Τι συμβαίνει με τα “Χριστούγεννα”;


Γράφει η Δώρα Γκιούρα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, σε όποια γωνιά της Ελλάδας και αν βρεθείς, και όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και στις περισσότερες χώρες του πλανήτη μας, πραγματοποιούνται παντού Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, με μουσικές μελωδίες ανάλογες των ημερών.

Βλέπεις παντού λαμπιόνια και στολίδια, τα παιδιά τραγουδούν τα κάλαντα σε σπίτια και μαγαζιά, έναντι μικρού αντιτίμου, μικροί και μεγάλοι ανταλλάσσουν δώρα και ευχές, για μια καλύτερη χρονιά και κάθε χρόνο συμβαίνει αυτή η επανάληψη, χωρίς όμως οι άνθρωποι να γνωρίζουμε πραγματικά, τι γιορτάζουμε αυτήν την μέρα. Τα πραγματικό γεγονός έχει παραμορφωθεί δημιουργώντας ένα ψεύδος που παριστάνει την αλήθεια, ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους…

 Φυσικά, όλοι πλέον έχουμε μεγαλώσει αρκετά και είναι εύκολο να υποψιαστούμε τους πραγματικά υπαίτιους, αυτής της διασποράς ψευδών ειδήσεων, που δεν είναι άλλοι απο τα δόγματα και τα ιερατεία τους. Οι θρησκείες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν τη διατήρηση της εξουσίας και της επιρροής τους, επιδίωξαν τον έλεγχο επί των γεγονότων, προσαρμόζοντας την πραγματικότητα στα δικά τους δόγματα και συμφέροντα. Με τη δημιουργία ενός ψεύδους που στηρίζεται σε στοιχεία πραγματικότητας, προσπάθησαν όχι μόνο να επιβιώσουν, αλλά και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους, διασφαλίζοντας παράλληλα τη συνέχιση της υποστήριξης και της αφοσίωσης των ακολούθων τους…

Το αποτέλεσμα; Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι γίναμε ένα με το ψεύδος, το γιορτάζουμε και το συντηρούμε με την πίστη μας, λόγω έλλειψης της γνώσης. Τώρα όμως η ανθρωπότητα ενηλικιώθηκε και έφτασε ο καιρός να μάθουμε τι συμβαίνει με τα Χριστούγεννα…

Εάν παρατηρήσουμε τον ουράνιο θόλο μας, θα αντιληφθούμε το αστρονομικό φαινόμενο που συμβαίνει στις 25 Δεκεμβρίου και όλοι μπορούμε να το δούμε.

Καταρχάς παρατηρούμε ότι οι 3 τρεις αστέρες της ζώνης του αστερισμού του Ωρίωνα είναι ήδη ευθυγραμμισμένοι, οι οποίοι ονομάζονται αλλιώς και “βασιλείς”.

Στην προέκταση αυτής της ευθυγράμμισης των 3 τριών αστέρων της ζώνης του Ωρίωνα, βρίσκεται ο υπέρλαμπρος αστέρας Υπερίωνας Σείριος.

Στην ανατολή αυτής της μέρας, που ονομάζεται “Χριστούγεννα”, δηλαδή της 25ης Δεκεμβρίου, παρατηρούμε στον ουράνιο θόλο το αστρονομικό φαινόμενο, όπου οι 3 τρεις αστέρες – βασιλείς της ζώνης του αστερισμού του Ωρίωνα, ευθυγραμμίζονται με τον Υπερίωνα Σείριο και η προέκταση αυτής της ευθυγράμμισης, σκοπεύει ακριβώς στον ορίζοντα τον ανατέλλοντα ήλιο. Ο ανατέλλων ήλιος της 25ης Δεκεμβρίου είναι ο «αναγεννηθείς» ήλιος, μετά την επί 3 τρεις νύχτες «στάση» του, στο χαμηλότερο σημείο του ορίζοντα.

Αυτό το αστρονομικό φαινόμενο συμβαίνει μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο, που είναι η «στάση» του ήλιου, δηλαδή το τόξο του ήλιου φαίνεται ως να σταματάει στο νοτιότερο και χαμηλότερο σημείο του ορίζοντα, γνωστό και ως ο σταυρός του νότου.

Το φαινόμενο αυτό διαρκεί για 3 τρεις νύχτες και ξεκινάει την νύχτα της 21 προς 22 Δεκεμβρίου, 22 προς 23 Δεκεμβρίου και 23 προς 24 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι το λεγόμενο “Τριέσπερο”, δηλαδή 3 τρεις εσπέρες, που είναι και οι μεγαλύτερες νύχτες του έτους και έχουν την ίδια διάρκεια.

Στις 25 Δεκεμβρίου αρχίζει ο ήλιος να ανεβαίνει και πάλι, δηλαδή να αναγεννάται και η μέρα μεγαλώνει, μέχρι να οδηγηθούμε στην άνοιξη και να εξισωθεί και πάλι η μέρα με την νύχτα τον Μάρτιο, οπότε και έχουμε την εαρινή ισημερία.

Η πλήρης ευθυγράμμιση των 3 τριών αστέρων του Ωρίωνα με τον Σείριο και τον ανατέλλοντα ήλιο μας είναι τα γνωστά από αρχαιοτάτων χρόνων Ηλιούγεννα, η αναγέννηση δηλαδή του φωτοδότη ήλιου μας.

Στα παλαιότερα χρόνια, όλες οι κοινωνίες και οι πολιτισμοί τιμούσαν τα Ηλιούγεννα και την αναγέννηση του ήλιου μας. Η 25η Δεκεμβρίου είναι μέρα της γέννησης του ίδιου του μοναδικού τεράστιου Ήρωα και πρόγονού μας Αχιλλέα. Η αλλοίωση και η παραχάραξη που έγινε σε αυτό το γεγονός από όλα τα δόγματα και όλες τις θρησκείες του πλανήτη μας ήταν για να πάρουν την αλήθεια και να κατασκευάσουν το ψεύδος της γέννησης των «θεοτήτων», όπως ο Ιησούς Χριστός, Κρίσνα, Μίθρα, Βούδας, Ώρος κλπ.

Έτσι οι 3 τρεις αστέρες «βασιλείς» της ζώνης του Ωρίωνα έγιναν 3 τρεις μάγοι με τα δώρα.

Ο Σείριος, που είναι το πιο λαμπερό αστέρι, έγινε το άστρο της Βηθλεέμ, που οδήγησε τους μάγους στον νεογέννητο βασιλιά που τον είπαν Ιησού, δηλαδή στον αναγεννηθέντα ήλιο μας. Η φάτνη συμβολίζει την Γαία μας.

Τα Ηλιούγεννα μετονομάστηκαν σε Χριστούγεννα.

Το άρμα του Απόλλωνα έγινε έλκηθρο και τα άλογα που οδηγούν το άρμα του έγιναν τάρανδοι με κέρατα. Ο Απόλλωνας επάνω στο άρμα έγινε άγαλμα της Ελευθερίας και Άγιος Βασίλης, όπου ενώ στο εξωτερικό τον ονομάζουν Σάντα Κλάους, δηλαδή Άγιο Νικόλαο, εδώ στην Ελλάδα τον λένε Άη Βασίλη, που φέρνει τα δώρα στα παιδιά και που τον κατασκεύασε η Coca-Cola το 1936.

Τα στολισμένα δέντρα και τα λαμπιόνια συμβολίζουν την αναγέννηση και γονιμοποίηση της φύσης από το φως του ζωοδότη ήλιου μας.

Αναγέννηση του Ήλιου έχουμε, λοιπόν, κατά την 25η Δεκεμβρίου και κατά συνέπεια αναγέννηση ολόκληρου του πλανήτη. Επομένως από τη στιγμή που θέλουμε να λέμε ότι η ανθρωπότητα έχει ενηλικιωθεί, η αναζήτηση αυτών των βαθύτερων αληθειών και η ανταπόκριση σε αυτές αποτελούν σημαντικό κομμάτι της προσωπικής και κοινωνικής μας ανέλιξης. Σε αυτό το πλαίσιο, οι άνθρωποι επαναφέρουμε στη μνήμη μας την αλήθεια της δικαιοσύνης και παίρνουμε θέση, αναγνωρίζοντας την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης μας.

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *