Ένα κράτος “Δάσκαλε που δίδασκες”…

Μας κάνει ζωηρή εντύπωση ο λόγος του πρωθυπουργεύοντος Κυριάκου Μητσοτάκη, που επικεντρώνει την ομιλία του στην τήρηση του νόμου περί της φοροδιαφυγής, κάνοντας συστάσεις προς τους πολίτες.

Θα συμφωνήσουμε ότι ως προς αυτό έχει δίκιο, πρέπει οι πολίτες να είναι συνεπείς σε αυτή την υποχρέωση, ώστε η φορολογία να στηρίζει τις ανάγκες του Κράτους σε όλες τις βαθμίδες!

Το μόνο που ξέχασε να συμπληρώσει, είναι εάν το ίδιο το Κράτος πράττει με συνέπεια ως προς την ανταποδοτικότητα της φορολογίας, για τις υποδομές του, όπως (Οικονομία, Ενέργεια, Βιομηχανία, Ναυτιλία κ.α.), ώστε να στηρίξουν τις παροχές στις υπηρεσίες (Υγεία, Παιδεία, Δικαιοσύνη, Περιβάλλον), όταν ήδη γνωρίζουμε πως οι φόροι των πολιτών, δεσμεύονται από ένα “μόρφωμα”την ΑΑΔΕ, μια εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που αποκομίζει τους φόρους και τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.

Πού είναι λοιπόν η συνέπεια και η ευθύνη του Κράτους σύμφωνα με το Σύνταγμα, όταν το ίδιο παραβιάζει τους κανόνες του, στερώντας από τους πολίτες τις βασικές τους ανάγκες, όπως Στέγαση, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλεια, Οδικό δίκτυο και γενικότερα όλες τις απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες, στις οποίες θα έπρεπε να είναι αρωγός! Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πληρώνουμε τόσους φόρους!

Άραγε πού “βλέπει” ο κ. Μητσοτάκης αντικοινωνική στάση από τους πολίτες, όταν η διαχείριση της κυβέρνησής του με τους νόμους που ψηφίζει, είναι εναντίον κάθε δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών! Με ποιον τρόπο πρέπει να αμυνθούν για να επιβιώσουν οι πολίτες, από την φορομπιχτική λαίλαπα που τους εξουθενώνει; Αυτό θεωρείται μεταρρύθμιση;             

‘Ετσι, σαν αποτέλεσμα προκύπτει, ότι όλοι εμείς οι φτωχοποιημένοι πολίτες, είναι αδύνατον να συμβιβαστούμε με τις ενέργειες αυτές, τις άδικες και παράνομες αποφάσεις, που νομοθετεί το Κράτος εναντίον μας!  

Μ. Π.

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *