Μπορεί η αναγέννηση του Ε.ΣΥ. να έρθει από αυτούς που… το σκότωσαν;

Πρόσφατα στη Νάξο, πραγματοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εκδήλωση με θέμα «Εθνικό Σύστημα Υγείας-Προτεραιότητα για τα νησιά μας» αφιερωμένη στην πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του κινήματος, επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα υποστελέχωσης δηλώνοντας ότι:

«Για εμάς είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας»

Υπογράμμισε επίσης ότι «είναι χρέος – και αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες – το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καταφέρει να το αναγεννήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

Πραγματικά με αυτή του την δήλωση μας θύμισε την δημιουργία του Ε.Σ.Υ. με τον νόμο 1397 του 1983 υπό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εμείς όμως οφείλουμε να θυμηθούμε και όλο το νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ (1981-1989, 1993-2004 και 2009-2011) σχετικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο επέφερε την εξαθλίωσή του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις υπογραφές που έπεσαν για μείωση προσωπικού, για ιδιωτικοποιήσεις σε πολλούς τομείς του Ε.Σ.Υ. αλλά κυρίως δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κρατικούς προϋπολογισμούς στους οποίους κυρώθηκαν εξευτελιστικά μικρά ποσά για το Υπουργείο Υγείας.

Θέλουν δηλαδή να μας πουν ότι τα ίδια άτομα που στελέχωναν το τότε ΠΑΣΟΚ και που τώρα στελεχώνουν το ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον κ. Ανδρουλάκη -μέλος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ από το 2001- άλλαξαν τρόπο σκέψης και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αναγέννηση του ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ το οποίο οι ίδιοι σκότωσαν; Όχι φυσικά. Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο όταν τα ίδια τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Όλες αυτές οι δηλώσεις δεν μπορούν παρά να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις εκμεταλλευόμενο την ευτελή κατάσταση του Ε.ΣΥ. στην οποία το ίδιο το κίνημα έχει συμβάλλει όλα αυτά τα χρόνια με την κυβερνητική του πολιτική. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους «πολιτικές» με δημιουργία εντυπώσεων αν θυμηθούμε το πρόσφατο σκάνδαλο των υποκλοπών που αφορούσαν το ΚΙΝΑΛ κάτι για το οποίο περιορίστηκαν μόνο σε δηλώσεις εντυπωσιασμού και ποτέ δεν ζήτησαν να διαλευκανθεί ένα θέμα που τόσο πολύ είχε διαβάλλει τον αρχηγό του κόμματός τους.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι τα κόμματα εξουσίας κάνουν τα πάντα μόνο για να βρίσκονται στο πηδάλιο της χώρας εκμεταλλευόμενοι πάντα την ανέχεια των πολιτών που γρήγορα ξεχνούν τι έχουν διαπράξει στο πολύ κοντινό παρελθόν αυτοί που τώρα μας παρουσιάζονται ως οι «ευαίσθητοι» πολιτικοί που νοιάζονται για την υγεία των πολιτών αυτής της χώρας.

Δείτε το video εδώ: “ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑΞΟΥ

• Αρθρογραφία: Ελένη Νιάρχου

Visited 13 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *