Η ΤτΕ… θυμήθηκε τώρα να ελέγξει τους servicers;


Η Τράπεζα της Ελλάδος στις 24/4/2024, μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ετοιμάζεται να στείλει επιστολές σε εταιρείες που διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια», επειδή “δεν πληρούν τους όρους ολοκληρωμένου φακέλου”, προκειμένου να δώσει εκ νέου άδειες λειτουργίας σε αρκετές από αυτές. Ουσιαστικά, αυτό που μας λέει η ΤτΕ είναι ότι, καμία εταιρία δεν νομιμοποιείται να λειτουργεί στην Ελλάδα.

Μεγάλες εταιρείες του κλάδου μάλιστα, καλούνται να διαχειριστούν τεράστιο όγκο δανείων, τα οποία δεν έχουν εξυπηρετηθεί, που αν και βγήκαν από τους ισολογισμούς των τραπεζών, εξακολουθούν να βρίσκονται στην ελληνική οικονομία ως χρέος, το οποίο επιβαρύνει το ελληνικό Δημόσιο -δηλαδή πάλι εμάς, αφού το Δημόσιο είμαστε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες πολίτες- ποσά άνω των 80 δις €!

Το Δημόσιο έχει δώσει περίπου 250 δις για να “σώσει” τις τράπεζες και θα μπορούσε να είχε εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια των πολιτών από τις τράπεζες, ώστε να μην κυκλοφορεί “αδέσποτο” το χρέος των 80 δισεκατομμυρίων στην Ελληνική οικονομία! Έτσι θα διασφάλιζε και την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων. Γιατί οι Έλληνες πολίτες έχουν πληρώσει ήδη τα χρέη τους με χρήματα από τους φόρους τους, που χρησιμοποιήθηκαν για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών!

Αυτό το “χρέος” λοιπόν θέλουν να το “ρίξουν” ξανά σ’ εμάς τους ίδιους πολίτες, τα διαχρονικά “κορόιδα” όπως πάντα!

Τώρα λοιπόν η ΤτΕ θυμήθηκε να ελέγξει τους ίδιους servicers, ότι δεν πληρούν τους όρους να συνεχίζουν την «ληστεία» στο βίος της ελληνικής κοινωνίας και πρέπει να εξετάσει την “αδικία”, προκειμένου να “διορθώσει” την νομιμότητά τους!

Η ΤτΕ βεβαίως, “βλέπει” την αδικία μόνο όσον αφορά το τυπικό μέρος της λειτουργίας των servicers, κάνοντας τα στραβά μάτια στην κατάφωρη αδικία, εναντίον της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Θα πρέπει να εξηγήσουμε όμως ποιοι είναι οι servicers, για όσους πολίτες δεν γνωρίζουν τον όρο και να τον έχουν υπ’ όψιν τους. Είναι «οντότητες διαχειριστών, που διαχειρίζονται σε καθημερινή βάση, ομάδες, από εισπράξεις που έχουν αποκτηθεί μέσω απαιτήσεων (π.χ. κόκκινα δάνεια), ή από προσωπικά ανοίγματα μέσω του χρήματος»! Ονομάζονται με τον νομικό όρο, Ένωση Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ).

Με άλλα λόγια είναι εταιρείες- τράπεζες, που εκμεταλλεύονται ευκαιρίες από κόκκινα δάνεια, κατασχεμένα ακίνητα και πτωχευμένα νοικοκυριά! Όλοι αυτοί λοιπόν, “αγόρασαν” όλα αυτά τα χρέη σε ευκαιριακές τιμές, όπως λέμε ”κοψοχρονιά” από τις τράπεζες, με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Αλήθεια, εμείς οι πολίτες δεν θα μπορούσαμε να εξαγοράσουμε τα χρέη μας – αν και εφόσον υπήρχαν- με τους ίδιους όρους; Αλλά όχι, γιατί οι διαχειριστές μας δεν θα είχαν κανένα όφελος, αφού η συγκεκριμένη “συναλλαγή”, τους δίνει μια φαύλη οικονομική ευμάρεια! Προτιμούν έτσι φυσικά να συναλλάσσονται με τα «αρπακτικά γεράκια», όπως έχουν καταγραφεί στην συνείδηση των ταλαίπωρων και ξεκάθαρα καταπιεσμένων Ελλήνων πολιτών!

Να θυμίσουμε ότι η ΤτΕ, έχει δώσει άδεια σε τουλάχιστον 21 τέτοιες εταιρείες! Την εποχή που έπρεπε να προστατέψει τους πολίτες από την λαίλαπα των ιδιωτών δεν το έπραξε, παρά του ότι τα χρέη είχαν ήδη αποπληρωθεί!

Τότε, αφού παράνομα έπραξαν αυτοί οι servicers, δεν θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω και τις κατασχεμένες περιουσίες στους πολίτες που έχουν βλάψει; Έτσι δεν θα ήταν μια δίκαιη επανόρθωση από την Τράπεζα εφ’ όσον αξιολογεί (όπως τουλάχιστον δείχνει), ξανά τις ενέργειες των servicers;

Όμως, χρόνια τώρα η ΤτΕ «έκανε πλάτες» σ’ αυτές τις Εταιρίες, να «αρπάξουν» όσα περισσότερα μπορούσαν…

Αναρωτιόμαστε, είναι έτσι άραγε, ή προσπαθούν με συγκεκριμένη στρατηγική να ρίξουν «στάχτη στα μάτια» στην ελληνική κοινωνία, ώστε να την διατηρούν σε αδράνεια; Ε, αν δεν είναι «ξεκάρφωμα» αυτό, τότε πως αλλιώς μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε; Πάντως κατά την άποψη των «ανοιχτόμυαλων» Ελλήνων πολιτών, οι ενέργειες της ΤτΕ είναι ένα είδος «σπέκουλας» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενόψει και των ευρωεκλογών!

Να θυμίσουμε στον ελληνικό λαό, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ, είναι ιδιωτικό «μαγαζί» που ιδρύθηκε από την Εθνική Τράπεζα! Και πιστοποιείται αυτό από το ΦΕΚ 101/Α/11-5-1989 Νόμος 2609/1989, άρθρο 35α, στο οποίο αναφέρεται ότι Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, (δεν έχει ανάμειξη το Κράτος, το Συμβούλιο δεν είναι οι θεσμοί), ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Μάλιστα, στο άρθρο 2 λέει ότι ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Δηλαδή κάποιοι ιδιώτες «ειδικοί» διαχειρίζονται τα δικά μας περιουσιακά στοιχεία με την ανοχή και την συγκατάθεση των κυβερνήσεων, χωρίς την γνώση και την κοινή συμμετοχή των πολιτών!!! Πώς το επιτρέπουν όμως αυτό οι εκάστοτε κυβερνήσεις που τις αναδεικνύουν οι Έλληνες πολίτες ψηφοφόροι τους;

Είναι επιβεβλημένο λοιπόν να υπάρξει Κεντρική Τράπεζα του Δημοσίου Συμφέροντος, ίδρυμα που θα συμμετέχουμε όλοι εμείς οι πολίτες και θα διαχειρίζεται δίκαια τις περιουσίες μας, χωρίς άνομες ενέργειες, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, για να θεωρείται έτσι και ορθολογικά τράπεζα των Ελλήνων, Τράπεζα της Ελλάδος!

Μ.Π


Visited 34 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *