Τελικά η απελευθέρωση ήρθε το 1821;


Γράφει ο Αντώνης Χριστόπουλος

Σήμερα γιορτάσαμε, για ακόμα μια φορά, την απελευθέρωση του γένους από τους Οθωμανούς. Πέντε, το πολύ δέκα, οπλαρχηγοί μετά από μυστικές διαδοχικές συναντήσεις στα βουνά, κυρίως της Πελοποννήσου, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την γνωστή σε όλους μας επανάσταση. Αφού έδωσαν όρκο τιμής να φτάσουν μέχρι τέλους με οποιοδήποτε κόστος, καθώς η ζωή τους ήταν ένα μαρτύριο απέναντι στον κατακτητή, κυνηγημένοι στα βουνά ως κλέφτες και αρματολοί, ΕΝΩΣΑΝ τις δυνάμεις τους ολοκληρωτικά και ρίχτηκαν σε αιματηρές μάχες κατά των Οθωμανών Τούρκων.

Ωστόσο, στα 400 χρόνια σκλαβιάς των Οθωμανών Τούρκων, οι Έλληνες είχαν να αντιμετωπίσουν ακόμα έναν εχθρό. Έναν εχθρό σχεδόν σιωπηλό, που τα βήματα του ήταν υπόκωφα και δεν τον καταλάβαινε σχεδόν κανείς. Λίγοι ήταν αυτοί, που είχαν υποπτευθεί το υπόγειο και ραδιούργο έργο του. Δεν μπορούσαν όμως να μιλήσουν, γιατί, όποιος έθετε άποψη διαφορετική, το λιγότερο ήταν να παρατήσει οικογένεια και παιδιά και να φύγει κι αυτός κλέφτης στα βουνά και το μέλλον της οικογένειας του…. σκοτεινό!

Θα αναρωτηθεί κανείς πού αναφέρομαι; Μα φυσικά στο Φανάρι! Ναι. Στο ίδιο το Πατριαρχείο. Ένα Πατριαρχείο, όπου επιβίωσε 400 χρόνια μέσα στην καρδιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας! Δεν σας φαίνεται περίεργο; Γιατί δεν τους πείραξε κανείς 400 χρόνια και μέχρι σήμερα. Δεν σας κάνει εντύπωση;

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι η επίσημη εκκλησία τότε… αφόρισε την επανάσταση και τους οπλαρχηγούς; Αλήθεια, ποιος γνωρίζει ότι σήμερα φυλάσσεται στην εθνική βιβλιοθήκη η επιστολή του Παλαιών Πατρών Γερμανού, που έστειλε στον Αλή Πασά, όταν οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν λέγοντας του τα εξής: “Πασά μου οι ραγιάδες σηκώθηκαν και αν δεν στείλεις γρήγορα στρατό, θα κόψουν τα κεφάλια όλων μας…”

Όποιος αμφιβάλλει μπορεί να πάει στην εν λόγω βιβλιοθήκη να το διαπιστώσει με τα μάτια του.
Σε ένα άρθρο που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ” στις 23 Μαρτίου το 2023 με τίτλο… “Οι αφορισμοί της εκκλησίας για τους Έλληνες επαναστάτες και την ετυμηγορία της ιστορίας” λέει ότι:”…Στις 23 Μαρτίου 1821, όταν η σημαία των επαναστατημένων Ελλήνων κυμάτισε στην Καλαμάτα, η Μεσσηνιακή σύγκλητος εξέδωσε προειδοποίηση “εις τας ευρωπαικας αυλάς” με την οποία γνωστοποιούσε τον ξεσηκωμό του γένους. Εκείνη την ημέρα, ο πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ αφόριζε τον Αλέξανδρο Υψηλάντη. Μια άλλη πηγή μιλάει για τον πατριάρχη Αγαθάγγελο, ο οποίος αποστείλει εγκύκλιο στον Ιωάννη Καποδίστρια, το 1827, επτά χρόνια μετά την επανάσταση, λέγοντας του για την επιστροφή των Ελλήνων στην οθωμανική αυτοκρατορία και την πλήρη υποταγή τους. Φυσικά, πρόκειται για κείμενο το οποίο οδηγεί στη γραμμή της εθελοδουλίας, αναφέροντας ότι ο Σουλτάνος θα δείξει μεγάλη ευσπλαχνία σε όσους επιστρέψουν υπό την εξουσία του. Πράγμα, που ο Καποδίστριας αρνήθηκε. Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια, όταν μας φέρανε τον Βαυαρό, αμούστακο ακόμα, Όθωνα και αφού έκλεισαν την τράπεζα που είχε ιδρύσει ο Καποδίστριας, την Εθνική χρηματιστική, μαζί με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, ως εθνικό νόμισμα είχαμε τον Φοίνικα, για την αντικατάσταση των τουρκικών γροσίων!

Αφού λοιπόν, με αστραπιαία κίνηση, τα κλείσανε όλα αυτά, ξεκίνησε η νέα υποδούλωση των Ελλήνων και σε πολιτικό επίπεδο, αφού τα κόμματα τότε, που αντιπροσώπευαν τους Έλληνες, ήταν το ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ,το ΦΙΛΟΑΓΓΛΙΚΟ και το ΦΙΛΟΓΑΛΛΙΚΟ, αλλά Φιλελληνικό κανένα!!!!….και σε τραπεζικό επίπεδο, αφού μαζί με τον Όθωνα ήρθε και εγκαταστάθηκε μαζί με τον τραπεζίτη, ο Ρότσιλντ και έτσι ξεκίνησε ο δανεισμός των Ελλήνων από τις τοκογλυφικές τράπεζες με υπέρογκους τόκους, που για να εξοφληθούν θέλουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ. Τότε και έφτιαξαν την “Εθνική” τράπεζα και πλέον το νόμισμα μας ήταν η δραχμή! Άρα το πραγματικό εθνικό μας νόμισμα δεν ήταν η δραχμή, αλλά ο Φοίνικας! Και φυσικά, όλα αυτά υπό τις ευλογίες της εκκλησίας, αφού με ΦΕΚ τότε, μας αναγνώρισαν ως υπήκοους, δηλαδή υπάκουους στο στέμμα του βασιλιά Όθωνα και όχι ως ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ, όπως μας αναγνώριζε ο Ιωάννης Καποδίστριας και γι’ αυτό είχε στο πρόγραμμα του να κάνει Εθνοσυνελεύσεις!!!!

Αν ψάξουμε περισσότερο τις πηγές θα διαπιστώσουμε τον σκοτεινό ρόλο του Πατριαρχείου, αλλά και της Εκκλησίας της Ελλάδος (πέρα από ορισμένες φωτεινές περιπτώσεις όπως του Παπαφλέσσα, του Αθανασίου Διάκου, ίσως και άλλων απλών κληρικών, που έδωσαν της ζωή τους για την πατρίδα) θα δούμε ότι το Φανάρι, με τους απεσταλμένους ρασοφόρους του στον ελλαδικό χώρο, είχε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να εκπαιδεύσει τους Έλληνες επαναστάτες να καταπίνουν το δηλητήριο της δουλείας, αλλά να μη το βρίσκουν πικρό!

Πέρα όμως από την επανάσταση του ‘21 και σήμερα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει η στάση του Πατριαρχείου…Πρόσφατα ο πατριάρχης Βαρθολομαίος, όταν ήρθε στην χώρα μας, επισκέφτηκε το μουσείο -σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη. Τι δουλειά έχει να επισκεφτεί το σπίτι του σφαγέα των προγόνων μας; Και αμέσως μετά πήγε στο τουρκικό προξενείο. Αναρωτιόμαστε τελικά, ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Πατριαρχείου και του Πατριάρχη; Αληθεύουν οι διαδόσεις ότι ο Πατριάρχης είναι ανθυπολοχαγός του τουρκικού στρατού; Είναι αλήθεια ότι είπε πως “400 χρόνια είχαμε αρμονική συνύπαρξη με τους Οθωμανούς και ότι όλο αυτό το χάλασαν ορισμένοι ξυπόλητοι οπλαρχηγοί”;

Και πάω στο αρχικό ερώτημα…. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ ΤΟ 1821;;;

Συνεπώς, επειδή οι καιροί είναι πολύ πονηροί, δίκαιο είναι να ψάξουμε καλά την Ιστορία μας να πετάξουμε τον φόβο από μέσα μας και να είμαστε έτοιμοι να πετάξουμε ορισμένα σοβαρά στερεότυπα όπως τα δογματικά!

Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ


Visited 54 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *