Άμεση Δράση: “Τα περιπολικά δεν είναι ταξί”


Γράφει η Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

“Χάνομαι, είναι εδώ” .. τα τελευταία λόγια της κοπέλας, που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους, γιατί “το περιπολικό δεν είναι ταξί”, γιατί καλύτερα “πάρτε το 100”, γιατί ο σκοπός “δεν είδε” τίποτα, γιατί η  Άμεση Δράση πρέπει να κάνει την αναφορά της κι ας καίγεσαι εσύ..

Απαράδεκτο δείγμα του κρατικού μηχανισμού, η στάση της αστυνομίας για τη συμβολή της σε μία δολοφονία που έγινε άδικα.

Η Κυριακή ζητούσε βοήθεια με αξιοπρέπεια, επέμενε και προσπαθούσε να πείσει την αστυνομία να μην την αφήσει μόνη της. Όσο και να ακούμε τα ηχητικά της ντροπής, δεν χωνεύεται ότι η Άμεση Δράση μιλούσε με τόση απάθεια και αδιαφορία, μέχρι που έφτασε σε σημείο να την ειρωνευτεί για το περιπολικό που δεν θα γίνει το ταξί της.

Αυτή είναι η λειτουργία στα σώματα ασφαλείας; Ο πολίτης δεν αξίζει τίποτα τελικά σε αυτό το επιτελικό κράτος μη δικαίου ;

Το κορίτσι που δολοφόνησαν έκανε ότι μπορούσε … οι υπόλοιποι όμως που είναι εκεί, υποτίθεται για να προστατεύουν τον πολίτη, τι έκαναν; Και να πει κανείς ότι δεν έχουμε χορτάσει από δολοφονίες στην Ελλάδα,  όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις έχουμε το 2021, 23 δολοφονίες γυναικών, το 2022, 24 και το 2023, 13!

O κύριος Μητσοτάκης υποσχόταν τον Σεπτέμβρη, ότι θα επέστρεφαν 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη επωνύμων στα αστυνομικά τμήματα και στις περιπολίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το αν οι εξαγγελίες αυτές υλοποιήθηκαν ποτέ και ως είθισται πλέον, κανείς δεν λογοδότησε για την μη υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στη διάθεσή της περίπου 3.400 αστυνομικούς που υπηρετούν στη φύλαξη πολιτικών, δικαστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, περιφερειαρχών, καλλιτεχνών κ.τ.λ., 1.800 απ’ τους οποίους απασχολούνται στη φύλαξη πολιτικών εν ενεργεία και πρώην.

Δηλαδή οι αστυνομικοί που περιπολούν στους δρόμους για όλους τους απλούς πολίτες είναι λιγότεροι από αυτούς στην ασφάλεια των λίγων υψηλών προσώπων!

Σήμερα μάλιστα ακούσαμε σε πρωινή εκπομπή τον κύριο Γιάννη Οικονόμου, υπερασπιζόμενος τον νυν Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να λέει  ότι πρέπει να μείνει στην θέση του, γιατί σε αυτήν την πανδημία βίας δεν μπορεί να γίνει κάτι και ότι χρειάζεται χρόνος και εμπιστοσύνη το υπουργείο για να διορθώσει τα προβλήματα στελέχωσης, νοοτροπίας και κουλτούρας της αστυνομίας. 

Κι όλοι εμείς αναρωτιόμαστε, πόσα ακόμα χρόνια χρειάζονται, όταν είναι ήδη 5 χρόνια στην κυβέρνηση και χρησιμοποίησαν την “βελτίωση των σωμάτων ασφαλείας” μάλιστα στις προγραμματικές τους δηλώσεις;

Μία πολιτεία που σέβεται τον εαυτό της και είναι ανθρωποκεντρική και όχι ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη από ξένους εντολείς και στοές, θα πρέπει να έχει κύριο μέλημα την εσωτερική ασφάλεια των πολιτών, που σημαίνει ότι θα πρέπει η αστυνομία να ξαναγίνει Σώμα Ασφαλείας. Γι’ αυτό θα πρέπει το κράτος, να της παρέχει όχι μόνο περιπολικά, αλλά και κάθε απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, να εκπαιδεύει συνεχώς τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς και να τους εξασφαλίσει ικανοποιητικές μισθολογικές και ασφαλιστικές συνθήκες, ώστε να προσφέρουν απρόσκοπτα και απροβλημάτιστα τις υπηρεσίες τους.

Τα σώματα ασφαλείας θα πρέπει να έχουν την εκτίμηση της Πολιτείας και αυτά πρέπει να σέβονται τον κάθε Έλληνα Πολίτη, γιατί ο ίδιος τους διόρισε στην υπηρεσία τους και ουσιαστικά εργάζονται για αυτόν…. γιατί  δεν πρέπει ποτέ ξανά να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να φωνάζουν “χάνομαι” και να μην τα βλέπει και να μην τα ακούει κανείς…


Visited 53 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *