Η ανάκληση της μπάρας σοκολάτας oreo Lacta που προκάλεσε την ανησυχία των καταναλωτών.


Γράφει η Ασημίνα Τσιριγώτη

Με δική της πρωτοβουλία, η Mondelēz Ελλάς Α.Ε., ζήτησε από τον Ε.Φ.Ε.Τ ( Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ), την προσωρινή ανάκληση μεμονωμένης ποσότητας παρτίδων (OSK0934651, OSK0934652 στην Ελλάδα, και με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 18/8/2024) του προϊόντος μπάρας σοκολάτας Oreo Lacta 37 γραμ., λόγω πιθανής παρουσίας ξένου σώματος (μικρού κομματιού πλαστικού).

Την είδηση ανιχνεύσαμε, στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων κι αυτό όχι γιατί είναι μικρότερης σημασίας για τους πολίτες-εξάλλου για την υγεία μας πρόκειται-, αλλά αποδεικνύοντας, την καλή μας εκπαίδευση από τα κέντρα εξουσίας- εν προκειμένω την Εξουσία του Τύπου- να επικεντρωνόμαστε, στις ειδήσεις που για αυτούς πουλάνε.
Δηλαδή, σε Φόνους, Βιασμούς και Σκάνδαλα, με επιφανειακή προσέγγιση και σύντομη ημερομηνία λήξης ενδιαφέροντος.

Φαίνεται για τον Τύπο, το θέμα των τροφίμων, η ποιότητα τους και η περιεκτικότητα τους σε οργανισμούς ή συστατικά επιβλαβή, για την υγεία μας είναι δευτερευούσης σημασίας και δεν χρήζει προβολής και δημοσιότητας…

Με απλά λόγια… δεν πουλάει βρε παιδί μου!

Εξάλλου –και μην παραπονιόμαστε- έχουμε τους Δημόσιους, Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Οργανισμούς, που φροντίζουν να μας προστατεύουν, παντοιοτρόπως και θα αποδείξουμε παρακάτω, τον εύστοχο τρόπο που το πετυχαίνουν αυτό.

Κατ αρχάς, μπήκαμε στη επίσημη σελίδα, του ΕΦΕΤ και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν σωρεία προληπτικών ανακλήσεων προϊόντων, που αυτοβούλως οι εκάστοτε Εταιρείες αναφέρουν.

Δικαίως, αναρωτηθήκαμε, αν δεν το έπρατταν αυτό,( το πράττουν όλοι;; αδύνατον να γνωρίζουμε) θα καταναλώναμε όλα αυτά τα επικίνδυνα τρόφιμα εμείς και τα παιδιά μας ;
Υποχρέωση του ΕΦΕΤ, είναι να το αναφέρει απλά στη σελίδα του και με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι προστατεύει τους πολίτες που χρηματοδοτούν την ύπαρξη του; ( η καταφατική απάντηση δεδομένη)

Γιατί,για επαρκής ελέγχους δεν το συζητάμε… αν γινόντουσαν έλεγχοι, δεν θα υπήρχαν αυτόβουλες αναφορές ανάκλησης προϊόντων, από τις εταιρείες παρασκευής και μάλιστα σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από ότι, ο ΕΦΕΤ έχει εντοπίσει ή έχει ελέγξει ποτέ για να βρει.

Άρα Έλληνα Πολίτη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις το πρωί που ξυπνάς και πριν πας για ψώνια είναι το εξής. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ έρευνάς επιμελώς, αν κάποια Εταιρεία είχε το φιλότιμο ή το φόβο, να ανακαλέσει κάποιο προϊόν, βεβαίως να ελέγξεις αν αυτό το προϊόν είναι στο ράφι του super market που θα πας –είναι σίγουρο ότι θα το βρεις – και να πάρεις μια ντουντούκα, να ενημερώσεις τον κόσμο, γιατί αν περιμένεις από τα θεσμικά όργανα του Κράτους και τους Οργανισμούς να πράξουν τα αυτονόητα, πλανάσαι πλάνην οικτράν.

Όπως αντιλαμβάνεστε, διακωμωδούμε την αγανάκτηση, το φόβο και την οργή μας, για την διακοσμητική στάση των Δημοσίων Αρχών και Οργανισμών, που υποτίθεται, φροντίζουν για την τροφοδότηση μας, με ασφαλή βρώσιμα αγαθά.

Εξάλλου και για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, από ελληνικής πλευράς ο ΕΦΕΤ είναι το σημείο επαφής με το γνωστό μας Codex Alimentarius , -που για να ξαναθυμηθούμε –δημιουργήθηκε το 1961 από τον οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών με την πρόφαση ότι θέλουν, να πατάξουν την πείνα στον πλανήτη.

Έτσι ανέπτυξαν πρότυπα, κώδικες πρακτικής και κατευθυντήριες γραμμές, για όλη τη διατροφική αλυσίδα, επιβάλλοντας, τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους και οργανισμούς, κοινώς τα μεταλλαγμένα, και επιτρέποντας αυξητικές ορμόνες, καθώς και τα υποκλινικά αντιβιοτικά στα βοοειδή μαζί με άλλα πρόσθετα, συνθετικά τροφίμων, και ότι αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία.
Και φυσικά η πείνα στο πλανήτη όχι μόνο δεν πατάχτηκε, αλλά ούτε καν μειώθηκε…

Η δε σχέση Ε.Ε και Κώδικα…αλληλένδετη, αφού πριν από κάθε συνεδρίαση του Codex Alimentarius, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Συμβούλιο της ΕΕ με τη συμμετοχή όλων των κρατών-μελών, ώστε να διαμορφώνεται κοινή ευρωπαϊκή θέση, στα υπό συζήτηση ή υπό υιοθέτηση κείμενα εργασίας, η οποία πρέπει να είναι, πάντως, σύμφωνη με την ισχύουσα κοινοτική νομοθεσία.

Το αναφέρω… για να είμαστε ήσυχοι, και χωρίς καμία αμφιβολία, ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες της Χώρας, υπάκουοι και σύμφωνοι με τους Ευρωπαίους Εταίρους, ορίζουν με συγκεκριμένη φόρμουλα, τον τρόπο που θα προστατεύσουν την υγεία, των ευρωπαίων καταναλωτών και εν προκειμένω, των Ελλήνων.

Ήσυχοι και πλήρως επαναπαυμένοι λοιπόν, οι διαχρονικά διεφθαρμένοι Έλληνες πολιτικοί, παίζουν με επιτυχία το παιχνίδι που έχει στηθεί.

Παράλληλα, βλέπουμε να επαληθεύονται, οι διάφορες οργανώσεις ανά τον κόσμο, που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για δεκαετίες, προειδοποιώντας μας για τα δεινά που δρομολογούσαν, οι Επικεφαλής της Παγκόσμιας Εξουσίας και πολλοί θεωρούσαν ότι έφτιαχναν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Μας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΑΝ λοιπόν ότι, θα μας απαγορέψουν να έχουμε το δικό μας κήπο, για λόγους, υποτίθεται προστασίας της δικής μας υγείας. Ότι τα φυτά θα είναι μόνο υβριδικά, οι σπόροι των οποίων θα είναι ανενεργοί και δε θα μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, τα ζώα θα ντοπάρονται με αυξητικές ορμόνες και παραποιημένες τροφές. Μας θυμίζει κάτι αυτό;;;

Και αυτό είναι μόνο η αρχή… γιατί, αφού πέτυχαν να τρώμε τα μεταλλαγμένα, σήμερα μας προτρέπουν να τρώμε έντομα και σκουλήκια σε ποσότητες που αυτοί ορίζουν, με συνοδευτικό μπουκίτσες πλαστικού, αν ξεχάσουν οι βιομήχανοι να το αναφέρουν στον ΕΦΕΤ.

Επειδή όμως, (όσο να πεις), μία αηδία την αισθανόμαστε στο άκουσμα τους, και για να μην αντιδράσουμε και τους χαλάσουμε τα σχέδια,μας τα επιβάλλουν με δυσνόητους ορισμούς στα τροποποιημένα προϊόντα, για να μη γίνονται εύκολα διακριτά από το μέσο καταναλωτή, π χ η καρμίνι ( Ε120) και να καταναλώνονται από άγνοια.

Ειλικρινά αναρωτιόμαστε αυτό το περιβόητο ελληνικό Κράτος, τι στην ευχή κάνει – ή μάλλον- διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν τελειωμό όσα δεν κάνει!

Πώς είναι δυνατόν, σε ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα όπως η ασφάλεια των τροφίμων, να συναινεί με κάθε Ευρωπαϊκή απόφαση εις βάρος της υγείας των πολιτών του;

Όλοι αυτοί οι Ευρωβουλευτές, που ψηφίζουμε κάθε 5 χρόνια που σκοπός ύπαρξης τους στην Ε.Ε, είναι να διασφαλίζουν την Υγεία και τα συμφέροντα του Κράτους-μέλους που εκπροσωπούν-εν προκειμένω της Ελλάδος- αγρόν αγοράζουν;

Ή θεωρούν ότι τους δώσαμε την εντολή, να μας εκπροσωπούν στην Ε.Ε για να αμείβονται με παχυλούς μισθούς ,να εμπλέκονται σε σκάνδαλα με μίζες εκατομμυρίων, να κάνουν ταξιδάκια αναψυχής με έξοδα των πολιτών που έπεισαν ότι θα υπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και που βεβαίως, γι αυτό και μόνο τους ψήφισαν;

Ο κώδωνας του κινδύνου σημαίνει εκκωφαντικά, αλλά αυτοί που πρέπει να τον ακούσουν, κωφεύουν ηθελημένα και ηθελημένα αδιαφορούν.

Ούτε μία πολιτική φωνή στην Ευρώπη, από τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδος, που να αντιτίθεται στα σχέδια εξόντωσης, μέσω των τροφίμων που εκτελούνται . Ούτε μία πολιτική φωνή που να έχει το σθένος να αντιταχθεί στα σχέδια καταστροφής μας και να επιβάλλει την επιστροφή στη φυσιολογία μας.

Διότι η Πολιτεία που σέβεται το ρόλο και τους πολίτες της αναλαμβάνει να διασφαλίσει στους πολίτες της, τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, και προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν, τις αρχέγονες αρχές, όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση.

Διασφαλίζει τη κτηνοτροφία της που η ανάπτυξη της επιβάλλεται να γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και να απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ, με αυστηρή επιτήρηση, των προδιαγραφών που απαιτούνται.

Και βεβαίως έχει οργανισμούς, που ελέγχουν και διασφαλίζουν την αυθεντικότητα της φυσιολογίας των τροφίμων,, που φτάνουν στο τραπέζι των πολιτών της και προάγουν την υγεία τους.

Διότι η υγεία των ανθρώπων είναι αδιαπραγμάτευτη!


Visited 19 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *