Ατιμώρητα εγκλήματα σιωπής;


Μία ιδιαίτερη, αλλά όχι σπάνια, επίθεση δέχτηκε ένα από τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου 11 Νοεμβρίου 2023. Πιθανότατα να μην είχαμε ασχοληθεί, όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης, αλλά υπάρχουν πολλά, που θα έπρεπε να μας προβληματίζουν πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση.

Διότι, όπως στα κρυφά και στο σκοτάδι έγινε η οργάνωση της επίθεσης, επίσης στο σκοτάδι παραμένει και η προβολή, αλλά και η εξιχνίαση από τις αρχές αυτής, αλλά και πολλών άλλων επιθέσεων, προς τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Ειδικά, όσον αφορά τους βανδαλισμούς στη Θεσσαλονίκη στις 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Ελλήνων Συνέλευσις Αττικής, υπεύθυνη είναι η οργάνωση “ΑΝΤΙΦΑ” και όπως αναφέρει, μάλιστα, ο εκπρόσωπος,  “στην επίσημη σελίδα τους επιβεβαιώνουν την αξιόποινη πράξη τους και η δικαιοσύνη και οι αρχές σιωπούν, σε μια εποχή με άπειρες τεχνολογικές δυνατότητες για τον εντοπισμό και την εύρεση των υπαιτίων“.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 17-11-2023

Από επίσημες πληροφορίες, από φωτογραφίες στο διαδίκτυο, αλλά και από δεκάδες μαρτυρίες, με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι ο Πολιτικός Φορέας έχει δεχθεί επιθέσεις σε πολλά γραφεία, δεκάδες φορές και μάλιστα, ορισμένα καταστράφηκαν ολοσχερώς!

Υποτίθεται ότι η δικαιοσύνη και η ασφάλεια των πολιτών θα έπρεπε να αφορά το σύνολο τους, ασχέτως χρώματος ή κοινωνικού status ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Δεν θα έπρεπε να είμαστε βέβαιοι, ότι η αστυνομία θα διερευνήσει αυτήν και την κάθε υπόθεση και ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν, για να οδηγήσουν τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης;; Και ότι αυτό θα έπρεπε να γίνεται για όλους;  Αυτό δεν θα θέλαμε για τους εαυτούς μας και για τα παιδιά μας, αν αυτά ήταν μέλη κάποιας πολιτικής, ποδοσφαιρικής ή οποιασδήποτε ομάδας;

Η σκέψη, ότι ένας άνθρωπος αξίζει προστασίας και δημοσιότητας σε σχέση με κάποιον άλλον, επειδή είναι πιο δημοφιλής ή εύπορος ή απλά έχει τις “κατάλληλες γνωριμίες”, είναι απλά θλιβερή και πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για ομάδα ανθρώπων. 

Εμείς, πάντως, αναρωτιόμαστε  ποιοι πραγματικά είναι οι “φασίστες”; 

Οι πράξεις βίας που γίνονται πίσω από σκιές και σκοτάδια, η απραξία των υπευθύνων που ακολουθεί και η σιωπή των μέσων ενημέρωσης μετά από τις πράξεις αυτές, δεν εγείρουν μόνο πάρα πολλά ερωτήματα, αλλά θέτουν και σε πραγματικό κίνδυνο την ίδια την ουσία της δημοκρατίας! 

Τι είναι αυτό τελικά, που φοβίζει κάποιους και φτάνουν σε σημείο βανδαλισμών, καταστροφών, μέχρι και απόπειρας δολοφονίας του πολιτικού αρχηγού του συγκεκριμένου φορέα; 

Διαβάζοντας κανείς το καταστατικό και τις προγραμματικές δηλώσεις της Ελλήνων Συνέλευσις καταλαβαίνει, ότι οι πεποιθήσεις και οι στόχοι τους έχουν λογική, αγκαλιάζουν όλους τους ανθρώπους, καλώντας άπαντες σε ΕΝΩΣΗ, χωρίς κόμμα, χωρίς δόγμα, χωρίς χρώμα. 

Μήπως τελικά συμβαίνουν άλλες χειρότερες, υπόγειες και υποκινούμενες καταστάσεις;

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γραφείο που χτυπήθηκε ήταν ένας νεοσύστατος οργανισμός της Ελλήνων Συνέλευσις, φτιαγμένος με μοναδικό κάλλος και αρμονία. Πότε πρόλαβε να κάνει εχθρούς; 

Αν υπήρχε κάτι τόσο μεμπτό, δεν θα είχε γίνει ντόρος; Μήπως τελικά μισούμε κάποιους, επειδή έτσι… μας είπαν;

Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *