Μητσοτάκης, τώρα και στο super-market της γειτονιάς σας!


Αγγελική Χέλη

Είναι πραγματικά απορίας άξιο, ποιός ο λόγος ύπαρξης 20 υπουργών στη χώρα μας.

Βέβαια, είναι εκεί, γιατί πρέπει να συνετίζουν, να καθοδηγούν και ό,τι άλλο επιβάλλεται να κάνουν για μας -για το καλό μας το δίχως άλλο!

Αλλά, να έχουμε Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Υπουργείο Ανάπτυξης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  αμέτρητες υπηρεσίες και Ανεξάρτητες Αρχές και να αναγκάζεται ο πρωθυπουργός μας να πηγαίνει αυτοπροσώπως στα σούπερ μάρκετ να ελέγξει τις τιμές….Ε όχι!!

Μα κανείς δεν τον ενημερώνει;;

Και αυτός ο πρωθυπουργός μας, κοτζάμ 99ος διορισμένος πρωθυπουργός, με τόσα δείγματα αυτόβουλης εξουσίας, πώς το ανέχεται;

Εκτός βέβαια, αν είναι και αυτό κάποιο επικοινωνιακό τρικ από τους συμβούλους του. Από αυτούς, που είναι πάντα κοντά του σε κάθε περίσταση, -φωτιές πλημμύρες σεισμούς- και του κόβουν το χαμόγελο…

Αυτοί οι μέντορες ορίζουν,  πως το “εξέχον” πρόσωπο της χώρας, πρέπει να εμφανίζεται  δημόσια και να καθησυχάζει εμάς τους πολίτες, με λόγια λόγια λόγια, που χαϊδεύουν τα αυτιά μας και με πράξεις εντυπωσιασμού που  περιορίζονται μόνο στις εμφανίσεις του, ακόμα και στο σούπερ μάρκετ της ταπεινής γειτονιάς μας. 

Ποιους κοροιδεύει; Διότι, περί εμπαιγμού πρόκειται! Και για του λόγου το αληθές,  ο Μητσοτάκης το 2011, θεωρούσε αδιανόητο να ζει  κανείς με 800 ευρώ! 

Δεν είναι όμως μόνο ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. Όλα τα κόμματα που διοίκησαν, αλλά και αυτά που δεν διοίκησαν, δεν έκαναν ούτε την παραμικρή προσπάθεια για να βελτιώσουν, έστω στο ελάχιστο, τους όρους διαβίωσης των πολιτών. 

Όλοι γνωρίζουμε, πως μια κυβέρνηση που σέβεται τον θεσμικό της ρόλο και κατά συνέπεια τους ίδιους τους πολίτες της, πρέπει να αρχίσει με τις παρακάτω απλές πράξεις, αν πραγματικά θέλει να εξασφαλίσει την ευημερία του συνόλου. 

 • Προώθηση της Οικονομικής Ανάπτυξης:
  • Δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος με φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις.
  • Υποστήριξη των νέων επιχειρήσεων και της καινοτομίας.
  • Σταδιακή ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, μέχρι την επίτευξη της πλήρους αυτάρκειας σε όλα τα είδη.  
  •  Εξασφάλιση εργασίας για όλους, όπου το ύψος του μισθού να καλύπτει τις ανάγκες διαβίωσης, αλλά και τους προσωπικούς στόχους ανέλιξης κάθε πολίτη.
 • Απασχόληση και Εκπαίδευση:
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω επενδύσεων σε κρατικά έργα και υποδομές.
  • Επένδυση σε εκπαίδευση και κατάρτιση για την προετοιμασία του εργατικού δυναμικού για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
 • Κοινωνική Προστασία:
  • Ενίσχυση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης για την προστασία από τη φτώχεια και την ανεργία.
  • Ειδικά προγράμματα για την ενίσχυση των οικονομικά ευπαθών ομάδων.
 • Φορολογική Πολιτική:
  • Δίκαιη και ανταποδοτική  φορολογία που επιβαρύνει ελάχιστα τα χαμηλά εισοδήματα.( π.χ. εξαίρεση των ειδών πρώτης ανάγκης από το Φ.Π.Α) 
  • Κίνητρα για τις επιχειρήσεις, που προάγουν την κοινωνική ευθύνη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Αυτή η λίστα είναι ατελείωτη, όσο και τα δεινά που έχουν δημιουργήσει στις ζωές μας, όλοι οι διαχειριστές μας. Αυτοί που περιμένουν να είμαστε ευγνώμονες, επειδή ο πρωθυπουργός σε ένα σκετς σε σουπερμάρκετ δεσμεύτηκε τάχα, πως θα γίνει μόνιμη μείωση 5% σε περισσότερα προϊόντα..

Γιατί αυτοί οι “κύριοι”, προωθούν μία “κανονικότητα” όπως τα δικά τους άμυαλα-μυαλά ορίζουν και εμείς μιλάμε για φυσιολογία.

Visited 17 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *