Προκριματικές εκλογές: Για ποια “καινοτομία” μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ;


Γράφει ο Ηλίας Καλλέργης

Μετά τις τόσες εσωκομματικές εντάσεις – αποχωρήσεις – διαχωρισμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική συμμαχία, αποφάσισε να δείξει πως καινοτομεί κάνοντας προκριματικές εκλογές ανάδειξης υποψηφίων για το ευρω – ψηφοδέλτιό του.

Διαβάζουμε σε δημοσίευμα: «… Όπως επισημαίνουν από την Κουμουνδούρου, στην καινοτόμα αυτή διαδικασία, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα μέλος ή φίλος/η κόμματος συναποφασίζει για ένα κομματικό ψηφοδέλτιο και επιλέγει ο ίδιος/α ποιοι/ες θέλει να τον εκπροσωπήσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.»

Ομολογουμένως, στα μάτια αυτών που παρακολουθούν μόνο τηλεόραση ή κάποιο καθεστωτικό site και περιμένουν να ενημερωθούν από αυτά, σίγουρα φαίνεται “καινοτόμα – δημοκρατική” και σίγουρα διαφορετική σε ό,τι έχουν συνηθίσει μέχρι και σήμερα.

Για κάποιους όμως που ασχολούνται με τα κοινά του τόπου τους, δραστηριοποιούνται σε κάθε τι έχει να κάνει με τη χώρα τους, ενημερώνονται για κάθε τι νέο, ήταν καινοτόμο το 2015 που ιδρύθηκε ο εθνικός πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» και τότε ήταν μια διαδικασία που είχαμε δει πρώτη φορά στην Ελλάδα.  

Χιλιάδες πολίτες, μέσα από αυτόνομους τοπικούς οργανισμούς που οι ίδιοι δημιούργησαν, έδωσαν την «ΕΝΤΟΛΗ» στον κο Αρτέμη Σώρρα να ιδρύσει τον πολιτικό φορέα εκπροσώπησης του Έθνους των Ελλήνων. Έναν ανθρωποκεντρικό Φορέα που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες και τους φιλέλληνες, ώστε να έχουν νομική εκπροσώπηση ως σύνολο, αδιαίρετο χωρίς διακρίσεις  είτε ταξικές, ή κομματικές, είτε δογματικές ή ιδεολογικές. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από ό,τι συμβαίνει με τα κόμματα, που έρχεται ο εκάστοτε “αρχηγός” με την ομάδα του και ιδρύει ένα κόμμα, να αντιπροσωπεύσει ένα κομμάτι της κοινωνίας.

Για να είμαστε και ειλικρινείς, αν δεν είναι καινοτόμα ιδέα αυτό, τότε τι είναι;;;

Επιπλέον, η διαδικασία της Ελλήνων Συνέλευσις να καλεί τον κάθε ένα πολίτη να μπει στο εθνικό της ψηφοδέλτιο, δεν είναι καινοτομία; Όλα τα κόμματα πηγαίνουν εκ του ασφαλούς… Αν είναι επώνυμος, αν είναι ο γνωστός του γνωστού και φυσικά ποιος έκανε τις περισσότερες θεάσεις στο ΤΙΚ – ΤΟΚ και στο YouTube…και αν τελικά προσελκύσει ψηφοφόρους-οπαδούς, λόγω της αναγνωρισιμότητας του κι εκλεγεί, μετά μπορεί να παίρνει αποφάσεις αντί αυτών, σύμφωνα πάντα με τις  επιταγές του κόμματος του. 

Πόσα είναι τα κόμματα ή οι Φορείς – όπως θέλουν να ονοματίζονται τελευταία- που φτάνουν στην πραγματική βάση της κοινωνίας; Στον πολίτη δηλαδή, που καθημερινά βιώνει κάθε τι παράλογο και άδικο. Στον πολίτη που πρέπει εν τέλει να θυμηθεί και να κατανοήσει την πραγματική έννοια του να είναι πολίτης, δηλαδή να μετέχει ενεργά στα κοινά, στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι και να είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για την ίδια του την ζωή…

Μάλλον, οι “ανώνυμοι” άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοούν την έννοια της “ελεύθερης επιλογής” και της “εκπροσώπησης” του πολίτη και όχι του κόμματος. Διότι εκπροσώπηση σημαίνει και αυστηρή αφοσίωση στις εντολές του «προσώπου», που είναι ο ίδιος ο πολίτης  και όχι να παίρνονται αποφάσεις αντί “αυτού”, από αντιπροσώπους, αφού αρπάξουν με φρούδες υποσχέσεις την ψήφο του.
Όπως και “ελεύθερη επιλογή”, είναι να του δίνεται η ευκαιρία να προτείνει ανθρώπους για αυτές τις θέσεις.  Κάτι που μαθαίνουμε ότι συμβαίνει και πάλι στην Ελλήνων Συνέλευσις. Πολλά χρόνια πριν από τις «καινοτόμες» ιδέες του φυτευτού προέδρου από το Αμέρικα. Οι επιλογές στην Ελλήνων Συνέλευσις, γίνονται έπειτα από ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ με αιτιολόγηση για κάθε μια επιλογή. Επιπλέον, αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι και έπειτα από πρόταση.

Είναι καιρός να αντιληφθούμε, τι σημαίνει πραγματικά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία είναι η δημόσια διοίκηση από τους ίδιους τους πολίτες, δια της ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ τους. Αποφάσεις που παίρνονται από την βάση, για να εκτελούνται κατά γράμμα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους.

Και για να τελειώνουμε… κανένας δεν τολμάει να “καινοτομήσει” και να καταθέσει τις προγραμματικές του δηλώσεις, μαζί με τα κεφάλαια που διαθέτει, για να τις υλοποιήσει επισήμως στον Άρειο Πάγο, που σημαίνει δέσμευση απέναντι σε όλη την κοινωνία και η αθέτηση αυτής επιφέρει νομικές συνέπειες. Όπως για πρώτη φορά στα χρονικά έκανε η “Ελληνων Συνέλευσις… 

Αντί λοιπόν να ακούμε λόγια, που απλά μας χαϊδεύουν τα αυτιά, πουλώντας μας πλασματικές “ελεύθερες επιλογές” και “καινοτομίες” από δεύτερο χέρι, δίκαιο θα ήταν ο κάθε πολίτης που σέβεται τον εαυτό του, να ερευνά για κάθε τι αποδείξιμο, υπαρκτό και αληθινό προς όφελος όλων μας…


Visited 33 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *