Θεσσαλία: 200 ευρώ για τον κάθε πληγέντα – Χαρτζιλίκι για τσιγάρα η κρατική “αρωγή”

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν τα νέα για την καταβολή πρώτης αρωγής στους πλημμυροπαθείς δίνοντας αριθμούς δικαιούχων και ποσά που χορηγήθηκαν.

Βέβαια, οι αριθμοί  δεν συμφωνούν επ` ουδενί στα διάφορα ειδησεογραφικά πρακτορεία και έχουν απόκλιση μερικών χιλιάδων ευρώ και μερικών εκατοντάδων δικαιούχων.

Λογικό, αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από κανέναν αρμόδιο!

Είναι αποτελέσματα υποθέσεων ή στατιστικών;

Αφού είναι όλα κατά προσέγγιση, όπως και το σύστημα που λειτουργούν οι αρμόδιοι, ας κάνουμε και εμείς την στατιστική μας και με απλά μαθηματικά δημοτικού να δούμε τι σημαίνουν τα ποσά που χορηγήθηκαν.

Ας είμαστε και λίγο large και να πάρουμε ως δεδομένα τις μέγιστες τιμές που δόθηκαν, δηλαδή 80 εκατομμύρια ευρώ σε 20.000 δικαιούχους.

Ένα το κρατούμενο.

Επλήγησαν πέντε νομοί στην κακοκαιρία που είχε όνομα -μάλλον για να μην πάρουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες- Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λάρισας, Φθιώτιδας με συνολικό πληθυσμό 886.946 κατοίκων.

Με βάση όλο το υλικό εικόνας, βίντεο και πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί από πολίτες και πρακτορεία ειδήσεων, οι καταστροφές είναι τεράστιες. Ολόκληρα χωριά έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη. Χιλιάδες σπίτια καλύφθηκαν από νερό μερικώς ή ολικώς, όπως και πάμπολλα αυτοκίνητα αχρηστεύτηκαν λόγω των τόνων λάσπης που κάλυψε τα πάντα.  Χιλιάδες ζώα πνίγηκαν, χιλιάδες στρέμματα παραγωγής καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Άρα μιλάμε πως τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι των πληγέντων νομών, περίπου 400.000, έχουν πάθει ζημιά στην περιουσία τους.

Δεύτερο κρατούμενο.

Συνεπώς, οι πράξεις των αριθμών δείχνουν πως κάθε πληγέντας θα λάβει, χονδρικά, 200 ευρώ, όπως προκύπτει από την απλή διαίρεση επιπέδου δημοτικού: 80.000.000 το ποσό αρωγής δια 400.000 οι πληγέντες. 

ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ!!! Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να πάρεις καφέ και τσιγάρα και να κάθεσαι να βλέπεις την καταστροφή του βίου σου..

Για να λάβουν βέβαια αυτό το τεράστιο ποσό αρκεί να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και έγγραφα και ό,τι πάρουν!! Έγγραφα, τα οποία, θεωρητικά, με κάποιον τρόπο να έχουν διασωθεί από την καταστροφή ή οι κάτοχοί τους να έχουν “υπερ-μνήμη” ώστε να θυμούνται αριθμούς παροχών ή αριθμό πρωτοκόλλου ας πούμε!

Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Εν έτει 2023, είδαμε πως σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε χωριά, κυκλοφορούσαν με βάρκες για να κάνουν διασώσεις…

Εικόνες που τις είδαμε στις ίδιες περιοχές και τρία χρόνια πριν.

Οι ίδιοι αρμόδιοι φορείς ήταν και τότε, οι οποίοι κατέβασαν κονδύλια για αντιπλημμυρικά έργα και για αποζημιώσεις. Μηδέν εις το πηλίκον σε αυτή την πράξη…

Αλήθεια, εισέπραξαν οι άνθρωποι τις προηγούμενες αποζημιώσεις;;

Συνοψίζοντας, κατανοούμε πως ένας άνθρωπος που καταστράφηκε το σπίτι του και  η επιχείρηση του ολοσχερώς, αν όλα πάνε καλά, θα λάβει μερικά ευρώ κρατική αρωγή. Όπου κρατική αρωγή είναι νομικό τερτίπι για την μη καταβολή αποζημιώσεων. Αν δεν κριθεί “ακατάλληλο”  το οίκημα, δεν δικαιούται μία!! 

Μερικά ευρώ…

Είναι η κοστολόγηση των αρμόδιων αρχών και φορέων για τον βίο ενός πολίτη της χώρας που αυτοί έχουν την ευθύνη.

Είναι η κοστολόγηση της εργασίας ενός πολίτη που παράγει οικονομία στην χώρα που αυτοί έχουν την ευθύνη της.

Είναι η κοστολόγηση της αποκατάστασης ενός πολίτη που ζητούν την ψήφο του για να έχουν αυτοί την ευθύνη της χώρας.

Είναι η κοστολόγηση της “υπευθυνότητας” του πολίτη που υπάκουσε στο μήνυμα αυτών που έχουν την ευθύνη και έφυγε να σωθεί.

Είναι η κοστολόγηση από αυτούς που έχουν την ευθύνη, για τους συνανθρώπους μας, που έχασαν το σπίτι τους, την εργασία τους αλλά και κάποιον συγγενή τους.

Άραγε θα μάθουμε ποτέ πόσο κοστίζουν  οι ψυχές που χάθηκαν;

Αγγελική Χέλη

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *