Επίδομα Χριστουγέννων: Το μαρτύριο της οικονομικής “σταγόνας” συνεχίζεται…


Εντοπίσαμε ένα δημοσίευμα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, στο οποίο με δηλώσεις τους ο πρωθυπουργεύων, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός των Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, υποσχέθηκαν μεταξύ άλλων ως συνήθως, να εξαντλήσουν κάθε μέσον, ώστε να στηρίξουν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που μας δεσμεύουν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης! 

Είχαμε δεν είχαμε δηλαδή, θα υποστούμε ξανά το μαρτύριο της “οικονομικής σταγόνας”, όπως αποφάσισε μετά λόγου εντολών το συμβούλιο των “αρίστων”! Καλά, τι γίνεται ρε παιδιά στην ιερή μας χώρα, οι πολίτες περιμένουν εναγωνίως να πάρουν τα επιδόματα για να ζήσουν; Δηλαδή, δεν υπάρχει προσφορά εργασίας να απασχοληθεί ο ντόπιος πληθυσμός; Και η πολιτική εξουσία (που βέβαια είναι εκτός ουσίας), τι κάνει γι αυτό; Περιμένει να πάρει “πράσινο φως” από κάποιον οίκο αξιολόγησης (βλέπε “Fitch”), ώστε να διαθέσει τα πενιχρά επιδόματα που υπόσχεται στους πολίτες!

Φαίνεται ότι κάτι κυλάει στραβά, όταν η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως η οικονομία πηγαίνει “πολύ καλά”, βάσει της είσπραξης των φορολογικών εσόδων, που υπερέβησαν τον στόχο για εφέτος. Και επομένως, αφού βρισκόμαστε “εκτός Μνημονίων”, θα έπρεπε η “εύρωστη”, όπως ισχυρίζονται, οικονομία, να καλύπτει τις δημοσιονομικές ανάγκες και όχι να στοχεύει, στο να έχει “καλή εικόνα” απέναντι στους οίκους αξιολόγησης του εξωτερικού!

Το Κράτος που συγκροτεί τις κατάλληλες υποδομές για την στήριξη των αναγκών του, συντονίζει τις λειτουργίες των οργάνων του με τέτοιο τρόπο, ώστε να ικανοποιεί στο μέγιστο δυνατό τον εύρυθμο βίο του πληθυσμού του! 

Στον ισολογισμό του Κράτους για το έτος 2022, φαίνεται ότι υπάρχουν τεράστια ποσά (περίπου 800 δις), που μας καθιστούν το πλουσιότερο Κράτος της Ευρώπης (!!!) αλλά εμείς, περιμένουμε να μας αξιολογήσουν ξένοι παράγοντες. Θα έπρεπε η Κυβέρνηση με αυτόν τον δημόσιο πλούτο, να κάνει σωστή διαχείριση υπέρ της ελληνικής κοινωνίας. Να διανείμει  αυτά τα κεφάλαια,  ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία της πολιτείας στο σύνολό της, ικανοποιώντας τις ανάγκες του βίου των πολιτών.

Για πείτε μας εκεί στην Κυβέρνηση, όταν πρόκειται να δώσετε τα επιδόματα στους Παράνομους Μετανάστες, ρωτάτε τους οίκους αξιολόγησης, ή απλά “σκορπίζετε” τις εισφορές των Ελλήνων πολιτών σαν “καλά παιδιά” υποταγμένα, απέναντι στα αφεντικά σας;

Μην γελιέστε, ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας , έχει και ενθύμηση και γνώση, για όσα συμβαίνουν διαχρονικά στην Ελλάδα μας, την μήτρα του παγκόσμιου πολιτισμού!

Μ.Π.

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *