Η ΑΑΔΕ,επιστράτευσε Ρομπότ για την φοροδιαφυγή.


Γράφει ο Στέφανος Σουφλερός

Το νέο λογισμικό εργαλείο ΡΟΜΠΟΤ της ΑΑΔΕ, που θα ελέγχει και θα διασταυρώνει πληροφορίες από τις ελληνικές τράπεζες -κι όχι μόνο- είναι σχεδόν έτοιμο. Όλοι οι φορολογούμενοι πολίτες θα ελέγχονται για τις καταθέσεις, τα περιουσιακά τους στοιχεία και κατά πόσο συμφωνούν αυτά, που θα προκύπτουν από τους ελέγχους, με τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ διαθέτουν πλέον ένα νέο εργαλείο ελέγχου, το Ειδικό Λογισμικό Αυτοματοποιημένου Ελέγχου Προσαύξησης Περιουσίας (ΕΛΑΕΠΠ), όπου θα έχουν την δυνατότητα να μπαίνουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια, σε θυρίδες με πλάκες χρυσού, κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, οι οποίες είναι ασφαλισμένες και σε ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε, που να υπάρχει περιουσιακό στοιχείο πολίτη, έτσι ώστε να γίνεται η διασταύρωση με την φορολογική δήλωση του και στην περίπτωση, που δεν είναι δηλωμένα, ο πολίτης να φορολογείται γι’ αυτό.

Μέχρι εδώ, όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι ορθά πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος έλεγχος και όλοι οι πολίτες να συμμορφώνονται με βάση την νομοθεσία, για την φορολόγησή τους. Το οξύμωρο και το παράλογο αρχίζει από την στιγμή, που όλο αυτό γίνεται από μια ιδιωτική εταιρία, μια ανεξάρτητη αρχή, την ΑΑΔΕ που το κράτος, όχι μόνο παραχώρησε αυτήν την δυνατότητα του σε ιδιώτη, αλλά δεν έχει καμία ισχύ άσκησης ελέγχου σε αυτόν, για την ορθή διαδικασία ελέγχου. Και το χειρότερο είναι, ότι οι ίδιοι που είχαν την εξουσία παραχώρησαν με νομιμοφανή τρόπο την δυνατότητα είσπραξης φόρων!

Όλοι αυτοί που ψήφισαν αυτούς τους νόμους, διασφάλισαν τα δικά τους περιουσιακά στοιχεία, δημιουργώντας ένα διαφορετικό καθεστώς, αφορολόγητο, έτσι ώστε το νέο εργαλείο της ΑΑΔΕ και όποιον άλλο μηχανισμό ή λογισμικό εμφανίσει στο μέλλον, να μην τους αγγίζει, να μην τους ελέγχει.

Όσο και να ψάξει κάποιος δεν θα βρει ποτέ καμία παραχώρηση του πολίτη προς τους διαχειριστές του, να ψηφίζουν αυτούς τους απαράδεκτους και απάνθρωπους νόμους, να δημιουργούν δηλαδή ειδικά καθεστώτα φορολόγησης για τους εαυτούς τους και ασυλίες, που να καλύπτουν τις αντισυνταγματικές πρακτικές τους.

Πώς θα βρεθεί η διαδρομή του μαύρου χρήματος (γιατί αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης του συγκεκριμένου λογισμικού όπως μας αναφέρουν) αφού όταν συναντά πολιτικά πρόσωπα οι πόρτες είναι κλειστές, λόγω αφορολόγητου καθεστώτος ή λόγω ασυλίας;

Η ιστορία έχει δείξει ότι από όλα τα σκάνδαλα με τις διάφορες λίστες που αναφερόταν σε πολιτικά πρόσωπα, δεν μάθαμε ποτέ την αλήθεια γιατί απλά κουκουλώθηκαν..

Είναι ποτέ δυνατόν, αυτοί που νομοθετούν για να είναι στο απυρόβλητο και να κινούνται ελεύθερα, να δεχτούν έλεγχο από μια ανεξάρτητη αρχή;

Νομίζουν ότι είναι μικροί θεοί κι ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, κι όλο αυτό με την ανοχή του πολίτη που δεν συμμετέχει στα κοινά. Δεν θέλει να αναλάβει ο ίδιος την διοίκηση του εαυτού του και βάζει πάντα κάποιους άλλους, εναλλάσσοντας ανά τετραετία μια τον έναν και μια τον άλλον, με τα γνωστά αποτελέσματα που έχουμε και γνωρίζουμε όλοι.

Υπάρχει ένα όριο, μια κόκκινη γραμμή, μέχρι που μπορεί να λειτουργεί έτσι η κοινωνία των ανθρώπων, ο κοινός νους δηλαδή, ενώ γνωρίζει το αποτέλεσμα και θέλει να το αλλάξει, συνεχίζει να κάνει το ίδιο και να επιλέγει ξανά και ξανά τους ίδιους και αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί αρκετά χρόνια τώρα.

Είναι καθήκον της κοινωνίας, να αντιδράσει απέναντι στις αντισυνταγματικές κι απάνθρωπες πρακτικές της κάθε εξουσίας και να σηκώσει το ανάστημα της, δείχνοντας ότι μπορεί να διοικηθεί από ανθρώπους με νόηση, έχοντας έναν αξιακό σκελετό λογικής, ελευθερίας, δικαιοσύνης, ισονομίας με ουσιαστική Δημοκρατική πρακτική, που θα διασφαλίζει τα δίκαια του ανθρώπου, όπου κι αν βρίσκετε, γιατί το πρόβλημα διαβίωσης δεν το αντιμετωπίζει μόνον ο άνθρωπος που κατοικεί στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο μόνος που παράγει πλούτο είναι ο πολίτης όλοι οι υπόλοιποι είναι διαχειριστές αυτού του πλούτου. Ήρθε ο καιρός που η διαχείριση πρέπει να περάσει στα χέρια των ιδιοκτητών και να σταματήσει αυτή η αδικία μια για πάντα και να μην επιτραπεί ποτέ ξανά και σε κανέναν να επιστρέψει στην σημερινή κατάσταση που είναι μακριά από την φυσιολογία του ανθρώπου.


Visited 32 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *