Η επικοινωνιακή και μόνον.. επίσκεψη Ν.Δένδια, στην 115 πτέρυγα μάχης, στην Σούδα.


Γράφει η Ελευθερία Δελαγραμμάτικα

Ο Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ν.Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Δημοσθένη Γρηγοριάδη, πραγματοποίησε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 επίσκεψη, στην 340 Μοίρα, της 115 Πτέρυγας Μάχης, στο Ακρωτήρι Σούδας Χανίων.Μεταξύ άλλων ο Υπουργός είπε :
«Το ελληνικό κράτος συνεχίζει την προσπάθεια για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Όπως ξέρετε, ήδη συζητάμε, την απόκτηση και του F-35, του πιο σύγχρονου αεροσκάφους στον κόσμο, το οποίο θα ενισχύσει αναμφισβήτητα την επιχειρησιακή και την αποτρεπτική ικανότητα της πατρίδας μας».
Ο Όμηρος αναφέρει στην Ιλιάδα “εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης”
Kι εσύ προς τι τον πόλεμον φοβείσαι και την μάχην;
Με τι θα πάμε στην μάχη Υπουργέ μου;
Πώς θα υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας, ξυπόλητοι στα αγκάθια,όταν έχουμε ήδη παραιτηθεί, αμετάκλητα και άνευ όρων και όταν τα έχουμε ξεπουλήσει όλα;
Εμείς βέβαια, θα πούμε ναι, στον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αλλά με την πολιτική ξεπουλήματος που ακολουθούν… δεν θα υπάρχει πλέον στρατιωτικός εξοπλισμός, για να ενισχύσουν τα επερχόμενα F 35..
Είναι γεγονός ότι, όσες κυβερνήσεις πέρασαν στην Ελλάδα, δεν έχουν αφήσει.. καμία δημόσια αμυντική βιομηχανία,έτσι ώστε, η χώρα μας να είναι αυτάρκης.
Ακολούθησαν πιστά, όλες οι κυβερνήσεις, με σχέδιο, την πολιτική ξεπουλήματος, σε όλες τις αμυντικές βιομηχανίες μας, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους, είτε γιατί ήταν ανίκανοι να τις λειτουργήσουν, είτε γιατί ήθελαν να αποποιηθούν -αποκρύψουν κάθε στοιχείο παρανομίας που έχει τελεστεί.

Ας μην ξεχνάμε όμως, και τις 6 μοναδικές, δημόσιες αμυντικές βιομηχανίες, όπου όποια κυβέρνηση πέρασε, φρόντισε να τις αφήσει με χρέη και κακοδιαχείριση.
Υπονομεύτηκαν δε, στα χρόνια των μνημονίων , με πιέσεις της Τρόικας και άλλων ξένων συμφερόντων, για να πληρώσουμε τις Τράπεζες ,τους δανειστές και την ΑΑΔΕ.
Επίσης φρόντισαν, να εξυγιανθούν.. όλες και οι 6 αμυντικές βιομηχανίες μας, δηλαδή τις απάλλαξαν από όλα τα χρέη, τα οποία τα πέρασαν στο δημόσιο χρέος, δηλαδή σε εμάς τους πολίτες και τις παρέδωσαν πεντακάθαρες, ως καθαρά δώρα, στους νέους ιδιοκτήτες.
Ναί καλά καταλάβατε, εμείς πληρώσαμε, τρεις και τέσσερις φορές, τις αμυντικές βιομηχανίες για να τις δωρίσουμε στο τέλος, πεντακάθαρες.
Ας μην ξεχνάμε,και την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά όπου για να εκταμιευθεί, η πρώτη δόση ήταν προαπαιτούμενο να διασπαστεί η ΕΑΣ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ξεπούλησαν το εμπορικό κομμάτι της κρατικής βιομηχανίας, χωρίς να υπολογίσουν την περιουσία του. Απάλλαξαν τους υπευθύνους από κάθε ευθύνη ,δηλαδή τους χορήγησαν ασυλία και διέγραψαν και όλα τα χρέη των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.Έτσι ώστε ,να είναι ελεύθερη βαρών στον νέο ιδιοκτήτη.
Το δε στρατιωτικό κομμάτι, που απέμεινε στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ, ξεπουλήθηκε και αυτό για να γίνει κυβερνητικό πάρκο.
Η ΛΑΡΚΟ ενώ ανήκε στο δημόσιο, τελούσε υπό καθεστώς πτώχευσης λόγω υπέρογκων χρεών και κακοδιαχείρισης και χαρίστηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη,στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Η ΕΛΒΟ, ενώ είχε κέρδη και ανήκε στο δημόσιο, επί κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τον ίδιο τρόπο, φρόντισαν και την χάρισαν, σε Ισραηλιτική εταιρεία έναντι 3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχε προίκα 4,5 δις ευρώ.
Η ΕΑΒ, που στις μέρες μας ,είχε τεθεί θέμα εξυγίανσης από την LOCKHEED MARTIN, που από συνεργάτης γίνεται ιδιοκτήτης του 65% και με ανακοίνωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Δένδια, περνάει στη δικαιοδοσία του υπουργείου Άμυνας, με νέο διοικητικό συμβούλιο, για να εξυγιανθούν τα οικονομικά της.
Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ξεπουλήθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, στον εφοπλιστή Προκοπίου με σκοπό δημιουργίας μονάδας LNG.
Τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, χαρίστηκαν στην Αμερικάνικη Εταιρεία ΟΝΕΧ, με την εγγύηση της Αμερικανικής Τράπεζας DFC, αφού πρώτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, φρόντισε να “εξυγιανθούν”.
Αααα εδώ,μπορούν να μας πουν, τι δουλειά έχει το Ελληνικό κράτος να συζητήσει την δανειοδότηση 125 εκατ. δολαρίων της Αμερικανικής εταιρείας ΟΝΕΧ, στην πρόσφατη συνάντηση Γεραπετρίτη -Μπλίνκεν;
Εμείς όμως υποθέτουμε, ότι ο μόνος λόγος είναι ότι, θα καταθέσουμε σαν Ελληνικό Κράτος, εγγυήσεις για τα δάνεια της ιδιωτικής εταιρείας ΟΝΕΧ.
Και ερχόμαστε στο σήμερα, όπου με τον Ουκρανικό πόλεμο, έχουν αδειάσει, σύμφωνα με δημοσιεύματα και δελτία τύπου, τις μισές αποθήκες πυρομαχικών από όλη την Ελλάδα ,από την Κοζάνη από την Κόρινθο από τα νησιά μας και τελευταία είδαμε και την επιστολή Μπλίνκεν όπου μας έδιναν 200 εκ δολάρια, για να χορηγήσουμε-χαρίσουμε- στρατιωτικό εξοπλισμό, αξίας 2 δις ευρώ στην Ουκρανία.
Ας δούμε τώρα και άλλο ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για πες Υπουργέ μου, πόσους στρατιωτικούς έχετε αναγκάσει να παραιτηθούν λόγω χαμηλής ανταμοιβής;
Πρόσφατο είναι το παράδειγμα των 17 αξιωματικών του ΠΝ, που αρνήθηκαν να στελεχώσουν την φρεγάτα ΥΔΡΑ, λόγω εργασιακών και μισθολογικών συνθηκών.
Βλέπετε λοιπόν ότι, οι πράξεις και τα έργα των πολιτικών μας έχουν άμεση συνέπεια και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και σε όλα τα σώματα .
Ναι λοιπόν, στον εκσυγχρονισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, Υπουργέ μου, αλλά που θα χρησιμοποιηθούν τα F-35; Θα χρησιμοποιηθούν, για την προστασία της Εθνικής μας ακεραιότητας ή προς όφελος των πολιτικών του ΝΑΤΟ;
Όταν,βλέπουμε ότι, για να υπερασπιστούμε την εθνική κυριαρχία μας, τα νησιά μας, από τους Τούρκους, πρέπει να πάρουμε άδεια, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το ΝΑΤΟ.
Έχουμε ήδη παραιτηθεί, από την υπεράσπιση των εδαφών μας !!!!!
Τι θα υπερασπιστούμε αφού όλα εχουν ξεπουληθεί, τα πάντα έχουν ιδιωτικοποιηθεί ,οτι λιμάνια είχαμε τα έχετε ιδιωτικοποιήσει ,την παιδεία την ιδιωτικοποιήσατε,την υγεία την ιδιωτικοποιήσατε ,έχουμε παραδώσει στους Αμερικάνους όλες τις βάσεις μας με νόμο του κράτους και μάλιστα με οικονομική συνδρομή του Αμερικανικού υπουργείου οικονομικών, συντηρούνται όλες οι βάσεις ,έχετε δώσει τα πάντα ,ακόμα και την Ελλάδα την μετατρέψατε σε ιδιωτική εταιρεία ΑΕ!!!!
Ποιά Ελλάδα θα προστατεύσουμε και από ποιόν;
Μία Πολιτεία για να αναστηλωθεί θα πρέπει πρώτα να πάρει πίσω, ότι εσείς ξεπουλήσατε γιατί μόνον τότε θα αποκτήσει πραγματικά την κυριαρχία της και θα έχει και λόγο να την προστατεύσει.
Τότε, θα πρέπει να ανακτήσει όλες τις αμυντικές της βιομηχανίες και θα φροντίσει να τις επανδρώσει με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμούς που θα κατασκευάζονται μόνο στον Ελλαδικό χώρο.
Τότε θα φροντίσει να κατασκευάζει ΕΓΧΩΡΙΟ στρατιωτικό εξοπλισμό και οχι να αναγκάζεται να αγοράζει, με ασύλληπτα χρηματικά ποσά από ξένες χώρες, για να είναι χρόνια υποδουλωμένη.
Τότε μόνο θα δώσουν κύρος και θα καταστήσουν τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, παράγοντες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου του Ελληνικού Έθνους και θα έχει λόγους να υπερασπιστεί την ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΤΕ!!!!!


Visited 11 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *