Το παραμύθι των πληρωμένων φωνών


Γράφει η Ελένη Νιάρχου

Στις 24/10/2023 και με την υπουργική απόφαση Α.Π. Ε/1119/24-10-2023 7 μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας μοιράστηκαν το ποσό των 6.839.890 ευρώ, κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε δεσμευτεί να πράξει με τον νόμο 2673 στις 21.04.2023. Σύμφωνα με το άρθρο 1 του νόμου, σκοπός ήταν η οικονομική στήριξη των ανωτέρω επιχειρήσεων, εξαιτίας της οικονομικής διαταραχής που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας. Η λίστα της επιχορήγησης έχει ως εξής: Star Channel: 1,175 εκατ. Ευρώ. Open: 400.926 ευρώ, Μακεδονία TV: 78.291 ευρώ, ΑΝΤ1: 1,878 εκατ. ευρώ, Alpha: 1,304 εκατ. ευρώ, ΣΚΑΪ: 1,045 εκατ. ευρώ, Mega: 957.240 ευρώ.

Και εδώ τίθεται το εξής ερώτημα. Μόνο οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία; Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν χρήζουν οικονομικής ενίσχυσης για την ζημία που έχουν υποστεί; Και όλοι οι Έλληνες πολίτες που προσπαθούν να επιβιώσουν από τις απανωτές αυξήσεις των προϊόντων, δεν χρειάζονται βοήθεια; Και τελικά με ποιον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα του διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα; Προς όφελος ποιων; Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι κρατικές επιχορηγήσεις δίνονται από τα δημόσια ταμεία τα οποία γεμίζουν από τις εισφορές όλων εμάς.

Για να το κάνουμε λίγο πιο παραστατικό, έφυγαν χρήματα από τις τσέπες όλων μας και πήγαν στις τσέπες των μεγαλο-καναλαρχών με σκοπό να «χαϊδεύουν» την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μέσα από μία δημόσια συχνότητα. Αυτό δεν κάνουν τόσο καιρό; Είδατε πώς τελικά εξηγείται η ανεξήγητη μέχρι πρότινος συμπεριφορά και θέση των μεγάλων καναλιών απέναντι στο άδικο που τόσο καιρό βιώνουμε ως Έλληνες πολίτες; Και καθόμαστε εμείς αναπαυτικά στον καναπέ μας για να ακούσουμε τους «πληρωμένους κονδυλοφόρους» να μας παραμυθιάζουν και μάλιστα να έχουμε πληρώσει εμείς οι ίδιοι για το παραμύθι που μας πλασάρουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κανάλια παίρνουν επιχορηγήσεις με ανούσιες δικαιολογίες. Οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια «πληρώνουν» τα κανάλια ώστε να λειτουργούν υπέρ του καθεστώτος κάτι που έκαναν και στην περίοδο της πανδημίας. Έδωσαν  στα κανάλια τεράστια οικονομικά κεφάλαια για να παίζουν ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα μέτρα κατά του Κορωνοιού. Την ίδια στιγμή διέταζαν επιχειρήσεις να μένουν κλειστές, δίνοντας τους πενιχρά ποσά αποζημίωσης. 

Ειδικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά πώς να στήσει το επικοινωνιακό της παιχνίδι, γι’ αυτό και «έταξε» οικονομική ενίσχυση στα κανάλια, προεκλογικά δεσμευόμενη ότι θα το εκτελέσει στις μέρες μας. “Αν είσαι «υπάκουο παιδί» θα πάρεις κι εσύ …”.

Να δούμε πόσα ακόμα χρήματα θα μας στοιχίσει η Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύρραξη.

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *