Ο κακός μας ο καιρός τα φταίει όλα!


Αρθρογραφία: Δημήτρης Αλαμπάνος – εκπαιδευτικός

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και φορείς για τον καλύτερο συντονισμό του κρατικού μηχανισμού και τη βέλτιστη προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι θα απαγορεύονται προληπτικά οι μετακινήσεις όταν οι επιστήμονες προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής μας- της στρατηγικής της Κυβέρνησης για έμφαση στην πρόληψη- θα προχωρήσουμε σε προληπτικές απαγορεύσεις μετακινήσεων, αν και εφόσον χρειάζεται, σε πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, έτσι ώστε να αποφύγουμε εικόνες και προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια…»

Με λίγα λόγια μπροστά στην ανικανότητα της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες του περσινού και προπέρσινου Χειμώνα, η καινούργια κυβέρνηση Μητσοτάκη βρήκε τη λύση: αποφάσισε να μας απαγορεύσει να βγαίνουμε από τα σπίτια μας κάθε φορά που θα έρχεται χιονιάς ή καταιγίδα, προφανώς για να έχει το κεφάλι της ήσυχο.

Σιγά μην ασχοληθούν με τα απαραίτητα έργα υποδομής, τη βελτίωση των δρόμων και την αγορά σύγχρονων εκχιονιστικών μηχανημάτων. Σιγά μην επανδρώσουν τα κομβικά σημεία της χώρας με έμπειρο και άρτια εξοπλισμένο προσωπικό. Ούτε λόγος για την απόδοση ευθυνών σε ανίκανες εταιρείες που έχουν επί χρήμασι αναλάβει την ευθύνη να κρατούν ανοιχτά, ακόμη και σε ακραίες συνθήκες, τους πρώην εθνικούς δρόμους. Νωπές είναι ακόμη οι μνήμες από τον πολύωρο εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική οδό το Γενάρη του 2022, επειδή η ομώνυμη εταιρεία την κρίσιμη ώρα αποδείχθηκε ανίκανη.

Θα στέλνουν λοιπόν ένα μήνυμα με το 112 «παραμείνετε στα σπίτια σας» και έχουν καθαρίσει.

Δείτε εδώ το σχετικό video:

Οπότε, αν κάποιος πολίτης ακόμη και για έκτακτη ανάγκη βγει στο δρόμο ενώ χιονίζει, ο ίδιος θα φέρει την ακέραιη ευθύνη. Τι κι αν έχει πληρώσει τους φόρους του, τι κι αν πληρώνει καθημερινά διόδια.

Και όλο αυτό ο κύριος Κικίλιας και οι κυβερνώντες το βαφτίζουν στρατηγική με έμφαση στην πρόληψη. Ίσως θα έπρεπε ο κύριος Μπαμπινιώτης να τους εξηγήσει τι εστί στρατηγική και τι πρόληψη…

Βλέποντας ως απλός θεατής κάποιος όλα αυτά να διαδραματίζονται από την κυβέρνηση των Αρίστων, μάλλον θα αποφανθεί:

Τελικά ο κακός μας ο καιρός τα φταίει όλα!

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *