδικο νόμο που δεν πρέπει να έχει ο πολίτης στα εμπορεύματά του. Ένα γεγονός που θα συμβεί επίσης με την “Ελλήνων Συνέλευσις” είναι ότι το κόστος διαβίωσης δεν θα ξεπερνά το 50% του κατώτατου μισθού και για να ετοιμαστεί αυτή η κυβερνητική πολιτική θα πρέπει λυθούν πολλά θέματα προηγουμένως στην Ευρωβουλή.

Όσον αφορά την ανάδειξη και αναγνώριση των πνευματικών, πολιτισμικών και κληρονομικών δικαιωμάτων της ελληνικότητας ο κ. Αρτέμης Σώρρας δήλωσε ότι “…Μόνον η Ελλήνων Συνέλευσις (ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Έθνους) μπορεί να το κάνει και κανένας άλλος! Γιατί αν μπορούσε θα το είχε κάνει τόσα χρόνια”..

Στην συνέντευξη του  αυτή, για πρώτη φορά, ο Πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις αποκάλυψε ότι υπάρχει συζήτηση πλέον παγκοσμίως, σχεδόν από όλες τις χώρες για να παραλάβουν τον πλούτο τους.  Ένα τόσο τεράστιο θέμα που ενδιαφέρει όλους τους ανθρώπους, αλλά δεν προβάλλεται από τις κυβερνήσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος: “Αν αυτό προβληθεί θα ελευθερωθούν τα πάντα, έτσι οι πολίτες δεν θα είναι αιχμάλωτοι…” 

Έθιξε επίσης και το θέμα της φύλαξης των συνόρων μας λέγοντας τα εξής: “… Η καρδιά των συνόρων αυτή τη στιγμή χτυπάει στην Ελλάδα. Επομένως, θα πρέπει τα σύνορα αυτά να τα φυλάει ένας ευρωπαϊκός στρατός. Στο Ευρωκοινοβούλιο θα τεθεί αυτό το σοβαρό θέμα και θα συμφωνήσουν όλοι …”

Βεβαίως, αναφέρθηκε και στον πυλώνα της Δημοκρατίας, την “Δικαιοσύνη” επισημαίνοντας ότι:  “Η Δικαιοσύνη είναι στα χέρια των δικαστών που βγάζουν αποφάσεις βάσει νόμων που προέρχονται από σκοτεινά κέντρα εξουσίας. Οι νόμοι όμως θα πρέπει να απορρέουν από ένα Ελλάνιο Αξιακό Σύστημα της Αλήθειας του Δικαίου και της Φυσιολογίας μας και το οποίο είναι το μόνο που πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά οι Νομοθέτες. Τίποτε άλλο πέραν τούτου. Οι δικαστές είναι μόνο οι ερευνητές της αλήθειας, άρα δικάζει η Αλήθεια…”

Όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την συμμετοχή της Ευρώπης στον πόλεμο αυτόν, ο κ. Σώρρας έθεσε μια πολύ εύστοχη ερώτηση: “ Αν λυπήθηκες Ευρώπη μου την Ουκρανία, γιατί δεν έκανες το ίδιο για την Κύπρο;” καταλήγοντας στο εξής: “… Η Ευρώπη θα πρέπει να μπει σε μια πολύ σοβαρή δομή και χρειάζεται μια δυνατή φωνή που θα συντονίζει την όλη διαδικασία. Η Ελλήνων Συνέλευσις θα λύσει πολλά τέτοια θέματα όπως της Ουκρανίας που βρίσκεται στα σύνορα της Ευρώπης και θα έπρεπε να είχε βρεθεί μια ειρηνευτική λύση …”

Τοποθετήθηκε και για την καταστροφική “πράσινη” ενέργεια που δημιουργεί βλάβη στο περιβάλλον και δεσμεύτηκε να σταματήσει άμεσα παρόμοιες ενέργειες και να στραφεί προς άλλες μορφές ενέργειας όπως υδρογόνο, άλλα αέρια, μιλάμε για την ελεύθερη ενέργεια, ελεύθερη και αβλαβή για τον πλανήτη για την οποία και θα παλέψει.   

Επίσης δεσμεύτηκε όσον αφορά τους μισθούς και τις συντάξεις, ότι το κόστος της ανθρώπινης διαβίωσης δεν θα ξεπερνά το 50% του μισθού ή της σύνταξης. Είπε χαρακτηριστικά : Όλα τα άλλα είναι μυθεύματα για να κουβεντιάζουμε”

Για τους δημοσιογράφους και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας ο Πρόεδρος διατύπωσε την άποψη ότι δεν εκτελούν το ρόλο τους όπως ακριβώς πρέπει για την ενημέρωση των πολιτών αφού κάνουν και τους δικαστές, άλλοτε γίνονται δάσκαλοι, χειραγωγούν το κοινό για πολλά θέματα. Δήλωσε δε ότι “…Με την Ελλήνων Συνέλευσις οι δημοσιογράφοι θα προβάλλουν αλήθειες αποδεδειγμένες και μόνο με την τεράστια ευθύνη που έχουν για την ενημέρωση ενός ολόκληρου λαού….”

Το τελευταίο θέμα που έθιξε ο κ. Σώρρας και ίσως και το σημαντικότερο όλων είναι σχετικά με την Παιδεία, λέγοντας: “…Η Παιδεία πρέπει να επαναπροσδιοριστεί από την αρχή. Οι διδάσκαλοι πρέπει να αναδείξουν το ταλέντο του παιδιού και να το οδηγήσουν να βρει το σκοπό της ενσάρκωσής του. Αυτό που έχουμε σήμερα όπου το παιδί χαράσσεται με δόγματα, με εμφυτεύματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει, δεν είναι παιδεία. Είναι κατάπτωση του ανθρώπινου γένους. Χρειάζεται βαθιά τομή και βάση για να μπορέσει η Παιδεία να φτιάξει ανθρώπους, κοινωνίες, πολιτείες, πολίτες να βγάλουμε πολιτικούς και να παράξουμε πολιτισμό και πολιτισμικότητα…”Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη του  ο κ. Αρτέμης Σώρρας τόνισε : “Ολοι είμαστε ένα!. Η Ευρώπη έχει ανάγκη μια μεγάλη αλλαγή κι εμείς μπορούμε να τη βοηθήσουμε. Μπορούμε ν΄αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον πλανήτη. Η Ευρωβουλή περιμένει μονόδρομο την Ελλήνων Συνέλευσις για να ακυρώσει κάθε κακώς κείμενο και να επαναφέρει όλα και τα πάντα στην αρχική τους θέση…. Θα γίνει επανόρθωση του δικαίου στην ίδια τη φυσιολογία μας, έτσι όπως πρέπει να δομούμε την πολιτεία και τον πολίτη…” 


Visited 110 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *