Ν.Δ.: Νέες κλοπές και  ασυδοσίες στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου μας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει ουσιαστικά να κάνει επανασύσταση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Ως γνήσιος τεχνοκράτης μίλησε με νούμερα,  αγνοώντας στην πράξη τις ανθρώπινες ανάγκες και επιθυμίες. Όπως είπε χαρακτηριστικά «επιτρέπουμε να συσταθούν πολυεργοδοτικά ταμεία και επιπλέον, βάζουμε κανόνες χρηστής διακυβέρνησης και εποπτείας».

Σε παλαιότερη συνέντευξή του δε, είχε διευκρινίσει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η εποπτεία της εύρυθμης λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων αυτή τη φορά να διενεργείται από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Εδώ λοιπόν τίθενται κάποια εύλογα ζητήματα. Κατ΄ αρχάς δεν μας είπε γιατί τα ασφαλιστικά ταμεία περιήλθαν στα σημερινά χάλια. Ποιος ευθύνεται για αυτό; Γιατί η υπόθεση του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και η στήριξή του από το αποθεματικό των υγιών τότε ταμείων μπήκε στο αρχείο και ποτέ δεν τιμωρήθηκε κανείς; Ποιοι κυβερνούσαν τότε; Ποιοι ήταν στην αντιπολίτευση; Τι έπραξαν οι εποπτικοί θεσμοί;

Αν γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο θα δούμε ότι τα ίδια με σήμερα κόμματα κυβερνούσαν τότε και τα ίδια ήταν στην αντιπολίτευση. Απλά υπάρχει μια εναλλαγή ρόλων. Τι άλλαξε λοιπόν τώρα και πρέπει να εμπιστευτούμε ξανά τους ίδιους θεσμούς; Μεγάλη αλλαγή σύμφωνα με τον υφυπουργό αποτελεί το ότι πλέον το ρόλο του εποπτεύοντος θα παίζει η Τράπεζα της Ελλάδος! Ποια Τράπεζα της Ελλάδος κύριε υφυπουργέ; Αυτή που είχε την εποπτεία των εμπορικών Τραπεζών όταν εκείνες έδιναν αφειδώς τα δάνεια σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και πολιτικά κόμματα χωρίς τις απαραίτητες διασφαλίσεις, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στη χρεοκοπία την ίδια τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες;

Είναι ηλίου φαεινότερο πως η σημερινή κυβέρνηση αυτό που στην ουσία προσπαθεί να πετύχει είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για καινούριες κλοπές και ασυδοσίες. Για νέα καταχρηστική διαχείριση των χρημάτων των ασφαλισμένων, δημιουργώντας νέες δεξαμενές πόρων από το υστέρημα του ταλαιπωρημένου Έλληνα πολίτη.

Το ειρωνικό στην υπόθεση είναι ότι κυβερνητικά στελέχη όπως ο κύριος Τσακλόγλου υποτίθεται ότι ασχολούμενοι με το ασφαλιστικό, ουσιαστικά μεριμνούν για την ασφάλεια των πολιτών. Γνωρίζουν όμως στην πραγματικότητα τι εστί ασφάλεια; Η ασφάλεια κύριοι υπουργοί είναι κυρίως μια διαδικασία πρόληψης. Ασφάλεια είναι να έχω τέλειους δρόμους, ώστε να μη χρειαστεί να νοσηλευτώ λόγω ατυχήματος, επιβαρύνοντας έτσι το ασφαλιστικό σύστημα. Αν πάραυτα χρειαστεί, να έχω νοσοκομεία με σύγχρονα μηχανήματα και άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Να παίρνω τέτοια σύνταξη ώστε να μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς. Να έχω κίνητρα ώστε να δημιουργήσω οικογένεια με δύο και περισσότερα παιδιά, τα οποία να μπορώ όχι μόνο να τα θρέψω, αλλά και να τα μεγαλώσω χωρίς να γονατίζω από το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων. 

Άλλωστε ο μεγαλύτερος εχθρός του ασφαλιστικού συστήματος μιας χώρας είναι η γήρανση του πληθυσμού. Τα κίνητρα λοιπόν για τη δημιουργία νέων ελληνικών οικογενειών και μάλιστα πολύτεκνων είναι η καλύτερη λύση. Καμμία αναφορά σε αυτό όμως δεν έγινε. Όσο τα παιδιά θα θεωρούνται τεκμήριο φορολόγησης και όχι  λύση στο δημογραφικό, τόσο το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί κύριε Τσακλόγλου. Όσα ταμεία και υπερταμεία κι αν συστήσετε.

• Αρθρογραφία: Δημήτριος Αλαμπάνος- εκπαιδευτικός

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *