Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Εκτός από φιλόζωη…εκτελεί και χρέη τηλεφωνήτριας! 


Ελένη Νιάρχου

Σε μια πρωτοφανή δωρεά προς το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησαν 3 συμπολίτες μας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί τους και τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της Πολιτείας για τη γενναιόδωρη προσφορά στον τόπο τους. Πρόκειται για την Αθηνά Παπαχρήστου και το ζεύγος Παναγιώτη και Σωτηρία Αραμπατζή. Η κα Παπαχρήστου προχώρησε στην δωρεά ενός ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείου του Μεσολογγίου. Ο λόγος που την ώθησε σε αυτή την δωρεά ήταν, όπως δήλωσε η ίδια, η απελπισία της για την έλλειψη μεταφορικού μέσου από την περιοχή της στο νοσοκομείο της ίδιας, αλλά και όλης της κοινότητας. Το ζεύγος Αραμπατζή, αφού μίλησε με την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείου Διδυμοτείχου δώρισε 100.000 ευρώ. Αυτό που τους ώθησε σε αυτή την δωρεά, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, είναι το γεγονός ότι είναι μεγάλοι άνθρωποι και είναι συνέχεια στους γιατρούς. Και αφού έχουν μια οικονομική άνεση, ήθελαν να βοηθήσουν. 

Ποιά είναι η ανάγκη που υπάρχει στα Ελληνικά νοσοκομεία, που η πολιτεία δεν μπορεί να αντιληφθεί και την αντιλήφθηκαν οι συνάνθρωποί μας αυτοί, ώστε να προχωρήσουν σε αυτές τις γενναίες δωρεές;

Η κα Σακελλαροπούλου, που ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πραγματικά αποτελεί τον ανώτερο θεσμό της χώρας μας, προτιμά να κάνει την «τηλεφωνήτρια» από το να εκτελέσει τον θεσμικό της ρόλο. Δεν φτάνει που δεν έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα των ελλείψεων των ελληνικών νοσοκομείων, ώστε να προβεί σε πιεστικές κινήσεις προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχει το θράσος να ευχαριστήσει και μάλιστα τηλεφωνικά τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έπραξαν αυτό, που η ίδια αδυνατεί να κάνει.

Πώς είναι δυνατόν μία πολιτεία και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Δημοκρατίας να αποδέχεται δωρεές από τους πολίτες της και μάλιστα με χρήματα που προκύπτουν από το υστέρημά τους; 

Μέσα στον Νοέμβριο δημοσιεύτηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το έτος 2024 με έσοδα 1.107.649.000.000 με τα 1.049.897.798.000 να αποδίδονται στο Υπουργείο Οικονομικών, κάτι το οποίο επαναλήφθηκε και για το έτος 2023 αλλά και για τα παλαιότερα έτη. Αυτοί οι κρατικοί προϋπολογισμοί κυρώνονται με νόμο σε ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως). 

Σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 1 του συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει τους νόμους που ψηφίζει η Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Με την έκδοση, δηλαδή την υπογραφή του νόμου, ο Πρόεδρος πιστοποιεί τόσο τη γνησιότητα του νόμου, όσο και την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Γιατί η κα Σακελλαροπούλου δεν έχει προβεί σε ενστάσεις για τους νόμους αυτούς; Γιατί η κα Σακελλαροπούλου δεν ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες για τα ποσά αυτά; Γιατί δεν φροντίζει για την ορθή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ώστε να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για τους πολίτες αυτής της χώρας; Άλλωστε όλα τα παραπάνω είναι μέρος των αρμοδιοτήτων της που από ό,τι φαίνεται παραβλέπει… 

Η διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι πολύ σοβαρή διαδικασία μέσα από την οποία τα χρήματα όλων μας μπαίνουν σε ένα κοινό ταμείο, ώστε να λειτουργήσουν αποδοτικά προς τους πολίτες. Οι κυβερνήσεις και όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ηγείται της διαδικασίας είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση των χρημάτων αυτών. Η υπάρχουσα διαχείριση του δημόσιου χρήματος, μας έχει παραδώσει ένα διαλυμένο κράτος με τεράστιες ελλείψεις, όπως αυτές των νοσοκομείων, με τραγικά αποτελέσματα που οδηγούν ακόμα και στον θάνατο. Και το αποκορύφωμα όλων αυτών είναι οι τηλεφωνικές ευχαριστίες της κας Σακελλαροπούλου, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις κάνοντας την “γλάστρα”, αφού όπως αποδεικνύεται δεν εκτελεί τα καθήκοντά της. Και μάλιστα μία “γλάστρα” που την ποτίζουμε αρκετά καλά, αφού τα χρήματα του μισθού και των εξόδων της πηγάζουν μέσα από τα δημόσια ταμεία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο θεματοφύλακας του συντάγματος και θα έπρεπε να έχει επέμβει όλες τις φορές, που έχει καταπατηθεί το σύνταγμα από νόμους, που ψηφίστηκαν στην Ελληνική βουλή. Αντί αυτού, παρακολουθούμε ένα «ωραίο» θέαμα με πρωταγωνιστές την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Σκοπός τους είναι να μας κοιμίζουν και να μας τραβάνε την προσοχή από αυτό, που σαν πολίτες έπρεπε να απαιτήσουμε, δηλαδή να λειτουργήσουν για λογαριασμό μας και να πράξουν αυτά που πρέπει. 

Για πόσο καιρό ακόμα κυβερνήσεις και πρόεδροι θα μας κρατάνε μακριά από την αξιοπρέπειά μας;

Visited 7 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *