Σταθερά σε κίνδυνο η Ελλάδα

Σε ένα πόλεμο το δεύτερο θύμα είναι οι άμαχοι αλλά το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια!


Την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, στα πλαίσια της θεματικής ενότητας “Άμυνα και Ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου” της 27ης συζήτησης στρογγυλής τραπέζης του Εconomist που έλαβε χώρα στο Λαγονήσι Αττικής, ακούσαμε μεταξύ άλλων και τις δηλώσεις για την Ελληνική πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, ο οποίος καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς.

Συγκεκριμένα ο κύριος Δένδιας αναφερόμενος στις πολεμικές συγκρούσεις στην περιοχή ανέφερε ότι:

Στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ επιδιώκει την εμπέδωση της σταθερότητας της ασφάλειας και την διαμόρφωση συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης. Εμείς οι Έλληνες αντιλαμβανόμαστε πάντοτε την Μεσόγειο ως γέφυρα, όχι ως φυσικό εμπόδιο. Ως γέφυρα που ενώνει λαούς, κουλτούρες, πολιτισμούς. ‘Αλλωστε ο σταθεροποιητικός ρόλος της πατρίδας μας αποδεικνύεται από τις εκατοντάδες, πάνω από 350 συμφωνίες που έχουμε συνάψει την τελευταία τετραετία, με χώρες από όλο τον κόσμο, με προεξάρχουσες τις δύο Συμφωνίες Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, την Αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, την Αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…

Στην ευρύτερη περιοχή της Γάζας, δεδομένου ότι οι συγκρούσεις έχουν ιστορία πολλών ετών και ότι στο Ισραήλ υπάρχουν πυρηνικά όπλα, κάθε νοήμον ον θα επιζητούσε τη λύση και το τέλος μιας τέτοιας κατάστασης και δεν θα έπαιρνε το μέρος της μιας πλευράς.

Άλλωστε, ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε καταστάσεις πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων και ενός πυρηνικού πολέμου, δεν είναι απλώς εφιάλτης και μακρινό ενδεχόμενο!

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να μην μας κάνουν εντύπωση οι παραπάνω δηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη κανείς την ανοχή που έχει δείξει η Ελληνική ηγεσία στην ίδια την ύπαρξη της Τουρκίας μέσα στο ΝΑΤΟ (συμμαχία από τη οποία ποτέ δεν πήρε τα ανταλλάγματα που έπρεπε) και μέσα στα ίδια τα εδάφη της Κύπρου, την δουλοπρεπή στάση της στην μη επέκταση των χωρικών μας υδάτων σε 12 ν.μ. όταν είχε την ευκαιρία και την απόλυτη νομιμότητα να το πράξει και την ποτέ επί της ουσίας απαίτησή της για την καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων που δικαιούνταν. 

Είναι λοιπόν από αστείο, εάν όχι πραγματικά επικίνδυνο, να τάσσεται και επίσημα στο πλευρό του Ισραήλ η κυβέρνηση της Ελλάς μας, η οποία δεν έχει βγει μπροστά να διεκδικήσει ούτε τα αυτονόητα και νόμιμα για την ίδια την πατρίδα της, πέφτοντας στα μάτια μας για άλλη μια φορά, σιωπώντας στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για «Ανθρωπιστική εκεχειρία» και προστασία των αμάχων της Γάζας.

Οι κυβερνητικοί μας παράγοντες με κάθε τρόπο μας δείχνουν ότι αποτελούμε προτεκτοράτο άλλων χωρών, με επικίνδυνες δηλώσεις για “σταθερότητα στην περιοχή της Μεσογείου”, ενώ έχουν κιοτέψει να δώσουν τις μάχες που όφειλαν για την ίδια μας την ιερή πατρίδα Ελλάς…

Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Visited 14 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *