ΜΜΕ vs Ελλήνων Συνέλευσις: Όταν καταλύεται η αρχή της ισονομίας… (video)


Γράφει η Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Σ’ αυτήν την πολιτεία με το δαιδαλώδες πολυνομικό σύστημα που είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σεβόμαστε, έρχονται στιγμές που όλες οι εξουσίες συμπεριλαμβανομένης και της τετάρτης (τα ΜΜΕ) έρχονται αντιμέτωπες με τους ίδιους τους, τους νόμους.

Ο λόγος για την νομοθεσία περί υποχρεωτικότητας για προβολή και ισότητα ως προς αυτήν, όλων των κομμάτων -πολιτικών φορέων:

(Αριθμ. Ε/307 – ΦΕΚ τεύχος Β 2881/29.04.2023)

“…Η ΕΡΤ Α.Ε., οι ιδιωτικοί ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί επίγειας μετάδοσης ελεύθερης λήψης, καθώς και οι φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου οφείλουν να μεριμνούν, ώστε, κατά τη μετάδοση δελτίων ειδήσεων, συνεντεύξεων, εκπομπών πολιτικού διαλόγου ή άλλων ενημερωτικών εκπομπών, σχετικά με τις θέσεις και τη δραστηριότητα των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων να μην παραβιάζεται η αρχή της αναλογικής ισότητας και να εξασφαλίζεται η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις και τις δραστηριότητες όλων των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων σε σχέση με το αντικείμενο της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία…”

Με απλά λόγια όλα τα κανάλια είναι υποχρεωμένα να προβάλλουν με ισότητα όλον τον πολιτικό χώρο της Ελλάδος. Όχι τον γνωστό πολιτικό χώρο ή τον φιλικά σε αυτούς προσκείμενο.. άλλα τους πάντες! Δεν κάνουν χάρη στα μικρά κόμματα και στον πολιτικό φορέα! Είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν!!!.

Στην περίπτωση της διακαναλικής εκπομπής της “Ελλήνων Συνέλευσις” από το Mega Channel, δεν είδαμε την τήρηση κάτι τέτοιου!. Στο βίντεο το οποίο πήραν από την δημόσια τηλεόραση, το ηχητικό κομμάτι -το οποίο μπορείτε να ακούσετε παρακάτω- είναι τόσο κακόηχο που θα έλεγε κανείς ότι είναι αλλοιωμένο!

 Πού είναι η “αρχή της αναλογικής ισότητας”; Έτσι εξασφαλίζεται η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών; Κανένας άλλος πολιτικός δεν ειχε παρόμοια “τύχη”!… Από πληροφορίες μάλιστα μαθαίνουμε ότι για το διαφημιστικό του ίδιου πολιτικού φορέα, οι απαιτήσεις προκειμένου να γίνει αυτό αποδεκτό, άλλαξαν τόσες φορές που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, γιατί δεν ειπώθηκαν, πολύ απλά, από την αρχή όλες οι λεπτομέρειες για το “πώς ακριβώς” το ήθελαν να είναι, ως προς τις προδιαγραφές. 

Επίσης κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός, κόμμα κλπ δεν ακούσαμε να είχε παρόμοια προβλήματα… Τυχαίο; Δε νομίζουμε, γιατί απλά, τύχη ΔΕΝ υπάρχει!

Ολόκληρη η διακαναλική συνέντευξη

https://www.youtube.com/watch?v=O0Y1L75RqGY


Visited 150 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *