Κάθε όριο ανηθικότητας ξεπέρασε το πόρισμα της Ν.Δ. για τα Τέμπη


Γράφει η Αμέρισσα Αποκρεμιώτη

Κάθε όριο ανηθικότητας ξεπέρασε, καθώς φαίνεται, το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας για την τραγωδία στα Τέμπη, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής. 

Σύμφωνα με την «γαλάζια» πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή  το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από το σύνολο των δεδομένων είναι, ότι ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως παραβιάστηκε επτά φορές, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το τραγικό δυστύχημα, ενώ, όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρξε η παραμικρή προσπάθεια συγκάλυψης και καμία πολιτική ευθύνη ή παράλειψη και άλλωστε η πολιτική ευθύνη αναλήφθηκε από τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Όσον αφορά τη σύμβαση 717, μετά  τον Ιούλιο του 2019 έγινε σημαντική προσπάθεια να επιλυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα, με αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της 717 το Σεπτέμβριο 2023 ενώ (συνεχίζουν στο πόρισμα) βάσει νομοθεσίας, αρμόδια για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων είναι η ΡΑΣ.

Ωστόσο, εμείς ξέρουμε ότι σε ένα δημοκρατικό κράτος τα εγκλήματα δικάζονται από τα δικαστήρια και όχι από τη Βουλή. Ως τι βγάζει πόρισμα η Νέα Δημοκρατία, για ποιο σκοπό και πως αυτό θα βοηθήσει στην απονομή της δικαιοσύνης; Και μάλιστα, χωρίς ολόκληρη τη δικογραφία, χωρίς πρόσβαση σε σημαντικά έγγραφα εκτός δικογραφίας, όπως η μήνυση των συγγενών και η μήνυση της Ευρωπαϊκής ένωσης, όπου ζητείται η άρση ασυλίας για δύο υπουργούς και αποκλείοντας εσκεμμένα ουσιώδεις μάρτυρες και μάλιστα με το συγκεκριμένο σώμα βουλευτών, όπου οι συμμετέχοντες είναι ποσοστικά περισσότεροι από τη Νέα Δημοκρατία και οι αποφάσεις πολύ συχνά είναι αποτέλεσμα κομματικής πειθαρχίας.

Και δυστυχώς την ίδια τακτική έχουν ακολουθήσει όλα τα κόμματα της βουλής, τα οποία ‘’πέταξαν στο τραπέζι’’ ένα πόρισμα χωρίς καμία ουσία, προκειμένου να εργαλειοποιήσουν και να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα απάνθρωπο έγκλημα με εκατοντάδες θύματα…  

Ο Πρωθυπουργός, σε χθεσινή του συνέντευξη, δήλωσε ευθαρσώς δημόσια ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη και αρνείται ότι έγινε μπάζωμα!!!! Εάν πραγματικά είναι αυτή η θέση του και είναι ακλόνητη, γιατί δεν έχει στείλει στη δικαιοσύνη και στη φυλακή, αυτούς που υποστηρίζουν δημόσια το μπάζωμα και τη συγκάλυψη και άρα, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, λένε ψέματα; Γιατί δεν απαγγέλλει λοιπόν κατηγορίες στην ίδια την εκπρόσωπο συγγενών θυμάτων, κυρία Καρυστινού που έχει τοποθετηθεί δημόσια- ακόμα και μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο- λέγοντας ότι “χωρίς να έχουν κανένα νόμιμο δικαίωμα προχώρησαν σε πλήρη αλλοίωση του χώρου.. έσκαψαν τα χώματα σε βάθος περίπου ενός μέτρου απομάκρυναν τα χώματα και άγνωστο πού και αν τα πέταξαν σε ένα μόνο σημείο… έγινε επιχωμάτωση και ασφαλτόστρωση, εκεί που πριν ήταν χωράφια.. μέσα σε λίγες ώρες θεώρησαν ότι βρήκαν ό,τι ήταν να βρουν από τα μέλη των ανθρώπων μας… Συγκάλυψαν λοιπόν κάθε στοιχείο που θα οδηγούσε εμάς στην αλήθεια και τους ενόχους στη δικαιοσύνη”

Και έχουμε και άλλα ερωτήματα:

Πώς γίνεται να μην υπάρχει η παραμικρή  πολιτική ευθύνη όταν :

– στις 15 Φεβρουαρίου 2023 η Ευρωπαϊκή Ένωση παραπέμπει το Ελληνικό κράτος στα δικαστήρια της Ε.Ε. για τη μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, ενώ παράλληλα πηγές από την αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλούν για εγκληματική ευθύνη των εποπτικών αρχών, εφόσον μάλιστα η Ε Ε. έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια για να γίνει ασφαλής η διπλή σιδηροδρομική γραμμή, όπου δεν θα κατευθύνεται το ένα τρένο απέναντι στο άλλο.

– Στην επιστολή, που απέστειλε στη διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ στις 27 Απριλίου 2022, ο Χρήστος Κατσιούλης – πρόεδρος της επιτροπής ETCS, αρμόδια για τα έργα σηματοδότησης και ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο – σημειώνει μεταξύ άλλων ότι στο παρελθόν είχε ενημερώσει τη διοίκηση της εταιρίας «για όλα τα τεχνικά θέματα που προκάλεσαν και προκαλούν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συμβάσεων ανάταξης της σηματοδότησης 717/14 και ETCS επί γραμμής 10005/07». Επιπλέον, σε έγγραφό του προς τον Διευθυντή έργων είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τα αναγραφόμενα στα πορίσματα του εμπειρογνώμονα «και τις αμφιβολίες μου για το πόσο ο ίδιος είναι γνώστης της λειτουργίας των καλωδιακών συστημάτων αλληλεξάρτησης σηματοδότησης (R.R.i.)».

Σύμφωνα με ειδικούς που έδωσαν συνεντεύξεις σε διάφορα ενημερωτικά μέσα , αν δούλευε το σύστημα ETCS «τα τρένα δεν θα κινούνταν στα τυφλά και ακόμα και σε περίπτωση ανθρώπινου λάθους θα υπήρχε το ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα ακινητοποιούσε τα δυο τρένα σε απόσταση ασφαλείας».

– 31 Οκτωβρίου 2022 η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ κάνει εξώδικο στον ΟΣΕ για την μη τήρηση ασφαλείας ενώ στις αρχές Φεβρουαρίου 2023, οι συνδικαλιστές ΟΣΕ και Hellenic train σε μία προφητική τους δήλωση λένε διαμαρτυρόμενοι “… δεν θα περιμένουμε για να δούμε το ατύχημα που έρχεται, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα και κάνοντας διαπιστώσεις.” και για όλα αυτά η Ελληνική κυβέρνηση ήταν ενήμερη 

– Όπως είδαμε και από δηλώσεις εργαζομένων του ΟΣΕ, όταν οι συνδικαλιστές των τρένων ζητούσαν τα αυτονόητα για την ασφάλεια του κόσμου, από την κυβέρνηση, τους έλεγαν ότι έκαναν μικροπολιτική και απέρριπταν κάθε αίτημα τους!

Ποια ακριβώς πολιτική ευθύνη ανέλαβε και με ποιο τρόπο  ο Πρώην υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής όταν λίγο μετά την παραίτησή του ένα χρόνο πριν, μπήκε και πάλι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας; Μάλιστα, “κατά διαβολική σύμπτωση”, μόλις 10 ημέρες πριν την τραγική σύγκρουση των τρένων, έκανε επίθεση από το βήμα της Βουλής στον κύριο Μεϊκόπουλο, έπειτα από ερωτήσεις του τελευταίου σχετικά με την μη συντήρηση του τραίνου στο Πήλιο, απαντώντας του ότι “Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Όταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια.” 

Όμως, το να λέμε ότι αναλαμβάνουμε μία ευθύνη στα λόγια, χωρίς καμία ποινική, ή έστω επαγγελματική συνέπεια είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι χυδαίο.

Πλέον, εκτός από τις πολλαπλές συγκεντρώσεις, οι πολίτες από κάθε σημείο της χώρας έχουν συγκεντρώσει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές κραυγάζοντας και βροντοφωνάζοντας να φτάσει η έρευνα όσο ψηλά πρέπει, και να υπάρξει ποινική ευθύνη  για το έγκλημα στα Τέμπη και άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Φτάνει πια η ατιμωρησία της προστατευόμενης elite των βουλευτών που απολαμβάνει όλα τα οφέλη της ασυλίας της, δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα έναντι των λοιπών μελών της κοινωνίας.

Μας γυρνούν την πλάτη με περίσσεια έπαρση και αυτοί και οι δικαστικοί όλοι και ο Άρειος Πάγος, αφού δεν λειτουργούν αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι από πολιτικά πρόσωπα. Είναι συνένοχοι και αυτοί και τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία, αν όντως έβγαζαν τα πάντα στο φως και λειτουργούσαν ως άνθρωποι, αλλά και αληθινοί επαγγελματίες, θα είχαμε ενδεχομένως προλάβει πολλά τέτοια εγκλήματα και απάτες, εφόσον οι εγκληματίες θα ήξεραν ότι θα γίνει γνωστή η απάτη και το έγκλημά τους σε όλους εμάς, ώστε να μην τολμούν να εγκληματήσουν! 

Όπως λένε και οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών, τα παιδιά τους και όλοι όσοι σκοτώθηκαν στο τραίνο, είχαν όνειρα και ήθελαν να ζήσουν. Κι ενώ αποδεδειγμένα από ηχητικά αρχεία οι νεκροί προφανώς είναι αρκετά περισσότεροι από 57, οι πολίτες ουρλιάζουμε δικαιοσύνη, οι άρχοντές μας δεν μας ακούν και επιδεικτικά αθωώνουν τους εαυτούς τους. Φτάνει αδέλφια… φτάνει πια…


Visited 34 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *