Θεσσαλία: Δίνουν το νερό στους Ολλανδούς


Γράφει η Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, κάποιοι αναρωτιόμασταν πώς και αυτοί που ανέλαβαν να βγάλουν πόρισμα για τις θλιβερές καταστροφές ήταν οι Ολλανδοί εμπειρογνώμονες. 

(Να Θυμίσουμε ότι η Ολλανδική εταιρεία HVA παρέδωσε στην κυβέρνηση στις αρχές Μαρτίου ολιστικό σχέδιο θωράκισης της Θεσσαλίας, σύμφωνα με το οποίο ο απαιτούμενος προϋπολογισμός για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους για την εκτροπή του Αχελώου εκτιμάται γύρω στα €4,5 δισ.)

Η απάντηση – χαστούκι ήρθε από την κυβέρνηση με το νόμο 5106/2024 ο οποίος ψηφίστηκε στη Βουλή προχωρώντας ουσιαστικά σε ιδιωτικοποίηση των υδάτων αρχικά για τη Θεσσαλία, από τη στιγμή που γίνεται σύσταση Οργανισμού ο οποίος είναι νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. 

Έτσι, όσον αφορά τα νερά που φτάνουν στον Θεσσαλικό κάμπο, τον απόλυτο έλεγχο θα έχει πλέον μία ανώνυμη εταιρεία. Είναι με μαθηματική ακρίβεια δρομολογημένη η εξάρτηση των αγροτών από ιδιώτες, όσο κι αν χτυπιέται στα λόγια η κυβέρνηση και ο κύριος Σκυλακάκης ότι η ιδιωτικοποίηση είναι τερατώδες ψέμα!

Για ακόμα μία φορά στο όνομα της κλιματικής αλλαγής και αυτή τη φορά και στο όνομα – ακούστε τώρα – των πλημμυρών, γίνεται λόγος στο νομοσχέδιο για την κατασκευή 23 μεγάλων φραγμάτων σε σημεία καθόλου τυχαία, γιατί μέσω των φραγμάτων κάλλιστα θα μπορεί να ελέγχεται όλο το νερό που φτάνει στην πεδιάδα της Θεσσαλίας. Και ποιός θα έχει κατασκευάσει είτε έργα είτε φράγματα πέρα από την ανώνυμη εταιρεία;;;; (μέσω ΣΔΙΤ δηλαδή της γνωστής Σύμπραξης Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Πάντως ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας HVA αναφέρει ότι σχεδιάζει να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο στη Θεσσαλία με επενδυτικό πλάνο ύψους 500 εκατ. ευρώ το οποίο με τη μόχλευσή του, μπορεί να φτάσει το 1 δισ.!… Και τώρα υπάρχει και νόμος που το κάνει πραγματοποιήσιμο! Δηλαδή δεν φτάνει που πριν λίγους μήνες ο κάμπος μας και οι άνθρωποί μας εκεί είδαν να καταρρακώνονται κόποι μιας ζωής, η “βοήθεια” που με νόμο κιόλας τους προσφέρεται, είναι να ορίζουν ξένοι τα νερά τους!

Σκεφτείτε το λίγο! Δεν το χωράει ο λογικός νους, αλλά αυτό συμβαίνει! Όποιος ελέγχει το νερό ελέγχει και τη γη και τα προϊόντα. Εξαιρετικά κερδοφόρα “μπίζνα” έστρωσε λοιπόν η κυβέρνησή μας για τους Ολλανδούς και ένα τεράστιο χαστούκι για τους Θεσσαλούς, αφού επόμενο είναι το να πιεστούν να αλλάξουν προϊόντα μέσω της τιμής στο νερό και να αλλάξουν και τιμές! Και μιλάμε για την μεγαλύτερη πεδιάδα της Ελλάδας που σημαίνει ότι το χαστούκι θα το φάμε όλοι οι Έλληνες, γιατί και οι τσέπες μας και το ΑΕΠ της χώρας θα επηρεαστεί. Πώς θα καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας; Σχεδιάζει “να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο” λέμε!!

Να πούμε και άλλη μια φορά την ουσία της χυδαιότητας; Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, βασικό για την ανθρώπινη ύπαρξη! ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ! Ούτε και να εμπορευματοποιείται, αφού μας το δίνει η ίδια η φύση! 

Είναι τόσο απλό και απέναντι σε κάθε λογική να σου λέει ο κυβερνήτης σου στην ουσία (που τελικά μόνο εσένα τον απλό πολίτη δεν σκέφτεται) ότι στο παίρνω από τα χέρια σου το δικό σου το νερό – κάτι που δεν ανήκει σε κανέναν, μέσω ενός δικτύου που έχουμε χρηματοδοτήσει και φτιάξει όλοι εμείς, ως ελληνικό δημόσιο και βάζω μία ωραιότατη ξένη εταιρεία να σου το πουλάει το δικό σου το νερό, τις πηγές, τις λίμνες και τα ποτάμια σου! 

Το νερό δόθηκε με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες. Και με αυτό θα κλείσουμε μήπως και ενθυμηθούμε πως είναι να ενδιαφέρεσαι για τους ανθρώπους και όχι μόνο για το τομάρι σου..


Visited 37 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *