Δολοφονία Λυγγερίδη: Αθλητισμός και Οργανωμένο Έγκλημα -Μια Σκοτεινή Σχέση που διαρκεί.


Γράφει ο Αντώνης Χριστόπουλος

Ένας νεκρός και 67 συλληφθέντες οπαδοί του Ολυμπιακού για την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν σε υπηρεσία  και συγκεκριμένα στα ΜΑΤ σε αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη.

Μετά από οργανωμένη επίθεση που δέχθηκαν οι λιγοστές κλούβες της αστυνομίας έξω από το γήπεδο από οπαδούς του Ολυμπιακού, μια ναυτική φωτοβολίδα διαπέρασε το πόδι του άτυχου αστυνομικού με αποτέλεσμα να του κόψει την αρτηρία και δυστυχώς, το παλικάρι να χάσει τη ζωή του μετά από λίγες μέρες, αφού νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο. 

Θα σταθούμε όμως στο συγκεκριμένο αγώνα εκείνη την μαύρη νύχτα και να σχολιάσουμε με λίγα λόγια, το πώς ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Ήταν περίπου 400 άτομα οπαδοί και φίλαθλοι του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο,  όπου δίνεται το σύνθημα από κάποιον αρχηγό της θύρας 7 να βγαίνουν λίγοι – λίγοι έξω από το γήπεδο και συγκεκριμένα στις σκάλες του γηπέδου, θα προμηθεύονταν πέτρες φωτοβολίδες αυτοσχέδιες μολότοφ κλπ… έτσι λοιπόν ξεκίνησε η  επίθεση με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Λυγγερίδη. Όλα ήταν προσχεδιασμένα μέχρι και η ναυτική φωτοβολίδα δόθηκε σε κατάλληλο άτομο για να την πετάξει προς τους αστυνομικούς.  Η επίθεση ήταν οργανωμένη και χωρίς έλεος. Έτσι ή κάπως έτσι δρουν οι εγκληματκές οργανώσεις!
Αν όχι όλοι, κάποιοι απ’ αυτούς θα μπουν φυλακή για κακουργήματα. Κάποιοι όχι. Και το βασικό ερώτημα είναι. .  Αυτό ήταν; Τέλος η βία στα γήπεδα; 

Η οπαδική βία είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει την χώρα μας πολλές δεκαετίες…βία που πίσω της αφήνει από τραυματίες έως και νεκρούς! 

Νεκρός ο νεαρός φίλαθλος του Άρη που δέχτηκε άνανδρη επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα το άδικο χαμό του πρώτου. Όλο αυτό έγινε έξω στο δρόμο όπου ο φίλαθλος του Άρη δεν περίμενε όλη αυτή την εξέλιξη εις βάρος του. 

Νεκρός ο οπαδός της ΑΕΚ που θανατώθηκε από μαχαίρια στο χέρι σε ραντεβού που είχαν στην ευρύτερη περιοχή του γηπέδου της ΑΕΚ από οπαδούς ξένης ομάδας.
Ένα άλλο ραντεβού θανάτου ήταν στη λεωφόρο Λαυρίου, εκεί που οπαδοί δύο μεγάλων ομάδων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα έναν νεαρό νεκρό οπαδό του Παναθηναϊκού, αφού δέχθηκε άνανδρα πολλαπλές μαχαιριές σε όλο του το σώμα, αλλά και χτυπήματα στο κεφάλι, αφού στην νεκροψία τα χτυπήματα αυτά του είχαν δημιουργήσει κρανίο-εγκεφαλικές κακώσεις.

Πολλοί λένε ότι πίσω από τα επεισόδια αυτά υπάρχει κάποιος ηθικός αυτουργός. Μιλάνε για σχέση συγκεκριμένων οπαδών με τις διοικήσεις των ομάδων. Μιλάνε για χρηματισμό οπαδών από τις διοικήσεις. Άλλοι πάλι λένε ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται το κράτος. 

Τελικά ποιοι κρύβονται πίσω από τα επεισόδια και ποιους εξυπηρετούν? Δύο σοβαροί παράγοντες κρύβονται πίσω από την οπαδική βία όπου είναι και οι ηθικοί αυτουργοί. Οι πρόεδροι των ομάδων και η ίδια η πολιτεία. ΞΕΚΑΘΑΡΑ!  

Οι απλοί οπαδοί λειτουργούν ως εκτελεστικά όργανα των εκάστοτε διοικήσεων των ομάδων. Ουσιαστικά, οι πρόεδροι τους χρησιμοποιούν άλλοτε με μισθό, άλλοτε απλά για την ιδέα της ομάδας τους… Είναι πλανεμένα παιδιά ποτισμένα στην καθημερινότητα τους με βία, με ναρκωτικά και γενικά βλέπουμε άτομα κατά πλειοψηφία παραβατικά. 

Τα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν παρθεί από τους προέδρους σε συνεργασία με την πολιτεία είναι καθαρά το κλείσιμο των συνδέσμων. Και στις μέρες μας που γίνονται όλα ηλεκτρονικά, θα πρέπει τα εισιτήρια να βγαίνουν μόνο με ηλεκτρονική μορφή. Άρα οι οπαδοί χάνουν έναν σοβαρό λόγο να μην πηγαίνουν στους συνδέσμους!

Έπειτα θα πρέπει ο έλεγχος στα γήπεδα να είναι εξονυχιστικός! Αλλά δεν είναι. Για αυτό περνάνε στα γήπεδα φωτοβολίδες καπνογόνα δυναμίτες αλκοόλ ναρκωτικά κλπ. Και εδώ σταματάω… 

Μπαίνοντας στον επίλογο θα πω ότι όλα αυτά ΑΝ ήθελαν διοικήσεις και πολιτεία θα είχαν αποφευχθεί. Δεν το κάνουν όμως. 

Γιατί η νεολαία είναι η κινητήριος δύναμη για το  μέλλον και τα νέα παιδιά βρίσκονται χρονικά στην καθοριστική καμπή για να γαλουχηθούν είτε ως πολίτες, είτε ως οπαδοί. Αλλά βλέπουμε ότι τους αφήνουν, γιατί θέλουν και οι πρόεδροι να εκμεταλλευτούν αυτή την ζωτική τους ενέργεια, να τους παραδώσουν οπαδούς-ψηφοφόρους στην πολιτεία, ώστε να έχει νέους  αποπροσανατολισμένους και καθηλωμένους στην οπαδική βία με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην μετέπειτα πολιτική τους ζωή.

Να ξέρετε ότι πρόεδροι κόβουν μεροκάματο γενναίο σε συγκεκριμένα άτομα για να κατευθύνουν τους υπόλοιπους ή να εκτελούν διάφορες επιθυμίες των προέδρων. Και όλα αυτά τα μισθοδοτούμενα άτομα είναι μόνο του υπόκοσμου! “Μπουμπούκια” που λεμε…

Άρα οι πρόεδροι διατηρούν τους οπαδούς με μισθό να εκτελούν διαταγές σαν στρατιώτες σε συνεργασία με την εκάστοτε κυβέρνηση να κλείνουν τα μάτια για να υπάρχει ατιμωρησία και να σφυράνε αδιάφορα ….

Να ξέρετε πως….αν θέλει το κράτος, όλα αυτά τελειώνουν μέσα σε 24 ώρες. Πώς; Να αφήσει η πολιτεία να λειτουργήσει η δικαιοσύνη σε συνεργασία με την αστυνομία ΕΛΕΥΘΕΡΑ. 

Να γίνουν άμεσες συλλήψεις των αρχηγών των συνδέσμων που αποδεδειγμένα έχουν κάνει αξιόποινες πράξεις αλλά και των απλών μελών. Κλείσιμο των συνδέσμων. Κλείσιμο των θυρών για κάποιο χρονικό διάστημα που στεγάζουν τον πυρήνα των φανατικών. Οποιοσδήποτε πιαστεί με κατοχή ναρκωτικών ουσιών απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα ή εσαεί!

Οποιοσδήποτε πρόεδρος συγκαλύπτει ή προτρέπει να γίνουν επεισόδια, να τιμωρείται παραδειγματικά και να απομακρύνεται άμεσα από την ομάδα που διοικεί και στο μέλλον να του απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπλοκή, γενικά με τον αθλητισμό. 

Από κει και πέρα θα πρέπει η πολιτεία να ξεκινήσει να επαναφέρει την άθληση στα σχολεία. Σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Να ξεκινήσει η νεολαία να αποκτά αθλητική παιδεία, να δίνει νέα ενδιαφέροντα με άμεση συμμετοχή νέων ανθρώπων. Να τα ενημερώνει από μικρή ηλικία και να τα βοηθάει να ανέβουν σε αθλητικό επίπεδο. Όλα λοιπόν γίνονται… αρκεί να υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση που να ενδιαφέρεται για τα ελληνόπουλα! 


Visited 24 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *