Χρωστάς στον ΕΦΚΑ; Δεν θα έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!


Πρόσφατα με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η «άριστη» Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε από την Βουλή αλλαγές στον τομέα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (τροπολογία στην τροπολογία δηλαδή). Συγκεκριμένα είπε ότι «Έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα. Η οικονομία μας καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και το ποσοστό της ανεργίας έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο»!!! Προσέξτε πως ξεκινούν με φανφάρες για «ξεκάρφωμα»!

Μα καλά, πώς γίνεται η οικονομία να βρίσκεται σε θετικά επίπεδα, αλλά οι πολίτες να φτωχοποιούνται ανελέητα; Ενώ πρόσθεσε: «Ασφαλιστική ικανότητα αποδίδεται σε όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς και μη, που έχουν πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους ή έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους και πληρώνουν τακτικά τις δόσεις που προβλέπει η ρύθμιση». Ααα, έτσι πες «χρυσή» μου, θα αποδίδεται ασφάλεια

ΜΟΝΟ σ’ αυτούς που πληρώνουν τακτικά, οι υπόλοιποι;;; Θα τιμωρηθούν δηλαδή, για τις πολιτικές αβλεψίες και τα λάθη σας ;

Τι θα γίνουν όσοι αδυνατούν να πληρώσουν, όχι αδιαφορώντας, αλλά από τα οικονομικά αδιέξοδα της ένδειας που τους έφερε έτσι «η πολιτική ορθότητα» της κομματοκρατίας; Που ολοένα και περισσότερο «σφίγγει την μέγγενη» στην ελληνική κοινωνία; Όπως το έκανε με τα Μνημόνια, τις Πρέσπες, με τους διάφορους νόμους, που επιβάλλουν και προωθούν την αντικατάσταση πληθυσμού, όπως το κάνει με τον βίαιο μετασχηματισμό της κοινωνίας μας, μέσω της φτωχοποίησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας!

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο λοιπόν εξαιρούνται του μέτρου, όσοι έχουν επαγγελματικές εγκαταστάσεις, δραστηριοποιούνται ή εργάζονται σε περιοχές που έχουν πληγεί από πλημμύρες ή πυρκαγιές, στους ανέργους, στους ΑΜΕΑ και σε παιδιά έως 18 ετών, που υπάγονταν σε ρυθμίσεις προηγούμενων χρόνων. Στους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα και στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς με νοητική ή ψυχική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη με ψυχωτικά συμπτώματα, εγκεφαλική παράλυση ή βαριές και πολλαπλές αναπηρίες από 80% και πάνω, στους «χρονίως» πάσχοντες» και όσοι έχουν διαγνωστεί με AIDS. Καλώς όλοι αυτοί!

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά τι λέει το Σύνταγμα για την Υγεία στο άρθρο 21 παρ. 3.: «Το κράτος έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχουν και θα λειτουργούν συνεχώς φορείς, ώστε να καθίσταται εφικτή στους πολίτες η άσκηση του δικαιώματος για προστασία της υγείας». Βλέπουμε στον βίο μας την εφαρμογή του ή μήπως βλέπουμε τους πολίτες πολλών ταχυτήτων, δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Χώρα μας;

Όπως επίσης και το άρθρο 35 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία της Υγείας: «Κάθε πρόσωπο δικαιούται να έχει πρόσβαση στην πρόληψη σε θέματα υγείας και να απολαύει ιατρικής περίθαλψης, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στις εθνικές νομοθεσίες και πρακτικές. Κατά τον καθορισμό και την εφαρμογή όλων των πολιτικών και δράσεων της Ένωσης, εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας του ανθρώπου». Αυτό είναι το ζητούμενο, εφαρμόζεται όμως δίκαια σε όλα τα κράτη της κοινοπραξίας;

Στην Χώρα μας βέβαια, όχι μόνο ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, αλλά έχει εξελιχθεί επιλεκτικά, να παρέχει δηλαδή το Κράτος ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους «ημέτερους», ή και στους παράνομους μετανάστες, όταν βλέπουμε στις ουρές των εξωτερικών ιατρείων και στα νοσοκομεία οι Έλληνες πολίτες, να είναι σε δεύτερη μοίρα! Το ελληνικό Κράτος, προστατεύει όλους τους «αλλογενείς» και απαξιώνει τους Έλληνες! Τότε, γιατί υπάρχει αυτό το Κράτος που το συγκροτούμε όλοι εμείς; Όταν ένα Κράτος δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες του, ποιος είναι ο σκοπός του να υπάρχει;

Τι θα γίνουν οι χιλιάδες πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους; Μάλιστα εκτιμάται ότι, περίπου 730.000 που δεν είναι μισθωτοί έχουν οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, με τους περίπου 580.000 να έχουν χρέη από 500 έως 3.000 ευρώ!

Για να δούμε τώρα, ποιος μπορεί να είναι πραγματικά ο σκοπός παροχής υπηρεσιών Υγείας, σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες στην Χώρα μας!

Το κύριο μέλημα του Κράτους, (όπως σαφώς αναφέρουν τα άρθρα του Συντάγματος πριν τις τροπολογίες), είναι πως οι πολίτες πρέπει να ζουν σε περιβάλλον που να προάγει την υγεία.

Έχει λοιπόν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι σε όλους τους πολίτες, να υπάρχουν κατάλληλες υποδομές , όπως σύγχρονα νοσοκομειακά ιδρύματα σε περιοχές εκτός του θορύβου των πόλεων, στον καθαρό αέρα, επαρκές και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μονάδες υποστήριξης για πολίτες με ειδικές ανάγκες, φαρμακευτική αγωγή με φάρμακα που θα έχουν μηδαμινές παρενέργειες και να προωθεί την υγιεινή διατροφή, εάν είναι δυνατόν -την Μεσογειακή-, για να περιοριστούν όσες ασθένειες είναι γνωστές σήμερα, ή ακόμα και να εξαφανιστούν! Να υπάρχουν σύγχρονα κέντρα για την απεξάρτηση και αποτοξίνωση για εξαρτημένα άτομα. Ειδικά κέντρα περίθαλψης (θεραπευτήρια) για ψυχολογικές ασθένειες, με υποστηρικτικούς παράγοντες που θα παρέχουν εξάσκηση πνεύματος και σώματος, με σκοπό την ενεργή λειτουργία του ατόμου στην ελληνική κοινωνία!

Αυτή θα είναι η πραγματική και ουσιαστική Παροχή-Φροντίδα Υγείας από ένα δίκαιο Κράτος, που προστατεύει και μεριμνά για όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες που το συγκροτούμε, αλλά που για να συμβεί, χρειάζεται πολιτική βούληση, από μία αληθινή Κυβέρνηση!!!

Μ.Π


Visited 17 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *