Ανασφάλεια στην ΕΛ.ΑΣ… Ανυπεράσπιστοι οι πολίτες


Χριστόφορος Θέμελης

Εύλογα είναι τα παράπονα του κατώτερου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ), τα οποία εκφράζονται μέσω του συνδικαλιστικού τους φορέα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΑΣτυνομικών Υπαλλήλων ( Π.Ο.ΑΣ.Υ.).  Στις 2/11/2023 η Π.Ο.ΑΣ.Υ. με την υπ` αριθμ. πρωτ. 400/1/66 επιστολή, ζητάει από τον Αρχηγό του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να προβούν στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών και στην αναδιάταξη του ανθρώπινου δυναμικού της Άμεσης Δράσης Αττικής, η όποια έχει περιέλθει όπως λένε σε άθλια κατάσταση. 

Συγκεκριμένα τα προβλήματα των Αστυνομικών συνίστανται στο γεγονός ότι η πάλαι ποτέ κραταιά Άμεση Δράση Αττικής ( το θρυλικό 100 ), που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος της ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον αφεθεί στην μοίρα της και προκαλεί αισθήματα ανασφάλειας ακόμα και στους ίδιους τους  Αστυνομικούς. Φανταστείτε τι αισθήματα θα προκαλεί στους ανυπεράσπιστους πολίτες, προσθέτω εγώ.

Με λίγα λόγια η Π.Ο.ΑΣ.Υ. καταγγέλλει δημόσια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με τρόπο ευγενικό βέβαια και μέσω της φυσικής ηγεσίας του Σώματος της ΕΛ.ΑΣ., ότι η Άμεση Δράση, μια Υπηρεσία 2.500 “ετοιμοπόλεμων” Αστυνομικών, που άλλοτε ήταν διαρκώς εν κινήσει με εποχούμενες περιπολίες με αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, για την πάταξη του εγκλήματος και την δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και ειρήνης στους πολίτες, έχει τώρα μεταβληθεί σε μια δύναμη στατική και φρουρεί με σκοπιές διάφορους στατικούς αλλά και κινητούς στόχους. 

Το αμείλικτο ερώτημα λοιπόν το οποίο τίθεται είναι ποιοί είναι εκείνοι και γιατί άφησαν να φτάσει η Άμεση Δράση στην απαράδεκτη αυτή κατάσταση που περιγράφεται παραπάνω και ποιές άραγε είναι οι συνέπειες της κατάστασης αυτής, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν καταμετρηθεί και δεν έχουν συγκεκριμένα καταγραφεί. Υποθέτουμε όμως ότι θα είναι πολλές, άσχημες και μεγάλες.

Εμείς ΘΕΛΟΥΜΕ ειλικρινά την επίλυση του τεράστιου αυτού προβλήματος της Άμεσης Δράσης. Επίσης   ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. να μην αφήσει το θέμα να ξεχαστεί και να επισημάνουμε ταυτόχρονα ότι οι πολίτες σιωπηλοί μεν, αλλά με έντονο ενδιαφέρον παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος για να δούμε ΑΝ και ΠΟΤΕ θα διορθωθεί η κατάσταση.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους μάχιμους Αστυνομικούς προς την Κυβέρνηση να διπλασιάσει τους μισθούς αυτών, να τους δώσει γενναίο επίδομα στολής και επίδομα συντήρησης του οπλισμού τους και επίδομα μη τήρησης ωραρίου και να τους χορηγήσει χρήματα για να αγοράζουν αλεξίσφαιρα γιλέκα που να είναι στα μέτρα τους… και να τους δώσει χρήματα να αγοράζουν σφαίρες για να κάνουν σκοποβολή που τώρα, τις πληρώνει ο καθένας από την τσέπη του!

Πέραν τούτων η Κυβέρνηση οφείλει να ψηφίσει νόμο και να λάβει μέτρα ώστε το έργο του Αστυνομικού να έχει κύρος, ο ίδιος ο Αστυνομικός να απολαμβάνει σεβασμό και η σχέση μεταξύ Αστυνομικών και Πολιτών να είναι σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης.

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *