Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων: “Για να έχουμε ειρήνη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο”


Ασημίνα Τσιριγώτη

Στις 21 Νοεμβρίου, ημέρα των  Ενόπλων Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε  προγραμματισμένη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθος Στρατηγών, Ναυάρχων, Πτεράρχων και πολλών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 24, στο σταθμό Μετρό του Συντάγματος, έλαβε χώρα έκθεση δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Στρατιωτικών Σχολών. 

Μια έκθεση που ήταν ανοιχτή για το  κοινό, αλλά πρωτίστως, απευθυνόταν σε μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για να ενημερωθούν σχετικά με τη δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας, στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κυβέρνηση ζήτησε τη μέγιστη συμμετοχή των σπουδαστών στο Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού πρώτα -τόσο αυτή, όσο και όλες οι κυβερνήσεις  των τελευταίων δεκαετιών – το  έχει απαξιώσει με τις πολιτικές  πρακτικές, που εφαρμόζει.

Πολιτικές πρακτικές όπως, το συνεχές κλείσιμο στρατοπέδων σε όλη την ελληνική επικράτεια, αφήνοντας νευραλγικά σημεία της χώρας εκτεθειμένα και απροστάτευτα. Από την άλλη, στις εναπομένουσες, σχεδόν εγκαταλελειμμένες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο υπάρχων εξοπλισμός έρχεται από το μακρινό παρελθόν και φυσικά,  όχι μόνο δεν αντικαθίσταται, αλλά ούτε καν συντηρείται! 

Απόδειξη αποτελούν  τα ευτράπελα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν έχουν τελειωμό. 

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Ανοχύρωτα σύνορα, αποθήκες πυρομαχικών που ανατινάχτηκαν στον αέρα, κατά την επέλαση της μεγάλης πυρκαγιάς στη Νέα Αγχίαλο.  Την καταστροφική πλημμύρα  στη βάση της Αεροπορίας Στρατού, στο Στεφανοβίκειο  Μαγνησίας, που ακινητοποίησε τα πολεμικά ελικόπτερα. Τους  πιλότους, που θρηνούμε κάθε τρεις και λίγο, λόγω ακαταλληλότητας των ιπτάμενων μέσων  και αν αναφερθούμε σε μίζες και σκάνδαλα στο χώρο της Εθνικής Άμυνας, τότε θα χρειαστεί να γράψουμε βιβλίο…

Επειδή, όπως  ‘’είθισται’’, η Εθνική Άμυνα είναι εκείνη που θωρακίζει την ασφάλεια ολόκληρης της χώρας και των πολιτών της,  αξίζει να  αναφερθούμε και στην αποστρατικοποίηση των νησιών μας, που εντέχνως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πριν ενάμιση  χρόνο, με την συναίνεση,  βεβαίως, της στρατιωτικής ηγεσίας.

Τότε, που στην Ρωσο- Ουκρανική σύρραξη, η Κυβέρνηση  έστειλε άρματα μάχης, χιλιάδες σφαίρες, οβίδες και πολεμικό υλικό, τα οποία αφαίρεσε από τα ελληνικά νησιά, αφοπλίζοντας τα, για να στηρίξει την Ουκρανία, σπάζοντας την ουδετερότητα μας. 

Φυσικά, είναι περιττό να πούμε, πως όλο αυτό το πολεμικό υλικό δεν αντικαταστάθηκε ποτέ, παρά τις υποσχέσεις…

Όμως, πάντα το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί την ψυχή οποιασδήποτε υπηρεσίας και στην προκειμένη περίπτωση, οι ένστολοι που απαρτίζουν τα σώματα ασφαλείας έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους … και για να μιλήσουμε με στρατιωτικούς όρους, η εντολή είναι “ πυρ κατά βούληση!”  

Χωρίς κατάρτιση, με ελλιπή  εκπαίδευση, με χαμηλούς μισθούς, συντάξεις της πείνας, χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό, που ακόμα και τις στολές και τις μπότες τους αγοράζουν οι ίδιοι, προκειμένου να προστατεύσουν την ζωή τους…

Η απαξίωση των ενστόλων σε όλο της το μεγαλείο! 

Πώς είναι δυνατόν να ζητάς από τους νέους  να δηλώσουν συμμετοχή στις στρατιωτικές σχολές, κάτω από αυτές τις συνθήκες διάλυσης και ανασφάλειας; Διότι υπό αυτές τις συνθήκες, ούτε τον όρκο που θα δώσουν για την προστασία της πατρίδας, δεν θα μπορούν τηρήσουν! Πώς είναι δυνατόν να ορκιστούν υπακοή στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους, όταν αυτοί οι Νόμοι δεν θωρακίζουν την Πατρίδα, που τους ζητάς να υπηρετήσουν;

Είναι καθήκον και χρέος των κυβερνήσεων να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στον ύψιστο βαθμό και στους τρεις  κλάδους, στο Στρατό Ξηράς, στο Ναυτικό και στην Αεροπορία. Ιδίως στη χώρα μας, που βρίσκεται σε επικίνδυνο και κρίσιμο γεωστρατηγικό σημείο, είναι αναγκαίο να έχουμε ‘’υπεροπλία’’, τόσο σε εξοπλισμό, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό. 

Διότι, αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο.

Αυτό σημαίνει υπερ-σύγχρονα οπλικά συστήματα, άρτιες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλα τα στρατηγικά σημεία, συνεχόμενη εκπαίδευση και μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων. 

Όλα τα παραπάνω και κυρίως, ο σεβασμός στο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, διασφαλίζουν την Εθνική Άμυνα και την Εθνική Ακεραιότητα.

Και ας θυμίσουμε στους κυβερνώντες,  ότι οι πράξεις φέρνουν αποτελέσματα, όχι οι γιορτές και τα ευχολόγια!

Visited 9 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *