Ελλάδα: Για ποιό κράτος δικαίου μιλάμε;

Κράτος δικαίου! Ένας διακαής πόθος όλων των Ελλήνων πολιτών, που όμως παραμένει μετέωρος! Και γιατί το λέμε αυτό;


Γιατί παρά τις εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις των “άριστων” πολιτικών μας, αυτών που βρίσκονται στην “σωστή πλευρά της ιστορίας”, της κυβέρνησης του 41%, η οποία  ισχυρίζεται ότι όλα λειτουργούν εύρυθμα στο κράτος και η “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη πράττει τα δέοντα ως οφείλει, μάλιστα αδέκαστα απέναντι στους πολίτες!

Έλα όμως που σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας στις 25/10/2023,
δημοσιεύθηκε μια έρευνα, στην οποία η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ 31 χωρών στην 29η θέση, σύμφωνα με υποθέσεις που αφορούν τους κανόνες Δικαίου! Συγκεκριμένα η έκθεση του διεθνούς οργανισμού «World Justice Project», τοποθετεί τη χώρα μας στις τελευταίες θέσεις της λίστας, σε υποθέσεις Αστικής και Ποινικής δικαιοσύνης για αρκετά χρόνια!

Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; Mα η κυβέρνηση του Κυριάκου
Μητσοτάκη
είναι αυτή που διορίζει τους Δικαστικούς Λειτουργούς και με αυτή την επιβολή της εξουσίας της πράττει αυθαίρετα ερήμην των πολιτών, φροντίζοντας μάλιστα να την εδραιώνει στην συλλογική συνείδηση μέσω της χρηματοδότησης- εξαγοράς των ΜΜΕ – βλέπε “λίστα Πέτσα”!

Ωστόσο δεν είναι μόνο η τωρινή κυβέρνηση που λειτουργεί αυταρχικά, αφού κι άλλες στο παρελθόν έπραξαν τα ίδια. Έχει γίνει πλέον απόλυτα αντιληπτό από όλους μας ότι, οι αποφάσεις των δικαστηρίων εξαρτώνται από τις απαιτήσεις των εντολών της εξουσίας- βλέπε τα αναρίθμητα δικαστικά σκάνδαλα. Τελικά η διορισμένη και εξαρτημένη Δικαιοσύνη βρίσκεται απέναντι από ό,τι μπορεί να πρεσβεύουν οι ξεκάθαρες και απόλυτες έννοιες, αυτές της Αλήθειας και του Δικαίου.

Σίγουρα λοιπόν οι πολίτες δεν έχουν επιλογές ελεύθερης βούλησης, αφού
η χειραγωγημένη Δικαιοσύνη βγάζει αποφάσεις “κομμένες και ραμμένες”
στα μέτρα της εξουσίας!

• Αρθρογραφία: Π.Μ.

Visited 12 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *