Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ε.Ε., η… επιτυχία & το τίμημα


Γράφει ο Χάρης Δαμίγος

Πριν μερικά χρόνια και για άγνωστο πραγματικά λόγο, οι επιστήμονες της μετεωρολογίας άρχισαν να δίνουν όνομα στα καιρικά φαινόμενα, ειδικά στην Ευρώπη και την Αμερική. Εγώ, έχω μια υποψία για τον λόγο που το κάνουν και θα προσπαθήσω να σας τη μεταφέρω, πάντα με πάσα επιφύλαξη, γιατί άνθρωποι είμαστε και λάθος μπορεί να κάνουμε. Έχουμε λοιπόν ένα κυρίαρχο φαινόμενο, το οποίο θεωρώ ότι ήταν ο λόγος για να αρχίσει η ονοματοδοσία. 

Ένα φαινόμενο που έχει απασχολήσει την παγκόσμια μετεωρολογική κοινότητα. 

Ένα φαινόμενο που είναι μεγαλύτερο και τρομακτικότερο από ό,τι δείχνει.

Ένα φαινόμενο που στο διάβα του φέρνει, σεισμούς, καταστροφές, χαλαζοπτώσεις, φτώχεια, δυστυχία, γκαντεμιά. 

Ένα φαινόμενο που πρόσφατα, για επίσης ανεξήγητο λόγο, αυτοαναβαθμίστηκε και στο πέρασμα του προσελκύει βόμβες σε κοντινή απόσταση. 

Αυτό αγαπητοί φίλοι και φίλες είναι το φαινόμενο: “Κυριάκος” στα ελληνικά, “Κyriakos” στις ξένες γλώσσες. Το γράφω και στ’ Αγγλικά, γιατί πρέπει να προσελκύσουμε και το ξενόγλωσσο κοινό μας. Το φαινόμενο αυτό λοιπόν, οι επιστήμονες της μετεωρολογίας, αλλά κι οι πολιτικοί επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το φόρτωσαν στην πλάτη μας για να το μελετήσουν οι μεν και να το χρησιμοποιήσουν οι δε. Αυτοί έχουν το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι κι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, όπως έχω ξαναγράψει. Ποιός δε θα ήθελε ένα τέτοιο πολυεργαλείο που, σα ρομπότ, θα κάνει ακριβώς ό,τι του ζητήσεις, χωρίς καν να το σκεφτεί. Δεν το έχω διασταυρώσει ακόμα, αλλά πληροφορίες λένε ότι προσπάθησαν να του βάλουν την Α.Ι. (Artificial Intelligence), την τεχνητή νοημοσύνη  κι απέτυχε. Δεν ήταν συμβατός με την τεχνολογία της σκέψης, παρά μόνο με την τεχνολογία των εντολών. Τώρα, αν αυτό είναι καλό ή κακό, θα δείξει!!!

Μετά τον κολακευτικό πρόλογο που κάναμε για τον διορισμένο Πρωθυπουργό μας, που πολλοί θα ζήλευαν, ήρθε η ώρα να μπούμε στο ψητό… Αφορμή για να γραφτεί το άρθρο αυτό, ήταν άλλη μια συνέντευξη που έδωσε το ‘’φαινόμενο’’ σε μια δημοσιογράφο του Euronews. Μάλλον τους τελείωσαν οι δημοσιογράφοι από τη λίστα Πέτσα, και πιάσαμε το άλλο συνδικάτο, το Ευρωπαϊκό!!! 

Όταν διαβάσουμε το τι ειπώθηκε στη συνέντευξη, θα καταλάβουμε αμέσως ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως θα έλεγε η μετεωρολογική κοινότητα. Οι ερωτήσεις εύκολες, για να μη ζορίσουμε τον λαλίστατο Πρωθυπουργό μας, οι απαντήσεις ό,τι να ‘ναι, αποδεικνύοντας πάλι, ότι ζούμε σε άλλη χώρα από αυτή, που λέγεται Ελλάδα. Ο “Κυριάκος” ή “Κyriakos” μας είπε σχεδόν βουρκωμένος ότι: Οι ευρωεκλογές γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο που ένας πόλεμος γίνεται στα ανατολικά μας, ενώ δε μας είπε, ποιος τον ανάγκασε να μας εμπλέξει, χωρίς καν να μας ρωτήσει. Οι ευρωεκλογές γίνονται σε περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, χωρίς όμως να μας πει ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί, στέλνοντας εκεί πολεμικό πλοίο.

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη – παρωδία, μας λέει ότι η Ευρώπη βγαίνει από μια δύσκολη πενταετία, ξεχνώντας βέβαια να πει ότι η Ελλάδα διανύει ακόμα μια δύσκολη 14ετία και, με όσα βλέπουμε, δεν προβλέπεται να βγει απ’ αυτήν στον αιώνα τον άπαντα.

Ως νοήμων αντικειμενικός αναγνώστης, θα βγεις από τα ρούχα σου διαβάζοντας το ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να προσφέρει πολλά στους πολίτες της. Ναι καλά καταλάβατε, για τους άλλους πολίτες μιλάει, όχι για τους Έλληνες. Μιλάει για τους Ευρωπαίους πολίτες που οι κυβερνήσεις τους έχουν πάρει τζάμπα διόδια, εθνικές οδούς, λιμάνια, εργοστάσια, που μας έκαναν μπαταρία της Ευρώπης με τις τόσες ανεμογεννήτριες και φυσικά, για τους αδελφούς του, τους Γερμανούς πολίτες που έπνιξαν εμάς για να σωθούν οι γερμανικές τράπεζές τους.  

Θα προχωρήσω παρακάτω προσπερνώντας αυτά που ανέφερε για τις αμυντικές δαπάνες, την άμυνα και τη γεωργία, γιατί αν τα αναλύσω, το άρθρο αυτό θα γίνει το δεύτερο έπος, μετά την Ιλιάδα!!!

Φτάνουμε τώρα στο σημείο, που ο “Κυριάκος” ή “Κyriakos” μας κάνει μια αποκάλυψη τεραστίων διαστάσεων (σας θυμίζω ότι η τεχνητή νοημοσύνη της σκέψης δεν έπιασε) και λέει το εξής: “Δώσαμε εθελοντικά εξουσίες σε μια υπερεθνική οντότητα και πρέπει να κάνουμε αυτή, τη σωστή ισορροπία, μεταξύ της λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, να λειτουργεί καθημερινά”. 

Δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε; Συγγνώμη κύριε, τι είπατε; Έτσι δε λέει το λαϊκό άσμα, ελαφρώς πειραγμένο; 

Εδώ αγαπητοί αναγνώστες μου, έχουμε θέμα και πολύ σοβαρό μάλιστα. Θα προσπαθήσω να τα βάλω σε μια σειρά, μπας και βγάλουμε άκρη, γιατί κι εγώ κάτι έπαθα μόλις το διάβασα. 

Ιδρύσαμε λέει την Ευρωπαϊκή Ένωση, που την λέμε τελικά “Υπερεθνική οντότητα” σωστά;

Είμαστε ισότιμοι εταίροι της “Υπερεθνικής οντότητας” σωστά;

Υπάρχει ένα καταστατικό ίδρυσης που εμείς δεν το γνωρίζουμε, σωστά;

Οι χώρες που την αποτελούν κι οι πολίτες τους, θα ΄πρεπε να έχουν λόγο για την πολιτική, που χαράσσεται κι εφαρμόζεται, σωστά;

Ας πάρουμε την Ελλάδα σαν παράδειγμα, αφού εδώ μένουμε μέχρι να μας διώξουν και σαν πολίτες που είμαστε, ας ρωτήσουμε κι εμείς: Αφού λόγο στη χάραξη κι εφαρμογή της πολιτικής δεν έχουμε, τι αναφέρει το καταστατικό της, δε γνωρίζουμε, αποδεδειγμένα ισότιμοι εταίροι, δεν είμαστε, τελικά τι είναι αυτή η “Υπερεθνική οντότητα” ή αλλιώς “Ευρωπαϊκή Ένωση” την οποία ιδρύσαμε και τελικά, σε ποιόν δίνουν λόγο ρε παιδιά; Να μας πουν κι εμάς, να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. 

Όλες οι χώρες μέλη έχουν παραδώσει τις εξουσίες τους “εθελοντικά” στην υπερεθνική οντότητα ή μόνο εμείς; Τυπική ήταν η ερώτηση, ξέρουμε την  απάντηση. Ποιό είναι το όφελος μας από την συμμετοχή μας εκεί; Σκέφτομαι και λέω εγώ ο ονειροπαρμένος:

Μήπως, δεν μπορεί να υπάρξει αυτή η οντότητα χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας; 

Μήπως, γι’ αυτό έβαλαν τον ελαιοπαραγωγό, πρώην Πρωθυπουργό μας, Σημίτη να γίνει εταίρος με πλαστά οικονομικά στοιχεία;

Μήπως, γι’ αυτό μας έβαλε ο πεφτοποδήλατος ΓΑΠ στα μνημόνια;

Μήπως, οι απειλές, που μας έλεγαν ότι, αν δε γίνουμε καλά παιδιά, θα μας διώξουν από τη σπείρα που έχει στηθεί, ήταν παραμύθια; 

Μήπως, για να το επικυρώσουν αυτό, έβαλαν τον αριστερό με δεξιές τσέπες να κάνει δημοψήφισμα και την πάτησαν, γιατί υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο και πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος στην Ευρώπη; 

Μήπως, γι’ αυτό έχουν θεσπίσει την ασυλία και το ακαταδίωκτο για τους εαυτούληδές τους;

Η Ελλάδα τελικά πληρώνει πολύ ακριβά το τίμημα της συμμετοχής της στην σπείρα (ή καμόρα) που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση ή Υπερεθνική οντότητα. Όλοι οι βασικοί τομείς, όπως η οικονομία, η γεωργία, η ενέργεια, το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, αλλά κι η εθνική μας κυριαρχία έχουν παραδοθεί σε ξένα χέρια, τα οποία όχι μόνο δε γνωρίζουμε ποιά είναι, αλλά δεν έχουμε καν πρόσβαση να τα μάθουμε.

Αγαπητέ φίλε και φίλη, η κυβέρνηση αυτή, αλλά κι όλες οι προηγούμενες, δεν έχουν και δεν είχαν ποτέ σκοπό να ελέγξουν πραγματικά την Ε.Ε ως οφείλουν να κάνουν. Εσύ, εγώ, όλοι μας, έχουμε καταντήσει πειραματόζωα και μάλιστα, την ώρα του πειράματος, είμαστε ζωντανοί.

Άρα, αυτό που πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας είναι ότι η Ε.Ε καταλύει ουσιαστικά κάθε έννοια δημοκρατίας στα μέλη της, που, σας θυμίζω ότι, πρέπει να είναι και ισότιμα. Είναι αυτό δίκαιο; Είναι αυτό νόμιμο; Έχει αυτό μέσα του μια αξία, μια αρχή; Όχι! ΄Ολα ενάντια στον πολίτη μέσω των εξαρτώμενων σκελετωμένων διορισμένων κυβερνήσεων. 

Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα και να βγουν όλα στο φως, για να μάθεις όλες τις αλήθειες, για να καταλάβεις τι είναι αυτή η “Υπερεθνική οντότητα” που μαρτύρησε το φαινόμενο “Κυριάκος” (στα Ελληνικά) ή “Κyriakos” (στα Αγγλικά).


Visited 46 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *