Μαζί με το Νοσοκομείο Έλενα, καταρρέει και το μέλλον της Ελλάδας…


Ασημίνα Τσιριγώτη

Είδαμε τις τελευταίες ημέρες, σωρεία καταγγελιών από εργαζόμενους και πολίτες, σχετικά με το Μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου, ένα από τα παλαιότερα, αλλά και το μοναδικό, εξειδικευμένο, γυναικολογικό, μαιευτικό Νοσοκομείο της χώρας.

Την εικόνα της εγκατάλειψης του κτιρίου, ήρθε να ολοκληρώσει η κατάρρευση του λέβητα θέρμανσης, λόγω παλαιότητας και κακής συντήρησής του, με αποτέλεσμα για 2 συνεχόμενες εβδομάδες-λόγω έλλειψης θέρμανσης- να ξεπαγιάζουν προσωπικό, ασθενείς και νεογνά.

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση κωφεύει στο σήμα SOS του Νοσοκομείου και θέτει σε κίνδυνο, τόσο τους εργαζόμενους, που δυσκολεύονται να εργαστούν κάτω απ αυτές τις συνθήκες, όσο και τις χειρουργημένες γυναίκες (ογκολογικούς ασθενείς), τις λεχώνες που αναρρώνουν και προπάντων τα νεογέννητα και τα πρόωρα μωρά!

Προφανώς, όπως απεδείχθη εκ του αποτελέσματος, η επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πριν 1,5 μήνα περίπου, έγινε για επικοινωνιακούς και μόνον λόγους και όχι για να εντοπίσει και να λύσει πραγματικά, τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Βέβαια, το αυτονόητο, για όλους εμάς, θα ήταν να είχε αποκατασταθεί αυθημερόν, η ζημιά στο λέβητα θέρμανσης διότι, όπως καταγγέλλει και το νοσηλευτικό προσωπικό, δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε μπάνιο στα μωρά, πόσο μάλλον στα πρόωρα, που απαιτείται συγκεκριμένη θερμοκρασία για την εξασφάλιση της υγείας τους.

Δείτε το σχετικό video εδώ:

Όμως ο Κρατικός Μηχανισμός με την εποπτεία του Κ. Μητσοτάκη, είχε και έχει, αντίθετη άποψη, αφού το μοναδικό μέτρο που πήρε είναι η παύση της Διοικήτριας του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, η οποία βεβαίως και είχε ευθύνη, λόγω της θεσμικής της θέσης, αλλά οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερες..

Τελικά, πού βοήθησε μόνον η παύση της Διοικήτριας του Νοσοκομείου; Εκτός, αν είναι ένας πρωτοποριακός τρόπος θέρμανσης. Ας μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι επ αυτού ,ούτως ώστε να επωφεληθούμε και οι υπόλοιποι πολίτες…..

Εφόσον λοιπόν, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε αμέσως, αλλά εβδομάδες μετά και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, οι εργαζόμενοι μαζί με πολίτες κατέβηκαν σε απεργία, ζητώντας από τους πολιτικούς μας διαχειριστές, να μεριμνήσουν άμεσα για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο.

Βέβαια, θα περίμενε κανείς ότι, αφού η κυβέρνηση αδιαφορεί και θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες της, τουλάχιστον η Δικαιοσύνη θα έπαιρνε θέση.

Και όμως, ούτε ένας εισαγγελέας δεν ευαισθητοποιήθηκε και δεν παρενέβη για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Έλενα Βενιζέλου.

 Όλα αυτά, σε μια χώρα που βάλλεται από την υπογεννητικότητα, η οποία είναι ραγδαία αυξανόμενη χρόνο με το χρόνο, πράγμα που αποδεικνύεται και από την επίσημη δημογραφική καταγραφή.

Πώς όμως, να μην υπάρχει υπογεννητικότητα, όταν οι κυβερνήσεις διαχρονικά, όχι μόνο δεν εξασφάλισαν την οικονομική δυνατότητα στα νέα ζευγάρια προκειμένου να κάνουν παιδιά, αλλά αντίθετα, πετσόκοψαν τον οικογενειακό προϋπολογισμό με μισθούς, κυριολεκτικά, πείνας;

 Υπάρχουμε όμως και εμείς οι τολμηροί Έλληνες, που πάμε κόντρα στους καιρούς και αποφασίζουμε να κάνουμε ένα παιδί! Επιλέγουμε λοιπόν να γεννηθεί το παιδί μας σε ένα Δημόσιο Νοσοκομείο για να έχουμε την ασφάλεια ότι εκεί, θα μπορεί να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε έκτακτο πρόβλημα προκύψει.

Ωωωωω! Δεν είμαστε μόνο τολμηροί… είμαστε και ρομαντικοί! Καλέ…που πάμε;...Εκτός της σωρείας των προβλημάτων στα Νοσοκομεία δεν διασφαλίζεται ούτε καν η θέρμανση από τους Αρίστους της Κυβέρνησης!!!

Κράτος… το μεγαλείο σου! 

Γιατί, αν πραγματικά ενδιαφέρονταν αυτοί που διαχρονικά μας κυβερνούν, δεν θα επέτρεπαν να είχαμε δημογραφικό πρόβλημα, και θα είχαν δημιουργήσει όλες τις κατάλληλες συνθήκες που επιβάλλονται για την εξασφάλιση του μέλλοντος αυτής της χώρας, δηλαδή των παιδιών μας.

Γιατί, είναι υποχρέωση του κράτους, τα νοσοκομεία να παρέχουν άριστες συνθήκες για τους πολίτες και να τους καλύπτουν πλήρως, τόσο ως προς τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως, με την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών από εξειδικευμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό.

Γιατί, το Κράτος, από τη πρώτη στιγμή της εγκυμοσύνης της μητέρας, μέχρι τη γέννηση του παιδιού, πρέπει να της διασφαλίζει την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη με άριστες προδιαγραφές, καλύπτοντας όλα τα έξοδα.

Και με την πλήρη μισθολογική της κάλυψη, ώστε το κύριο μέλημά της να είναι ο ασφαλής ερχομός του παιδιού της.

Αντί αυτού σήμερα οι υποψήφιοι γονείς χρειάζεται να δώσουν μία περιουσία σε εξετάσεις, γιατρούς και μαιευτήρια για να φέρουν ένα παιδί στο κόσμο και να ρισκάρουν την ζωή του, επειδή το κράτος είναι ανίκανο να διασφαλίσει την επιβίωσή του στα νοσοκομεία.. 

Για να μη μιλήσουμε για το πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, αν μία μητέρα επέλεγε να μεγαλώσει μόνη το παιδί της και να μην επιστρέψει στη δουλειά της μετά τη γέννησή του. Η Πολιτεία Θα έπρεπε να αναγνωρίζει το έργο της, παρέχοντας της αξιοπρεπές εισόδημα και πλήρη ασφάλεια . Και όταν το μεγαλώσει και θελήσει να ξαναμπεί στην παραγωγική διαδικασία, να μπορει να επιστρέψει σίγουρη ότι θα τη δεχτούν χωρίς το φόβο της απόρριψης του αιτήματος της για εργασία.

Όλα τα παραπάνω βέβαια, προϋποθέτουν μια ισχυρή πολιτική ηγεσία που κύριο μέλημα της θα είναι η ευμάρεια όλων των πολιτών της. Μια τέτοια πολιτική ηγεσία, αυτή η χώρα δεν έχει δει ποτέ!

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *