Μίνι ανασχηματισμός: ‘’Τι ΄χες Γιάννη, τι είχα πάντα!


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Νέα χρονιά αγαπητοί μου φίλοι και φίλες! Αλλαγή του χρόνου, που δεν έχω καταλάβει γιατί να γίνεται στις 12 το βράδυ, μέσα στο σκοτάδι κι όχι το πρωί με την ανατολή του ήλιου ας πούμε; Γιατί η αλλαγή να είναι στο σκοτάδι και όχι στο φως; Αυτό είναι ένα ερώτημα μου, στο οποίο μπορούν να βρεθούν πολλές απαντήσεις, όπως: “Το βράδυ βγαίνει ο κόσμος να διασκεδάσει”, “Πού να πάει πρωινιάτικα μπουζούκια;”, “Το βράδυ φαίνονται τα βεγγαλικά” (λες και τα χρειαζόμαστε), “Ο κόσμος με την εργασία του, πώς θα κάνει γιορτές;” και γενικά ότι η νύχτα είναι πιο εντυπωσιακή από την ημέρα θα πει κάποιος. Εγώ, θα πω όμως, ότι ο λαός έχει πει το εξής: “Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά.” 

Μετά τις πρωτοχρονιάτικες αναζητήσεις μου, προχωράμε στο θέμα μας, που δεν είναι άλλο, από τον μίνι ανασχηματισμό που έκανε ο διορισμένος πρωθυπουργός σε 2 τομείς της διορισμένης κυβέρνησης στους οποίους θεώρησε (ο ίδιος ή άλλοι) ότι υπάρχει θέμα. Δηλαδή, θέλει να μας πείσει  ότι σε όλα τα άλλα υπουργεία, όλα βαίνουν καλώς; Ε, τότε σε άλλη χώρα θα ζούμε!

Με την αλλαγή του χρόνου λοιπόν, για να μπει όμορφα, όπως μόνο αυτοί ξέρουν, πριν απο τον ανασχηματισμό έγιναν αυξήσεις στα διόδια, γιατί  μάλλον δεν έβγαιναν οικονομικά (γελάμε) και αποφάσισε ο ακτινολαμπροφεγγοφωτοστόλιστος πρωθυπουργός  να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο σε αυτούς και το άλλο το αντικοινωνικό του σε εμάς!

Αυτή ήταν η 1η κίνηση του. Η 2η, όπως είπαμε, ο ανασχηματισμός. 

Εδώ, έχει ψωμί η υπόθεση αυτή και δυστυχώς πολλές εκδοχές. Θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε τις πιθανότερες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα πέσουμε κι έξω, αν και είναι τόσο προβλέψιμοι που τα ποσοστά επιτυχίας μας θα είναι ίσως μεγαλύτερα του 41%. 

Για όσους βλέπουν χλιαρά κι αποστασιοποιημένα την πολιτική (που είναι ακριβώς αυτό που θέλουν) θα πουν: “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”. Δεν είναι λάθος αυτό, αφού όντως, έτσι είναι, αλλά υπάρχει κι η άλλη πλευρά, οι μη αποστασιοποιημένοι, αυτοί που παρακολουθούν με καπαρντίνα, μαύρα γυαλιά και καπέλο την πολιτική σκηνή, νύχτα μέρα, κάθε βήμα τους, κάθε κίνηση τους, έχουν γίνει η σκιά τους, ας πούμε, και χωρίς την χρήση του PREDATOR παρακαλώ.

Αυτή η πλευρά βλέπει ένα άσχημο παιχνίδι να ξεκινάει στις πλάτες του κόσμου κι οι προφάσεις του πρωθυπουργου για τις αλλαγές αυτές, κρίνονται  από αστείες έως και υποτίμηση της νοημοσύνης μας. 

Ξαφνικά, τον ένοιαξαν οι επιθέσεις στους αστυνομικούς από χούλιγκαν των ομάδων, όταν ο ίδιος δεν εφάρμοσε τις εξαγγελίες που αφορούν τους συνδέσμους κι έτσι συνεχίζει να νομιμοποιεί τον οπαδικό στρατό, ειδικά αυτό των μεγάλων ομάδων. Τι λύση έδωσε; Κλείσιμο των γηπέδων. Γελάνε και τα δίχτυα των τερμάτων με αυτή την απόφαση.

Ξαφνικά, τον ένοιαξε ο θάνατος του φιλάθλου μεγάλης ομάδας, όταν είχαν ενημερωθεί μέχρι και οι επισκέπτες μέσα στην ΓΑΔΑ ότι 100 τουλάχιστον χούλιγκαν έρχονται από την Κροατία και κανένας δεν τους ενόχλησε. 

Αντί λοιπόν να αναλάβει την ευθύνη για την πολιτική ανικανότητα της κυβέρνησης, την πλήρωσαν οι αστυνομικοί διευθυντές, όχι άδικα, αλλά η ευθύνη ξεκινάει από πολύ ψηλά κι όχι από εκεί που αυτοί μας έδειξαν.  

Αλλαγή λοιπόν του Οικονόμου, που ο κακόμοιρος, ίσως και να χάλασε λεφτά από την τσέπη του για να  αγοράσει γλυκά και να τα πάει σε αστυνομικούς, σαν ένα απλό δώρο. Τι δεν έλειπε όμως, από την επίσκεψη του;; Οι  κάμερες και οι παλαμάκηδες! Τζάμπα το έκανε ο δύσμοιρος, δεν λύγισε ο πρωθυπουργός,  δεν έπιασε το κόλπο, πάνε τα ευρ(αι)ουλάκια…

Τον αποτυχημένο υπουργό Οικονόμου, που αυτός τον έβαλε, δεν μπήκε μόνος του, αντικαθιστά με μαγική κίνηση του διορισμένου πρωθυπουργού ένας αστέρας της πολιτικής, ένας γόνος, όχι από μεγάλο τζάκι με ακριβή μαρμάρινη επένδυση, αλλά γόνος  από σόμπα και μάλιστα φθηνής χωρίς ISO, μια διάνοια που στο πικ της πολιτικής του καριέρας, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν  διάβασε το μνημόνιο,  απάντησε: “Όχι είχα άλλες δουλειές να κάνω”!!!!  Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, ξεσκόνισμα … δε μας το  διευκρίνισε.  Όχι ότι θα έπαιζε κάποιο ρόλο αν το διάβαζε, αλλά ρε παιδί μου, έτσι για την τιμή των όπλων, για το θεαθήναι έστω, πες ότι προσπάθησες τουλάχιστον κι ότι γίνει έγινε. Για τον Χρυσοχοΐδη μιλάμε, μην μπερδευτείτε και κοροϊδέψετε κανέναν άλλο. Να, με αυτά που γράφω, παραλίγο να  ξεχάσω τον υφυπουργό,Ανδρέα Νικολακόπουλο.  Να κάνουμε και μια αναφορά σε αυτόν ο οποίος πανάξια κέρδισε την θέση του, όχι βάση κάποιου βιογραφικού, όπως εσείς χρειάζεται να κάνετε, αλλά κάνοντας κάτι τόσο απλό που άλλοι δεν σκέφτηκαν: σύμφωνα με φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, είχε πίσω από την καρέκλα του γραφείου του, κάδρο ναααα, με το συμπάθειο, τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη!!!! Δεν αξίζει μια θέση αυτός ο άνθρωπος; Την αξίζει, εύγε του….

Ο δεύτερος τώρα πυλώνας του ανασχηματισμού, αφορά το υπουργείο Υγείας. Είναι ο τηλεοσφυοκάμπτης πωλητής που με τη μνήμη χρυσόψαρου που έχει, ξέχασε γρήγορα τις κατηγορίες εναντίον του κόμματος που σήμερα πιστά (πιο πιστά δε γίνεται) υπηρετεί από διάφορες θέσεις. 

Ο τηλεοσφυοκάμπτης πωλητής που κυνικά διόρθωσε τον δημοσιογράφο λέγοντας: “Δεν έκλεισα 2, αλλά 7 νοσοκομεία”. 

Νοσοκομεία που είναι δικά σου, Έλληνα φορολογούμενε πολίτη.

Νοσοκομεία που αυτός κι οι όμοιοι του δεν θα επισκεφθούν ποτέ, αφού η δημόσια τσέπη τους, αντέχει τα ιδιωτικά φιλαράκια τους.

Νοσοκομεία που με την πρόφαση της κακοδιαχείρισης, τα έκλεισαν. Κακοδιαχείριση από διοικητές που οι ίδιοι διόρισαν, όχι εσύ, Έλληνα πολίτη

Νοσοκομεία που θα μπορούσαν να αποσυμφορήσουν τα ήδη υπάρχοντα, αλλά δεν το θέλουν.

Νοσοκομεία που αν υπάρχουν, οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλισης, κλέφτες θα γίνουνε;

Νοσοκομεία που ήδη είναι ελλιπή από προσωπικό, νοσηλευτές, γιατρούς, χειρουργούς, αλλά δεν τους νοιάζει, γιατί τα ιδιωτικά είναι γεμάτα.

Η απόφαση τοποθέτησης του χρυσοψαροτηλεπωλητή για εμάς που τα διαβάζουμε όλα γράμμα – γράμμα, λέει: έχει καλές σχέσεις με ανθρώπους στον χώρο της Υγείας και θεωρείται μεταρρυθμιστής, οπότε μπορεί να «τρέξει» τις ήδη δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις στο συγκεκριμένο υπουργείο, ενόψει και του νέου χάρτη των νοσοκομείων.

Διαβάστε το καλά, πάλι και πάλι μέχρι κι εσείς να αποκωδικοποιήσετε τα λεγόμενα τους. Όπως λέει χαριτολογώντας ένας φίλος μου: “Αυτοί τα λένε μόνοι τους, χωρίς να φάνε ξύλο!”  (τρόπος έκφρασης, όχι αυτό που νομίζετε). 

Έχει καλές σχέσεις με ανθρώπους στον χώρο της υγείας, δηλαδή με ποιούς; Με τους φαρμακοβιομήχανους; Με τους μεγαλοπρομηθευτές; Με τον κουμπάρο του πρωθυπουργού για αγορά νέων μασκών οι οποίες μάσκες του κουμπάρου, αντί να σε προστατεύουν από τον ιό, σε προστάτευαν από το να σε βλέπει ο άλλος, λόγω του μεγέθους τους που ήταν σαν αερόστατο;  

Θεωρείται μεταρρυθμιστής, δηλαδή όποιος βάζει 5€ φέσι στα νοσοκομεία εις βάρος των πολιτών είναι μεταρρυθμιστής; Όποιος κλείνει 7 νοσοκομεία, αντί για ανίκανο εκτέλεσης καθηκόντων υπέρ των πολιτών, τον βαφτίζουμε μεταρρυθμιστή;

Κι έρχεται το τελευταίο, σαν το: “Δεύτε τελευταίον ασπασμό” …  Θα τρέξει λέει τις ήδη δρομολογημένες μεταρρυθμίσεις ενόψει του νέου χάρτη των νοσοκομείων, 

Εδώ, αγαπητοί μου φίλοι και φίλες έχω την υποχρέωση να σας πω το εξής:  βγάλτε τα μαύρα από τις ντουλάπες, προμηθευτείτε χαρτομάντηλα κάντε 2αδες, 3αδες ή όσοι θέλετε τέλος πάντων (ελεύθερη βούληση), γιατί θα πέσει το κλάμα που δεν έχει ξαναπέσει ποτέ. Θα βλέπετε νοσοκομείο, αλλά θα είναι σαν να μην το βλέπετε. Η ταινία “Τιτανικός” θα είναι μικρή, για να αποτυπώσει αυτό το κλάμα που έρχεται.  Κρατήστε αποθηκευμένο το άρθρο αυτό, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα το ψάχνετε να το ξαναδιαβάσετε!!!

Ο επίλογος αυτού του άρθρου είναι, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια σοβαρή κυβέρνηση που να μην είναι δεσμευμένη από τα συμφέροντα, μια σοβαρή κυβέρνηση που θα έχει στόχο τις δωρεάν και αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας για όλους τους πολίτες, μια κυβέρνηση που θα προστατεύει τον πολίτη κι όχι να τον δέρνει, αλλά ούτε και να τον κλέβει, μια κυβέρνηση που οι υπουργοί δε θα σκύβουν σε αρχηγούς κρατών, και ειδικά της Τουρκίας.

Αγαπητοί αναγνώστες, αυτά τα 2 αστέρια που μας ήρθαν σίγουρα από άλλο γαλαξία και που επέλεξε ο ακτινολαμπροφεγγοφωτοστόλιστος διορισμένος πρωθυπουργός, δεν μπήκαν τυχαία σε αυτές τις θέσεις. 

Μπήκαν, για να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΠΟΥΓΑΔΑ.

Μπήκαν, γιατί έχουν αποδείξει ότι είναι πιστοί υπάλληλοι κι όταν αναλάβουν θέση εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές των ανωτέρων τους.

Μπήκαν, γιατί ξέρει ο Μητσοτάκης ότι αντέχουν στην κοινωνική κριτική.

Μπήκαν, γιατί ο “δε διάβασα το μνημόνιο” απαλλάσσεται λόγω μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας  

Μπήκαν, γιατί ο τηλεπωλητής χρυσόψαρο έχει έπαρση, έχει ψώνιο, ψοφάει να εκτελεί εντολές. 

Υπάρχει όμως, μία μόνο περίπτωση, αν θυμάμαι καλά, που ο τηλεπωλητής χρυσόψαρο ζήτησε από την Βουλή να μην αρθεί η ασυλία του, εκεί έβαλε τη στολή της κότας κι απ΄όσο θυμάμαι δεν ήταν Απόκριες, επειδή για την υπόθεση του προέδρου του πολιτικού φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, κου Αρτέμη Σώρρα του ασκήθηκε αυτεπάγγελτη εισαγγελική “δίωξη”…


Visited 9 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *